Sunet 5.1 pe Mandriva 2007 Spring

6 posts / 0 new
Last post
gerbil
Sunet 5.1 pe Mandriva 2007 Spring

       Sal !  Am o placa de sunet c-media CMI8738 5.1... Exista vreo posibilitate sa o fac sa mearga 5.1 pe Mandriva 2007 Spring ?  Nu am instalat nici un driver pt ea, a mers sunetul imediat ce am instalat mandriva dar merge doar stereo pe 2 boxe... Daca stiti vreo modalitate, eventual un link de unde sa iau driveri buni, va rog sa imi spnuneti si mie deoarece sunt incepator in ale linuxului si inca nu ma pricep foarte bine...Mersi !!!

admin
admin's picture
Raspuns: Sunet 5.1 pe Mandriva 2007 Spring

nu stiu pe nimeni care sa fi reusit sa faca pe linux sa mearga 5.1.. mai cauta pe google, dar nu cred ca ai sanse.

piriu
piriu's picture
Raspuns: Sunet 5.1 pe Mandriva 2007 Spring

Încearcă să foloseşti instrucţiunile de aici: http://www.cse.ohio-state.edu/~bondhugu/alsamch.shtml , spune-ne şi nouă rezultatul. ;)

gerbil
Raspuns: Sunet 5.1 pe Mandriva 2007 Spring

Ok..o sa incerc, daca o sa iasa ceva va anunt ...

gerbil
Raspuns: Sunet 5.1 pe Mandriva 2007 Spring

Din pacate nu am reusit cu 5.1...daca reuseste cineva rog sa spuna cum...  Acuma o alta mica problema careia nu-i gasesc o rezolvare... Am o pereche de casti Gembird care sunt pe USB cu placa de sunet incorporata... Cum le pot folosi si in mandriva ? In windows le bag pe USB si sunetul trece automat de pe placa din calc pe cea din casti ( daca nu schimb placa din control panel audio) ...

inside
Raspuns: Sunet 5.1 pe Mandriva 2007 Spring

Placa daca e 5.1 merge 5.1 si ca sa vezi asta cauta un film care sa fie facut pt 5.1 si ai sa vezi ca iti functioneaza toti satelitii in caz ca ai un sistem audio 5.1...am lord of the rings high definition si am facut rost special pentru asta...sa ma conving ca imi merge placa 5.1...in schimb mp3..si restul filmelor in general is 2.1 si de asta auzi numai pe 2 sateliti...la fel ca si in windows e vorba de soft...el face ca din 2.1 sa se auda 5.1...pot sa iti zic ca m-am chinuit si eu mult cu treaba asta, nu prea am avut succes..
ps. am dat candva, cautand altceva peste un script, despre care respectivu zicea ca ar trebui sa mearga..am sa il caut sa vad daca il mai gasesc si poate o sa te ajute...