PlayOnLinux - alternativa gratuita la Cedega

N3o's picture

Pe linux.com a aparut un review al acestei micute aplicatii bazate pe Wine si care permite rularea de jocuri pt. M$ pe Linux. Aceasta aplicatie e mai mult decat un front-end pentru wine avand multiple scripturi bash care permit setarea corecta pentru rularea diferitelor jocuri. De asemena mai contine un subset de scripturi denumite generic WorkOnLinux care permit rularea si altor aplicatii de Windows precum WinRar sau Blender. De asemenea ofera acces la multiple setari ale Wine cum ar fi cele legate de partea audio sau video. Ar fi si cateva mici dezavantaje ale acestei aplicatii cum ar fi faptul ca nu este complet tradusa in Engleza si aceasta datorita faptului ca majoritatea dezvoltatorilor acestei aplicatii nu sunt vorbitori ai limbii engleze. Oricum este o aplicatie foarte utila si care ofera gratuit o utilizare mai avansata a Wine fata de Cedega. Siteul oficial al acestei aplicatii il puteti gasi aici iar dincoace aveti si o lista cu jocurile ce pot fi rulate. Pentru download accesati acest link. (rpm pentru Mandriva gasiti aici).

Spor la jucat!

Comments

cosmin's picture

Blender este un exemplu neinspirat, întrucât are binare pentru Linux.

--
Linux registered user #368449

[url=http://counter.li.org/]Linux registered user #368449[/url]

N3o's picture

Da, o fi neinspirat dar e mentionat la ei pe site in subsetul WorkOnLinux. Daca puneam MS Office iar era neinspirat ca OOo e mult mai bun! :)

a incercat cineva? este utilizabil?

yo5bdm's picture

Ar fi interesant de incercat daca merge PhotoShop mai bine prin WorkOnLinux decat direct prin Wine... Mai diseara testez si comentez in continuare...

O fi multe alegeri neinspirate pe acolo, dar Google SketchUp e chiar inspirat...

The Future is OpenSource.... Fully editable....Linux registered user #439407

The Future is OpenSource.... Fully editable....
Linux registered user #439407
[url=http://erdeirudolf.blogspot.com/]Erdei Rudolf Photography[/url]

misto