Kopete - deconectare periodica

8 posts / 0 new
Last post
MaTricks
Kopete - deconectare periodica

Intrucat in ultima vreme sunt nevoit sa folosesc foarte mult camera web, am trecut de la gaim la kopete.
Totul e ok, camera merge foarte bine, mesajele ajung toate.
Problema de care m-am lovit se datoreaza faptului ca pe kopete, din timp in timp, fiecare user cu care sunt conectat se deconecteaza singur, apoi dupa cateva clipe se reconecteaza singur. Asta nu ar fi asa mare problema, insa camerele web mor, si nu mai pot fi activate decat dupa repornirea kopete.
Un lucru sunt sigur. Acest lucru nu mi se intampla doar mie, ci tuturor utilizatorilor de kopete.

Este vreo solutie pentru a evita aceasta problema? Sau trebuie sa asteptam ca dezvoltatorii programului sa o rezolve?

admin
admin's picture
Raspuns: Kopete - deconectare periodica

pai.. vezi daca exista bug despre asa ceva, daca nu exista.. pune tu unul si asteptam sa se repare..
ce kde ai? 3.5.6 sau 3.5.7? daca ai 3.5.6 incearca sa faci upgrade la 3.5.7 si vezi acolo cum sta treaba.

shivali
Raspuns: Kopete - deconectare periodica

camera este pe usb?
S-ar putea sa fie din kernel eroarea. In kernelul 2.6....14(sunt la servici :)) se specifica,,,, ca a fost corectata o eroare in kernelul oficial care duce la deconectarea periodica a unor dispozitive pe usb.

ender79
Raspuns: Kopete - deconectare periodica

Sie mie mi se intampla lafel,desi nu am nici un dispozitiv cat de mic pe USB

Ca tot veni vorba de kopete...daca sunt mai multi care folosesc kopeta (id-uri de mess diferite)...apare in lista toate contactele de la toti,sau cand e offline iti arata toate contactele de la cel care a fost logat inainte,are idee cineva cum fac sa ramana lista mea anonima,desigur nu ma intereseaza nici lista celorlalti

N3o
N3o's picture
Raspuns: Kopete - deconectare periodica

ender79 wrote:
(...)Ca tot veni vorba de kopete...daca sunt mai multi care folosesc kopeta (id-uri de mess diferite)...apare in lista toate contactele de la toti,sau cand e offline iti arata toate contactele de la cel care a fost logat inainte,are idee cineva cum fac sa ramana lista mea anonima,desigur nu ma intereseaza nici lista celorlalti

Poti face asta dupa ce dai Offline (sign out) sterge grupul tau de contacte sau daca vrei sa fi radical mergi in /home/USER/.kde/share/apps/kopete/ si sterge contactlist.xml dar asta o sa afecteze si ceilalti useri! Tot acolo o sa gasesti si folderul "logs" unde ai salvate conversatiile avute pe care de asemenea le poti sterge :)

Si cum spuneai ca tot veni vorba de kopete, am observat si eu ca daca dau Offline (Sign Out) si ma loghez iar nu mai apar toate contactele online chiar daca ele sunt. Am verificat utilizand Pidgin(Gaim) pe acelasi cont de yahoo unde apar toate corect.

@MaTricks si eu patesc la fel dar nu foarte des si nici nu folosesc webcam.

MaTricks
Raspuns: Kopete - deconectare periodica

maaxx: este vorba de kde 3.5.6 care vine cu Mandriva Spring. Am sa incerc sa fac upgrade la 3.5.7, insa problema asta era si in versiunea de kde cu care venea 2007 si chiar 2006. Problema nu e noua. Din cauza ei am trecut multa vreme pe Gaim. Dar acum sunt nevoit sa folosesc kopete. cat despre raportarea bug-ului, trebuie sa vad daca cineva a facut-o, insa e cert ca nu apare ca ar fi crapat ceva. Pur si simplu nu mai functioneaza. Am sa incerc sa verific periodicitatea deconectarii.

shivali: camera este intradevar pe usb, dar nu stiu nici o camera care sa mearga pe altceva :D .
in plus, nu e vorba ca se deconecteaza dispozitivul, ci contul de messenger, si ca urmare moare conexiunea camerei web, iar la reconectare face figuri. Nu mai vrea sa se conecteze decat dupa repornirea lui kopete.
kernelul este 2.16.14, dar si pe 2.16.13 facea la fel. retine ca nu e vorba de bugul kernelului, ci o problema a kopte-ului.

La inceput a fost . . . kernelul!
Close Windows...Open Source.

shivali
Raspuns: Kopete - deconectare periodica

Nu am avut probleme pana acum cu kppp. merge bine si nu se deconecteaza niciodata. Dar eu folosesc conexiune internet cu kppp, nu cu eth. Inseamna ca aici intervine problema. ???

MaTricks
Raspuns: Kopete - deconectare periodica

Revenire la acest subiect.
Am facut update la KDE, respectiv la KDE 3.5.7-8
Utilizez Kopete 0.12.5

Spuneam ca am sa verific periodicitatea deconectarii:
Lasand o noapte intreaga deschisa o fereastra in care am discutat cu cineva, am constatat dimineata ca deconectarea se facea la 2 ore. La si 27 de minute.
In aceasta dimineata intamplator am surprins din nou o deconectare. Culmea. Tot la si 27 de minute. Ora 8:27.

Oare este vreo sansa sa dispara aceasta problema in vreo versiune mai noua de kopete, sau e considerata un fel de "feature" si nu bug?
In afara de aceasta problema, chiar m-am obisnuit cu kopete.

>>
Imi place foarte mult la el plugin-ul pentru autocorect. Cand scriu in viteza, am uneori tendinta sa inversez unele litere din anumite cuvinte. Dar cu acest plugin activat si setat, cuvintele sunt afisate corect.

La inceput a fost . . . kernelul!
Close Windows...Open Source.