Dar deja avem galerie. :)
vezi mai jos
@A.Faith; deschide ochii pustiule pe site, este si in meniu.Oricum pe prima pagina apare ultima imgine adaugata in galerii.
@cristian gherman --> aş prefera să faci abstracţie de vârsta mea şi nu mi te adresezi aşa.
@Cosmin & cristian gherman ---> galerie am văzut şi eu că există, însă ... aia e galerie ? totuşi, văd că bate vântu' pe acolo. în plus, ceva SEO n-ar strica.
hai să vă dau un pont : activez de ceva vreme pe softpedia, după cum bine ştiţi. ce am observat. în general, oamenii când vor să treacă pe linux o fac datorită :
1. vor un DE 3D (Beryl, Compiz, etc.) --- foarte des întâlniţi
2. s-au săturat de viruşi --- mai rar doar motivul ăsta
3. au un PC mai vechi şi vor să-l readucă la viaţă --- destul de des, combinat cu varianta de mai jos
4. curiozitate --- caracteristic celor cu ceva ani de windows în spate şi cam nemulţumiţi
5. la sfatul unui "iniţiat"
pe lângă modalitatea clasică de alegere a unei distribuţii (numeroase topicuri de genul : ce linux să aleg) foarte mulţi se iau după spusele lui x şi lui y. şi cum utilizatorii unor distribuţii mai ... populare, să zic aşa, au grijă să-şi laude varianta de Linux şi s-o ridice în slăvi, vor avea mai mult de câştigat.
ca să îmi susţin ideea da-ţi un search pe google cu următorii termeni :
ubuntu beryl
mandriva beryl
rezultatele vorbesc de la sine.
în concluzie, cel mai potrivit mod de a încheia "pledoaria mea" e următoarea afirmaţie : o fotografie, face cât o mie de cuvinte!
aşa că,punând la punct o galerie cu un SEO puternic, cu screenshot-uri şi aşa mai departe, vom putea aduce mai mulţi de partea mandriva (n.r. : şi mai deştepţi ::) )
vă las pe voi să trageţi concluziile şi să vă spuneţi părerea!
1. Scuza-ma dar daca motivul pentru care cineva instaleaza Linux (in cazul de fata Mandriva) este acela ca vrea Beryl/compiz atunci mai bine ar trebui sa ramana la "Ferestre". Asta nu este un motiv serios pentru alegerea unui OS. Astea sunt motive caracteristice pustilor care vor sa fie "mishto", "cool", "bengosi", care din pacate de cele mai multe ori vor totul mura'n'gura...
Un distro serios nu isi face reclama prin screenshoturi incarcate de "acadele pentru ochi". Sa fim seriosi!
In concluzie _nu_ avem nevoie de "multi, da prosti..."!
Calitate nu cantitate!
P.S.:
Scuza-ma inca odata dar asta suna a prozelitism, lucru pe care nu cred ca il face si doreste nimeni de aici!
--
Ghidul Mandriva
Configurarea PPPoE
poate nu m-am făcut bine înţeles : într-adevăr, aducând mai mulţi de partea Mandriva, nu e chiar cea mai bună variantă. dar (există un dar) crede-mă, am cunoscut un tip de 50 de ani, care vruia să treacă de la Windows la Linux din 2 motive :
1. se plictisise de aceleaşi ferestre, programe, buguri şi aşa mai departe
2. vruia Beryl
îţi să crezi sau nu, tipul a rămas încântat de Linux, iar acum dacă nu mă înşel, încă mai activează pe craiovaforum pe aria de Linux.
ce e de remarcat e că o jucărie l-a atras spre Linux şi chiar a făcut ceva pentru comunitatea din Craiova.
Nu vreau să o dăm în polemici, dar totuşi, nu facem nimic bun pentru Mandriva în România dacă nu ne ocupăm puţin şi de reclamă (screenshot-uri în cazul de faţă).
