CAD

7 posts / 0 new
Last post
mirceacoman67
CAD

Care considerati ca este cea mai buna solutie de CAD pe Linux pentru o persoana fizica independenta? Costuri cat mai mici, (daca se poate zero  ;D), functionalitate cat mai buna, surse de documentare suficient de consistente, interfata grafica intuitiva. Orientare: civil engineering - constructii (civile, industriale, cai de comunicatie terestre, etc.).

VariCAD, pomenit cu vreo 120 de zile in urma, era un trial de 30 de zile. Mai exista QCad, precum am aflat de la Cristi. Alte solutii?

As aprecia in mai mare masura impresiile proprii.

Multumesc anticipat.

Tremble
Raspuns: CAD

Qcad, are versiune free si daca te tin nervii sa lucrezi cu el desi nu stie foarte multe atunci e oke. Dupa parerea  mea cea mai buna solutie pe bani ar fi varicad, care este suficient de complet incat sa il poti utiliza la capacitate maxima, consumul de resurse nui mare,interfata grafica este asemanatoare cu cea de la acad si trecerea de la acad la varicad eu zic ca o sa fie rapida fara prea mari batai de cap , iar ca si pret ar fi varianta mai ieftina la 150 euro, parca sau cea mai scumpa (profesional ) la 250 . ar mai fi cateva solutii dar nu prea merita mentionate, parerea mea. Cat despre qcad este si ceva versiune platita , si mai are si o goraza de librarii , care din pacate is pe bani din cate tin eu minte. Alt program care imi trece acum prin minte este turbocad. Daca imi mai amintesc din ele va mai zic :)

yo2ljw
Raspuns: CAD

Pentru proiectare in constructii QCAD este o gluma buna  :)
O alta varianta pe bani foarte asemanatoare cu AutoCAD (si care are versiune pentru linux) ar fi BricsCAD

Inteligenţa mă urmăreşte ... da' io's mai rapid !!!

mirceacoman67
Raspuns: CAD

"QCad is an application for computer aided drafting in two dimensions (2d). With QCad you can create technical drawings such as plans for buildings, interiors, mechanical parts or schemas and diagrams."

Asta scrie pe site-ul lor. Drafting inseamna desen. CAD mai poate insemna "computer aided design", ceea ce s-ar putea traduce prin proiectare asistata de calculator, iar asta, zic eu, e ceva mai mult decat un simplu desen, fie el si suficient de precis pentru a se putea vorbi de executie pe baza sa. Folosirea prescurtarii CAD atat pentru desen cat si pentru proiectare imi pare confuza, dar se poate trece peste asta.

Foloseste cineva in prezent aplicatii CAD, in mod uzual? Nu neaparat pe Linux. AutoDesk2008 este numai windows, si are niste cerinte de sistem de te ia cu fiori:
System Recommendations 
·Intel Core® 2 Duo 2.40 GHz, or equivalent AMD Athlon  processor
·Windows XP Professional (SP2 or later)
·4 GB RAM
·5 GB free disk space
·Dedicated video card with hardware support for OpenGL® spec 1.3 or later
·Two-button mouse with scroll wheel

cgherman
cgherman's picture
Raspuns: CAD

Cred ca orice ai face trebuie sa iei in considerare o aplicatie comerciala indiferent de sistemul de operare.

bogdanval
Raspuns: CAD

ar mai fi IntelliCad o varianta de prin asia, cumparata de la canadieni, sau ProgeCad-ul (care deriva din intellicad) care sint destul de ieftine (cam 150 Eu -parca varianta full). Daca vrei soft gratis, nu stiu ce se poate gasi... (Qcad - care-i o pacaleala in materie de desen cad - parerea mea) daca nu, atunci ramai la acad sau daca nu, un compromis ar fi ProgeCad (care este mai aproape de ce ne-am obisnuit in Acad) si se misca destul de bine (s-ar putea sa conteze si placa video...) ma refer la pan, zoom...

orice ai face cred ca tot trebuie sa te scarpini la prtofel...  ;D

Tremble
Raspuns: CAD

Cat despre Qcad....    vorba aia: cat dai atata face. Totusi, tot respectul pentru cei ce l-au facut pentru ca desi e destul de nasol ca si interfata si aranjare, pentru planuri normale fara prea multe pretentii este bun, la el este mai greu pana ce te obisnuiesti cu felul lui de a fi (cu interfata care este destul de incurcata) :). Pentru inceput parerea mea este ca merita luat in calcul, eu asa as face desi e mai naspa, dar daca bani nu sunt atunci ... de ce nu ?