Nu booteaza

9 posts / 0 new
Last post
elrukn
Nu booteaza

Am instalat Mandriva 2007.0 (ftp://ftp.mandrivausers.ro/pub/mandriva/official/iso/2007.0/DVD)  si nu vrea sa imi booteze,  nici pe failsafe macar, un mesaj este "1245 segmentation fault" urmat de niste adrese de memorie cred. Imi booteaza pentru install de pe dvd, dar cand aleg sa instalez imi spune ca nu am unitate cd/dvd, nu pot sa dau mount nici manual.

sitstemul meu : Intel Pentium D 935 3.2GHz,placa de baza Intel DG965RYCK,CORSAIR TWIN2X1024A-6400 4x512 MB DDR2 800 MHz, 250 GB Western Digital KS 16MB, 7200rpm, Serial ATA2, Gainward BLISS GeForce 7600GS GLH si un DVD-RW LG IDE

Am testat memoriile cu memtest si nu am avut nici o eroare, hdd ul nu are nici o problema. Am instalat pe 32 de biti pentru ca atunci cand selectez 64 de biti se blocheaza cand dau install, imediat dupa ce dau enter pentru selectie.
Am incercat si cu acpi=off la fel.

Orice idee sau sfat sunt binevenite,
Multumesc !

cipyk
cipyk's picture
Raspuns: Nu booteaza

N-am auzit inca de asemenea probleme...
Eu as incerca direct un 2007.1...
Apropo... de ce zici de 64 de biti ca din cate vad eu procesorul tau e pe 32...  ???

Good luck,
Cipri

<a href="http://zisinoapte.blogspot.com">Ganduri de zi si noapte</a><br>
You'll never get to heaven if you're scared of getting high!

mihai
mihai's picture
Re: Nu booteaza

Am si eu intr-un fel aceeasi problema, imi booteaza de pe dvd si cand aleg install imi spune ca nu am unitate cd/dvd. Am incercat cu mandriva 2007.1, 2008.0 si 2008.1, toate imi dau acelasi lucru. Problema cred ca este din cauza memoriei RAM (am 256 MB ;D ). As vrea sa stiu daca se poate instala mandriva cu 256MB-RAM. Am mai incercat cu alta distributie linux (Suse 10) si imi booteaza dar modul de instalare este intr-un fel mai mult text decat grafic. Deci ce vreau sa stiu este daca pot sa instalez Mandriva pe PC cu 256 MB RAM , iar daca nu un sfat cu o alta distributie care ar putea fi instalata pana imi maresc memoria.

MaTricks
Re: Nu booteaza

elrukn
ai verificat cu md5 daca imaginea descarcata este fara erori? de ce nu incerci direct un mandriva 2008.1?
cum ai partitionat harddiskul?
unde ai instalat bootloaderul?
in ce moment iti da mesajul de eroare? ce se incarca in acel moment?

mih85k
Da, se poate instala si pe un sistem cu 256M, insa se misca putin mai lent. Si ca sa se miste mai bine, foloseste un DE cat mai lightweight. KDE iti va cere cele mai multe resurse. Poti incerca Gnome sau xfce.
Incearca sa faci o instalare de pe un cd cu mandriva one. Daca reusesti sa termini bootarea de pe cd, vei reusi cu siguranta sa instalezi si pe harddisk. Apoi adaugi mediile si instalezi programele de care ai nevoie si nu sunt deja instalate (probabil foarte putine).

La inceput a fost . . . kernelul!
Close Windows...Open Source.

piratu
piratu's picture
Re: Nu booteaza

poti da jos de pe situl oficial imaginea mini dual, la boot va detecta automat ce tip de procesor ai.
avantajul este ca-ti instaleaza un minim minimorum si poti opta pentru un IceWIN ca manager, cre este cel mai lejer propus de Mandriva 2008.1 :)
PS: decat sa incerci cu disperare sa bagi un dulap de haine intr-un geamantan mic, eu iti recomand ori sa-ti iei un geamantan mai mare ori sa-ti schimbi garderoba, pre multe boarfe ...


Coordonator Mageia Linux România
N3o
N3o's picture
Re: Nu booteaza

@ Piratu:
Te rog nu mai vorbi prostii! Daca nu cunosti, nu te baga!
Pe sistemele de mai sus merge instalat fara probleme. Sistemele alea depasesc cu mult nevoia de resurse pentru 2008.1!

mihai
mihai's picture
Re: Nu booteaza

Am descarcat Mandriva 2008.1 pe 3 cd-uri si totul functioneaza bine, am ramas chiar uimit cat de bine se misca KDE pe 256 RAM. La instalare nu am intampinat nici un fel de problema, varianta pe dvd imi boota dar nu puteam sa instalez in schimb varianta pe 3 cd-uri a mers fara probleme. Sunt foarte multumit de Mandriva.

N3o
N3o's picture
Re: Nu booteaza

@mih85k: Mai mult ca sigur imaginea ce ai descarcat-o era „busita”. Daca descarcai iar si verificai cu md5sum si era ok, sigur se instala corect si de pe DVD. Oricum, bine ca ai reusit si esti multumit!  :)

mihai
mihai's picture
Re: Nu booteaza

@N3o: Nu este de vina imaginea, am precizat mai sus ca am incercat instalarea cu Mandriva 2007.1, 2008.0 si 2008.1 pe DVD. Pot sa spun ca dvd-urile sunt foarte bune, le am de mai mult timp si am mai instalat mandriva de pe ele pe alt sistem mai bun dar din anumite motive am fost nevoit sa renunt la el si m-am ales cu unul mai vechi un pic. Nu stiu din ce cauza nu am putut sa instalez mandriva de pe DVD si a mers perfect de pe CD. Oricum vorba ta bine ca am reusit si asa!

Bafta Multa