Hai să facem o comparaţie Mandriva-Ubuntu. Ce îi face pe românii cu capul pe umeri să aleagă ubuntu în schimbul mandriva :
1. zecile de persoane care militează pentru Ubuntu (sunt pline forumurile)
2. mărimea repo-urilor şi viteza cu care se trece de la pachete tar.gz/tar.bz2 (surse) la deb-uri
3. ubuntuforums.org
4. Beryl
5. #ubuntu
ce plus-uri ar avea mandriva faţă de ubuntu, in opinia mea :
1. Mandriva Control Center ----> te scapă de o groază de belele
2. Drak-urile ---> adică wizard-urile, foarte utile pentru cei mai puţin familiarizaţi cu Linux
3. Suportul out-of-the-box pentru driverele 3D şi nu numai, care există de ceva vreme
4. o mai bună colaborare între Mandriva şi firmele care dezvoltă software closed source ---> vezi versiunile de mandriva plătite
5. dkms ---> extraordinar de bun, deoarece nu eşti nevoit să rebootezi pc-ul în cazul încărcării unor module de kernel
nu spun că o distribuţie e mai bună decât alta. nu. fiecare are de unde alege când vine vorba de distribuţii.
spun doar că evidenţiind anumite avantaje Mandriva, am putea deschide ochii viitorilor utilizatori de Linux că nu numai Ubuntu este o distribuţie de Linux.
ca "temă de reflexie" aruncaţi o privire înapoi şi vedeţi de unde a plecat PCLinuxOS şi unde a ajuns ;)
Lumea lui A.Faith --> http://afaith.eu
###############################
There is no patch for human stupidity
###############################
join #mandrivaro on FreeNode!
Creste numarul (l)userilor la fel si IQul lor si va scadea si calitatea softului... (nu neaparat ma refer la buguri ci si la scopul lor - o sa fi ingropat in wizarduri pentru tot prostu ca sa fie (l)user-friendly)
Cine adopta asa o "politica" va avea de suferit. Dar asta se va vedea doar in timp...
--
Ghidul Mandriva
Configurarea PPPoE
tocmai de aceea, am speranţa că Jabber va rămâne un protocol de IM respectabil şi folosit de persoane mature şi cu o gândire sănătoasă.
tocmai de aceea, propun folosirea sa în cadrul comunităţii Mandriva din România
Lumea lui A.Faith --> http://afaith.eu
###############################
There is no patch for human stupidity
###############################
join #mandrivaro on FreeNode!
ai incurcat topicurile!...
--
Ghidul Mandriva
Configurarea PPPoE
Eu unul sunt de parere ca fiecare isi alege distributia in functie de nevoi asa ca daca cineva vrea sa fie "misto" si "kewl" si sa ii arda ferestrele cand le inchide / deschide nu are decat sa se lase influentat de filmuletele de pe youtube cu beryl si ubuntu. Sincer am folosit beryl pe mandriva dupa doar cateva zile de linux si nu a fost motivul pentru care mi-am pastrat distributia. Folosesc Fluxbox chiar daca pe calculatorul meu merge KDE cu Beryl fara nici o problema. Eu vreau un sistem de operare din care sa invat! Vreau sa-mi fac programele in Kate si sa le debuguiesc in consola, vreau sa nu-mi pice o eroare fatala de sistem din 10 in 10 minute si cel mai mult vreau sa invat! Iubesc linuxul pentru ca e open-source, pentru ca nu m-a dezamagit niciodata, pentru ca mi-a facut placere sa caut ore in sir comenzi si detalii pe google, si pentru ca nu orice counterist care nu stie decat sa rupa mouse-ul stie de el. Si nici nu ma incanta ideea de a umple comunitatea Mandriva de copii schizofrenici.. deci cine stie sa aprecieze e binevenit !
Tu de ce ai ales mandriva ?
pentru că din toate distribuţiile pe care le-am întâlnit, are cea mai bună comunitate din România. N-o spun ca să vă ridic în slăvi, ci doar o opinie personală. v-aş ruga să nu cereţi mai multe detalii legate de acest aspect.
