Probleme pls help

2 posts / 0 new
Last post
Blind
Probleme pls help

Salut !

Mi-am cumparat un HDD nou si m-am gandit ca pe cel vechi sa pun un linux poate ma va face sa renunt la windows. Mai folosisem inainte suse, am mai incercat si acum dar nu am drivere pentru placa de sunet, placa de baza etc... si e foarte enervant cand nu iti merg multe chestii si mai eshti noob in ale linux-ului  ;D .

Am tot auzit de mandriva si am zis sa-l incerc sa vad ce si cum. Mi-am luat un dvd cu 2007.1 free x86_64 l-am instalat totul ok pana cand sa pun plugin-uri pt mozilla. Am  urmat instructiunile pe care le-am gasit aici pe site (cu mici modificari pt ca la mine mozilla e in lib64 etc...) dar nu merge. Dupa ce copiez acele fisiere in components (dir pe care il creez eu ca nu exista si plugins) si dau comanda de instal (dupa cum scria in instructiuni ep akolo ) nu mai face nmk si daca pornesc iar mozilla plugin-ul nu merge. Am incercat si intal direct cu rpm-ul dar acum imi spune ca ar fi instalat deja.

La fel mi se intampla si cu java.

Ce ar trebui sa fac ?

Ma mai gandesc ca poate toate astea nu merg din cauza ca e pe 64 de biti ? Ca stiu ca erau probleme si pe windows... cel putin pe xp64 stiu ca a trbuit sa instalex mozilla pe 32 de biti ca sa imi mearga plugin-urile ca nu aveau suport pe 64 . E la fel si pe linux ??

admin
admin's picture
Raspuns: Probleme pls help

pot spune ca alegerea x86_64 este nefericita, cel putin din punct de vedere al uzabilitatii, pe viitor incearca sa folosesti versiunea pe 32 de biti.
legat de java si flash (probabil la asta te refereai cand ai zis plugin pt mozilla), adaga mediul PLF in urpmi si ai colo ambele programe.
ca sa vezi cum iti adaugi medii in urpmi cauta pe forum si pe wiki, sunt destule exemple si explicatii.