Firefox 3

8 posts / 0 new
Last post
MaTricks
Firefox 3

Dupa cum deja ati aflat, Firefox si-a propus sa devina campion mondial la numarul de descarcari intr-o singura zi a unui software. Pentru ca la noi "ziua" a inceput aseara la ora 20, astazi putem sa contribuim cu un download (sau mai multe) pentru a-i sustine in lupta lor de a se impune in fata lui Internet Explorer.
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/?p=downloadday

yo5bdm
yo5bdm's picture
Re: Firefox 3

Primele impresii: Cel putin la servici (pe wxp) merge super. Au bagat un feature (nu stiu daca a fost anuntat sau nu), prin care daca scrii numele unei pagini, da prima oara un search printre bookmark-uri si afiseaza o lista cu cele ce corespund. Foarte interesant si util in egala masura. In rest ce am observat au fost schimbarile cosmetice (mie cel putin imi plac). Parca am simtit ca merge mai bine (pe 256 RAM de la mine de la serv) ca si FF2. Acid 3 a facut 71 puncte. Per total sunt multumit de noul FF. Sunt curios acasa pe Mandriva 2008 Spring cum va merge. Sigur il instalez, daca nu azi, maine.

The Future is OpenSource.... Fully editable....
Linux registered user #439407
[url=http://erdeirudolf.blogspot.com/]Erdei Rudolf Photography[/url]

N3o
N3o's picture
Re: Firefox 3

Prima impresie: ca din topor! - tema default aleasa te face sa iti versi matele... - rezolvabil rapid prin alegerea altei teme - ca fapt divers, aceasi problema si la Opera 9.5 in privinta temei de cacao.

A doua impresie: vai de ochii mei! - fonturile sunt bune pentru cei care vor o boala sanatoasa de vedere chiar si pt. cei care vor sa orbeasca sau pentru cei care sunt deja orbi si nu mai dau doi bani pe fonturi. Am incercat sa setez diverse fonturi in Preferinte dar nu are vreun efect. Cred ca astia de la Mozilla or uitat sa scrie in Release notes ca pentru o utilizare corecta a Ff3 trebuie sa iti scoti ochii, sau sa ii tii inchisi... - la Opera nu am pb asta.

A treia impresie: viteza pacii! - ca viteza, cel putin in cazul meu e tot un drac cu 2.0.0.14, nu prea se simte diferenta. - Opera se simte!

A patra impresie: e un porc! - in privinta consumului de resurse iar nu e prea mare branza si cand vizionez un clip pe youtube se comporta la fel ca si 2.0.0.14 (mananca cam 80% din CPU) - aici Opera bate la fund Firefox rau de tot!

A cincea impresie: fast rewind! - m-am intors inapoi la 2.0.0.14 si astept sa vad invo/evo-lutia Ff3. Pana acuma involutie dintr-al meu pdv. - Parca il vad/aud pe Csabi cum rade!  :D

Concluzie: suge! - suge rau, raman „ancorat in trecut” (cu 2.0.0.14) sau trec pe Opera... We'll see!

Cu Firefox 3 m-am lamurit, urmeaza KDE 4.1  :D Se anunta vremuri cacacioase!

P.S.: Am vazut parca ceva solutii pentru fonturi cu userChrome.css si altele asemenea dar nu fac asa ceva, nu e normal, adica in 2.x o mers fara vreo interventie si in 3.0 trebuie mestereala ca sa mearga. Inca o regresie... I'm gonna puke!

P.P.S.: Mai jos am atasat o arhiva cu niste ecrane impuscate ale 3.0 si 2.0.0.14 fiecare versiune avand cate doua poze sa vedeti care e diferenta in privinta fonturilor.

MaTricks
Re: Firefox 3

Am citit "review"-ul lui Neo. 
Aproape de acord cu privire la problema fonturilor. Insa nu datorita dimensiunilor, ci a formei. Oricum, dupa 10 ore de utilizare, m-am obisnuit cu ele. Cum erau oare cele din FF2 ????  ::)

Cat despre viteza, cred ca Neo are probleme cu calculatorul. Poate are ceva combinatie de Winux (sau Lindows) ? Eu am fost absolut impresionat la capitolul viteza. Folosesc niste add-ons (ma bucur ca sunt compatibile), care pe FF2 imi incetineau foarte mult browserul. In cazul lui FF3, a disparut total orice frana. Pur si simplu zboara. Si cand ma gandeam ca o sa il incerc 10 minute, sa vad ce e de el si apoi sa ma intorc la FF2 pana apare in medii. Insa...in nici un caz nu m-as mai intoarce la FF2.

Firefox 3 rulez  ;D. Probably the Best Browser in the World!  :o

La inceput a fost . . . kernelul!
Close Windows...Open Source.

romikele
Re: Firefox 3

Viteza ca viteza, dar o problema am intalnit la redarea formatului png, care dispare subit (header de ex.).
Culmea e ca pe win nu se intampla asa ceva.

Linux pentru toţi
Linux registered user nr. 468331

A.Faith
Re: Firefox 3

am şi eu o problemă cu Firefox 3: nu-mi arată butoanele back şi forward şi mi-e foarte greu să dau click dreapta pentru a folosi opţiunile din acel meniu. vreo idee? nu merge nici dacă schimb tema default (care apropos, arată de kkt).

Lumea lui A.Faith --> http://afaith.eu
###############################
There is no patch for human stupidity
###############################

join #mandrivaro on FreeNode!

cgherman
cgherman's picture
Re: Firefox 3

nu merge nici din customizarea toolbar-ului?

Apropo: folosesti aceasi setari din 2.0.x?

A.Faith
Re: Firefox 3

thanks, acum merge :D
shame on me..

Lumea lui A.Faith --> http://afaith.eu
###############################
There is no patch for human stupidity
###############################

join #mandrivaro on FreeNode!