în al doilea rând pentru MCC care m-a scos din multe *****uri.
apoi aş pune la socoteală şi eventuala achiziţie a unei versiuni Mandriva plătite (cel mai mult m-ar tenta pendrive-ul ăla).
ar mai fi faptul că suportul 3D e out-of-the-box (nu, nu am folosit nici eu Beryl mai mult de 3-4 ore până acum).
comoditate
oho, sunt o groază. când voi avea mai mult timp liber, le voi înşira pe toate :)
totuşi, nu numai copiii aderă la Linux pentru că sunt impresionaţi de Beryl.repet, am cunoscut un tip de vreo 50 şi ceva de ani care în 3 luni de zile s-a acomodat cu Linux. ce l-a atras a fost desigur, mediu 3D, la care a renunţat cu timpul, dar ... ;)
Lumea lui A.Faith --> http://afaith.eu
###############################
There is no patch for human stupidity
###############################
join #mandrivaro on FreeNode!
De ce am ales Mandriva: http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=808&num=1 ;). Sincer nu înţeleg de unde vine ideea că majoritatea utilizatorilor de win sunt "proşti", iar utilizatorii de linux sunt cumva mai inteligenţi, pur şi simplu utilizatorii win nu sunt interesaţi de "măruntaiele" SO-ului. Toată lumea se plânge că linux-ul are o cotă mică de piaţă, că nu este suportat de către producătorii de hardware, că nu face cutare sau cutare lucru. N-o să fie nici o schimbare până când nu va deveni un SO pentru "mase". Aşa că până atunci "elitiştii" linux-ului îşi vor păstra xp-ul ca să poată juca NFS Carbon, WoW , Prey, etc.
Sunt de acord ca interesul producatorilor de hardware este orientat spre un sistem de operare folosit de mase. Intersul lor e sa faca bani, iar in acest caz te indrepti spre o piata cat mai larga. Insa dupa cum observi, problemele hardware ale linuxului au cam apus. Cu sau fara sprijinul producatorilor de hardware. Stai linistit ca la capitolul drivere, windows iti da mult mai multa bataie de cap, cand costati ca nu ai driverul adecvat.
Si ca tot veni vorba de ce cineva a ales linux, pentru mine faptul ca nu mai trebuie sa port grija cutiei cu cd-uri cu drivere, este unul dintre multele motive.
Iar daca "elitistii" mai vor sa joace cate un joc, cei mai multi apeleaza la emulatoare. Pentru ca windows din punctul meu de verede, si chiar din formularea ta, nu ramane decat un playstation. O consola pentru jocuri. Este singura "calitate" (inca temporar, dar as prefera sa fie inca de lunga durata) pe care o are fata de linux. Eventual poti sa il numesti si virus-station ;) sau problems-maker.
Cat despre utilizatorii de linux nu neaparat ca sunt "mai destepti". Dar majoritatea:
- sunt mai cinstiti si cu coloana vertebrala. Au ales sa utlizeze ceva legal in defavoarea piratarii.
- sunt mai deschisi spre schimbare. Nu se tem sa incerce ceva ce nu e trendy. Asta denota totusi o minte mai ascutita decat a conservatorilor.
- sunt mai deschisi spre comunitate. Dupa cum observi pe forumurile de linux, solutiile vin foarte rapid. Daca ai o problema in windows, raspunsurile le gasesti foarte greu, pentru ca cei mai multi sint doar clicka clicka si nu stiu, iar cei care te pot ajuta sunt mercantili, si nu o fac fara un profit.
- sunt oameni practici(profesionisti), care considera ca un sistem de operare este pentru orice altceva, afara de jocuri.
La inceput a fost . . . kernelul!
Close Windows...Open Source.
În linii mari îţi dau dreptate, dar am următoarele observaţii: la locul meu de muncă se foloseşte numai XP (din păcate), pe calculatoare nu sunt jocuri, iar colegii mei sunt practici şi sunt convinşi că XP-ul este un SO destinat profesioniştilor. Peste asta, mulţi dintre ei posedă calităţile atribuite utilizatorilor de Linux, numai că le pun în valoare în alte domenii. Nu este vorba că sunt "trendy", este vorba că win este un standard "de facto" pe piaţa PC-urilor.
