Mandriva Linux 2011 pe servere

cgherman's picture

Iata cu apropape o zi inainte de lansare imaginile Mandriva One sunt disponibile. Asteptam ca de obicei varianta install pe DVD = lansarea oficiala.

Download de aici:

ftp://ftp.free.fr/mirrors/ftp.mandriva.com/MandrivaLinux/official/iso/2011/
http://ftp.nluug.nl/os/Linux/distr/Mandrivalinux/official/iso/2011/

Happy testing.

Comments

Desi Mandriva 2011 este din punctul meu de vedere un mare pas inainte pentru aceasta distributie, din pacate sunt destul de multe bug-uri in continuare. Cel putin la mine, combinatia de kernel .38 + driver nvidia beta din pachetele oficiale ingheta destul de des sistemul. Cu 303 si ultimul dkms nvidia de la MIB e ceva mai bine.
Mai sunt si alte bug-uri, destul de evidente, dar nu asa critice, ce le-am raportat (lm_sensors rateaza sensorii, 'simplewelcome' / rosastarter se deschide in spatele ap licatiilor, nu pot schimba icoanele in dolphin, etc). Cred ca va fi un val de intrebari pe forum din moment ce utilizatorii mai putin initiati / toleranti il vor instala. Sa speram ca cei da l MDV vor repara problemele cat mai repede.

Csabi′s BLOG

Linux registered user # 457717

maaxx's picture

Din punctul meu de vedere Mandriva 2011 e piatra de temelie a ce urmeaza sa se faca in colaborarea asta braziliano-rusa si fiind o prima editie sunt sigur ca vor fi multe probleme, e normal. Sunt sigur ca 2011.1 va fi mult mai Ok.

' Zombie: "Thou canst not kill that which doth not live. But you can blast it into chunky kibbles." ' (Quake1 manual, chapter VI, section D, line 676)

Trebuie notat, ca astazi, duminica, mi se raspunde activ, rapid, si eficient pe bugzilla de la Mandriva ... bravo.

Csabi′s BLOG

Linux registered user # 457717

symbianflo's picture

Eu astept isourile cu 3.0.3 dela rosa ..... tot mai sper :D


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

Nu stiu daca merita sa scriu un articol pentru asta, asa doar un comentariu aici, MandrivaSync a intrat in stadiul beta, se pot crea conturi si se ofera 2G spatiu gratis. Preturi si oferte pentru mai mult deocamdata nu exista, interfata web este foarte bruta si doar semi-functionala, dar din clientul din MDV functioneaza aparent treaba. Desi unii am inteles ca l-au "anihilat" imediat dupa instalare, eu cred totusi ca MandrivaSync este o idee foarte buna si de ce nu, o alternativa la DropBox, cu o integrare mai buna in system ... sau daca nu alternativa atunci o aditie la DropBox. Abia astept sa vad preturile si vitezele de sincronizare cand va fi gata serviciul.

Csabi′s BLOG

Linux registered user # 457717

maaxx's picture

+1 pentru MandrivaSync, cred ca va fi adoptat usor usor de mai toti; nici Ubuntu One nu a fost foarte acceptat la inceput, desi acum e mai mult decat o simpla alternativa la Dropbox.

' Zombie: "Thou canst not kill that which doth not live. But you can blast it into chunky kibbles." ' (Quake1 manual, chapter VI, section D, line 676)

mihai's picture

eu stau cu ochii pe cronometru, mai sunt 3 minute ... desi nu cred ca apare in noaptea asta dar eu inca sper :)

Later Edit: Nu mai am rabdare instalez ce gasesc :))

pretender's picture

Vad ca nimeni nu se plange de NetworkManager,dar cel putin la mine nu vrea,pur si simplu nu vrea sa functioneze...prima banuiala o fost ca providerul de net e problema,dar nu e...am introdus CD-ul cu LinuxMint si uite ca am conexiune internet;n-am idee cum /ce sa fac,timp de 1h am incercat sa configurez netul,ca doar nu-i prima data cand o fac...
Si mie imi ingheata compul,nu se inchid aplicatiile...si...si per asamblu nu-mi place Mandriva 2011,instalullul la mine o durat enorm,nu-mi da voie sa fac o selectie la ce vreau sa installez...parca ,sigur,installerul la mdv 2010.2 era mai fain si dura mai putin...
Sau oi fi eu un carcotas??

This is Linux land. In the silence of the night, you can hear Windows machines rebooting.

Selectia de pachete a fost eliminata, din pacate, sorry.
Instalarea intr-adevar dureaza ceva mai mult, dar pe masina reala era OK la mine.
De network manager s-au plans si altii, mai ales cu PPPoE, sorry, poate N3o te ajuta mai mult.

Csabi′s BLOG

Linux registered user # 457717

mihai's picture

si am avut aceeasi problema cu internetul, nu a pornit default. La 2010.2 se configura internetul la instalare, in 2011 nu porneste default si este necesar sa fie configurat (in cazul meu cel putin).

Mandriva Control Center (MCC) > Network & Internet > Set up a new network interface

De aici selectezi tipul conexiunii, eu am avut Wired (Ethernet).

Dupa configurare a pornit imediat internetul si merge perfect :)

Sunt si eu foarte curios cum este, vad ca sunt ceva probleme...sunt curios daca o sa imi suporte placa video un hd 6850 de la amd...in 2010.2 dupa ce instalam driverul pt linux x86 imi mergea foarte sacadat...

I got love for those who got love for me

shogun1's picture

@pretender: bănuiesc că ai conexiune broadband (adsl, pppoe, cu user și parolă). În primul rând dezinstalează networkmanager (plus dependențele), apoi ștergi din MCC conexiunile existente (wlan0 și eth0) și setezi conexiunea din konsole cu pppoe-setup. Și pune pppoe la servicii în MCC- System- Manage system services..., să pornească la boot. Eu doar așa am reușit, începând cu RC1, RC2...

==Those who feel the breath of sadness Sit down next to me Those who find they’re touched by madness Sit down next to me Those who find themselves ridiculous Sit down next to me == http://stressat.blogspot.com/