Mandriva Directory Server 2.4.1 lansata!

N3o's picture

Mandriva anunta lansarea a unei noi versiuni a MDS (Mandriva Directory Server), o solutie puternica usor de folosit si sigura pentru managementul serviciilor din cadrul retelei companiilor.

Aceasta noua versiune are urmatoarele imbunatatiri:

- modulul pentru mail (posta electronica) suporta managementul conturilor Zarafa
- modulul Samba are un management mai bun al share-urilor Samba si o configuratie avansata a conturilor Samba
- modulul de retea suporta optiuni DHCP noi

In plus, build systemul a fost migrat pe autotools care usureaza instalarea manuala si impachetarea. Pachetele MDS sunt disponibile pentru Mandriva Enterprise Server (MES), Mandriva Desktop, Debian, RedHat, s.a., cu o interfata disponibila in urmatoarele limbi: engleza, braziliana, portugheza, franceza, germana si spaniola.

Aceasta noua versiune a MDS este un pas inainte in simplificarea administrarii sistemelor IT si in reducerea costurilor si in acelasi timp cresterea fiabilitatii, securitatii si evolutia serviciilor gestionate. MDS este interoperabil cu M$ Windows, Linux si Mac si asigura un API bogat si bine documentat pentru o integrare usoara in sistemele existente.

Sursa:

http://blog.mandriva.com/en/2011/07/29/mandriva-directory-server-2-4-1-n...

Comments

cgherman's picture

Un mic demo in romana cu o versiune mai veche o gasiti la http://www.youtube.com/watch?v=rAw4NbTVl4k

maaxx's picture

Nice, f interesanta integrarea cu zarafa.

' Zombie: "Thou canst not kill that which doth not live. But you can blast it into chunky kibbles." ' (Quake1 manual, chapter VI, section D, line 676)