De multe ori utilizarea windowsului in firme este impusa de anumite situatii - (programe uzuale la care deja s-a cumparat licenta, acces pe diferite conturi de internet banking, care datorita limitarii programatorilor care au scris softul, se poate utliza doar in combinatia Xp + IE, proiecte de aplicatii deja incepute si care nu pot fi abandonate, etc). Astea sunt doar cateva exemple. Ar mai fi.
Pe de alta parte e posibil (adica sigur este asa, ca am experimentat pe propria piele), ca perioada de tranzitie de la Windows la linux sa aduca o scadere (mai mult sau mai putin) simtitoare a productivitatii.
Apoi mai este conservatorismul, de care personal m-am lovit de multe ori. Angajatii firmelor la care am facut tranzitia de la win la lin, in prima faza erau nervosi si revoltati. Unii asa au ramas (este o categorie care o citesti usor si de ce), altii s-au acomodat si folosesc in cel mai natural linuxul, iar altii l-au adoptat si pe propriile calculatoare ;).
Nu spun ca nu exista oameni foarte inteligenti, care considera windowsul sistemul de operare adecvat pentru ei, din considerente practice. Exista. Multi. Iar pentru unii windowsul chiar este solutia optima (vezi prima parte a mesajului). Nu spune nimeni ca daca esti inteligent, musai musai vei folosi linux. Nu. Cum nu e valabila nici reciproca cum ca doar cei inteligenti ar folosi linux.
In alegerea sistemului de operare pe care il folosesti trebuie sa tii cont de multe aspecte. Nici un OS nu este perfect. Fiecare are avantaje si dezavantaje. Acestea trebuie puse in balanta in functie de asteptarile fiecaruia.
Pentru mine e vital sa nu reinstalez OS-ul. Pentru altul faptul ca reinstaleaza windowsul la 2 saptamani e un deliciu.
Eu nu am nevoie de virusi. Altora nu le pasa, pentru ca nu au informatii importante. Asa ca -> format-> reinstall ->OK.
Pe mine ma intereseaza sa am soft legal, la costuri cat mai mici sau nule. Pentru altul nu e o problema sa cumpere tot ce au nevoie. Sau nu ii intereseaza legalitatea.
Si aici exemplele pot continua. Dar nu e cazul.
Oricum parerea mea este ca ideea cum ca doar utilizatorii inteligenti folosesc linux este complet aberanta. La fel cum este si ideea ca numai un prost ar folosi windows.
Ca incepe sa exista un soi de "fanatism" legat de un anume OS, dovedeste doar ca acel OS iti satisface nevoile in felul in care te astepti sa o faca.
La inceput a fost . . . kernelul!
Close Windows...Open Source.
Sunt complet de acord cu tine MaTricks, se pare totuşi că mărirea numărului de utilizatorilor de Linux şi în special Mandriva nu va determina scăderea IQ-ului mediu al utilizatorilor după cum se afirma prin nişte post-uri de pe aici ;) .
;D. Sa fim realisti. Statistic media IQ-ului este invers proportionala cu numarul subiectilor.
Oricum, fiind week-end, recomand un film, celor care nu l-au vazut. Se numeste IDIOCRACY. Vizionare placuta, si atentie la substrat ;).
La inceput a fost . . . kernelul!
Close Windows...Open Source.
Eu nu m-am referit la modul general, ca prin cresterea numarului de useri IQul lor va scadea ci la faptul ca prin aplicarea unei astfel de "metode" nesanatoase si artificiale de crestere a numarului lor vor fi atrasi in special cei mai "necopti" care apreciaza astfel de "acadele pentru ochi" si deci prin aceasta mediocra motivatie rezulta si IQul lor mai scazut.
--
Ghidul Mandriva
Configurarea PPPoE
M-am gandit sa dau filmul ala ca exemplu...
Uitati-va in film la masinariile alea (din spital spre exemplu) cum au ajuns sa raspunda "cerintelor" utilizatorilor...
Sper sa nu ajunga lumea si Linuxul asa vreodata... desi parca da semne tot mai accentuate! :(
--
Ghidul Mandriva
Configurarea PPPoE
Hmmm.... cred ca discutia asta este destul de interesanta. Viziunea utilitarista vs. viziunea estetica.
Am si eu cateva argumente care sa sprijine Beryl si alte elemente eye-candy, sper sa sadeasca in voi o intrebare macar :P
1. O parte semnificativa din extra-urile Beryl / compiz samd sunt nu doar frumoase ci si ergonomice.
Cele 4 desktopuri care se rotesc dau un sentiment mult mai concret de "deplasare" dintr-un ecran in altul. Eu m-am obisnuit de exemplu cu secventa de taste care ma transporta automat din ecran in ecran si mi se pare foarte utila si foarte rapida.
Modul de reprezentare la alt+tab a trecerii intre ferestre este iar mult mai clar si cred ca si destul de util pentru ca poti vedea partial continutul ferestrelor.
Faptul ca poti trage de coltul unei ferestre maximizate si vezi ce ai sub ea din nou o chestie folosibila.
Functia de ZOOM este iar utila (de exemplu pentru a face capturi la anumite parti de fereastra)
2. Un sistem de operare estetic este mai placut de utilizat decat unul pur functional
Eu am destul de multi prieteni care sunt fani MAC. Mac OS este un sistem puternic, util dar si foarte estetic. Un sistem estetic iti creaza un sentiment placut la utilizare si nu te oboseste. Oamenii folosesc calculatorul in diverse domenii: grafica, programare, office, entertainment si estetica sistemului de operare poate sa-i dea un plus.
3. Despre calitate, utilizatori si idiocracy
Din nou un punct la care trebuie sa ne gandim putin inainte sa dam cu vorba.
Din povestea mea personala, pot sa va zic ca am vazut linux prima data prin 1997, dar am trecut definitiv pe linux doar in 2007. Desi mi s-a parut de atunci foarte interesant si am inteles avantajele (stabil, virus-free etc) a durat 10 ani sa fac trecerea in primul rand pentru ca era prea greu pentru mine.
Eu nu sunt INFORMATICIAN , nici programator, nici tehnician IT si sper ca asta nu inseamna ca sunt prost ::). Mie imi place sa-mi pot configura sistemul din MCC si nu doar din consola. In plus, tot lucrand pe linux, am inceput sa agreez si consola si cred ca am progresat destul de mult si in zona asta.
Deci utilizatorii obisnuiti vor sa utilizeze un calculator si nu sa invete /etc/fstab , urpmi.addmedia si asa mai departe dar utilizand si altceva decat windows, poate li se mai deschide mintea.
In plus va propun sa priviti totul la o scara mai mare, cu mai multe implicatii:
- windows are monopol in piata end-user: foarte grav, pentru ca isi permite sa faca softuri proaste pe care sa le vanda pe bani multi. in plus spam-urile, virusii si alte programe malitioase isi fac de cap din cauza asta. linux poate reprezenta o alternativa, dar pentru asta trebuie sa fie si bun, dar si sa aiba o imagine buna (vezi apple)
- exista o miscare evidenta spre accentuarea vizualizarii in multe domenii si calculatoarele trebuie sa devina ceva foarte intuitiv si "uman" sa zicem. cursa "inarmarii" se da acum pe interfata grafica pentru ca ea convinge cel mai repede (vezi vista vs leopard vs beryl)... si da, mai multi useri = mai bine. Cu cat mai multa lume incearca linux, cu atat mai bine va fi pentru noi (vor aparea aplicatii noi, mai multe drivere) si vom putea ajunge in situatia in care exista o concurenta reala pe piata IT (vezi prima liniuta). Nu cred ca cei care vin la linux pentru beryl sunt toti (l)useri cum va place sa ziceti. dar de cele mai multe ori apreciezi ceva (un produs, un soft, o gagica) de la exterior spre interior ... nu prea ai altfel cum.
Ca sa inchei, ca deja incep sa aberez...
Linux va deveni o alternativa la windows (la nivel global) doar daca:
- isi pastreaza avantajele de securitate si stabilitate
- isi creste baza de utilizatori obisnuiti, prin oferirea unui produs bun promovat bine (si aici intervine si beryl)
Go Penguins! :P
<a href="http://zisinoapte.blogspot.com">Ganduri de zi si noapte</a><br>
You'll never get to heaven if you're scared of getting high!