Pe cand se anunta un curs de Linux pentru incepatori. Eu uul as vrea sa invat Linux si nu prea am unde in Romania sau cel putin nu am cunostinta de asa ceva. Daca cunoasteti unde se paote face asa ceva, va rog ma informati si pe mine.Sau, daca tot sunt pe pagina utilizatorilor Mandrake, poate se gandeste cineva sa organizeze asa ceva.
Autentificare
Meniu utilizator
Cine este online
There are currently 0 users online.
Cine este nou
- gogutu
- alexpetrut93
- CostiCampean
Topicuri noi
Ultimele comentarii
-
1 year 3 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 3 months agoAuthor: rich1974
-
1 year 4 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 4 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 5 months agoAuthor: pretender
-
1 year 8 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 8 months agoAuthor: rich1974
-
1 year 8 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 8 months agoAuthor: rich1974
-
1 year 8 months agoAuthor: symbianflo
Aplicatii noi
Powered by pkgs.org
In ziua de azi mai toate firmele care fac cursuri au in oferta si curs de linux.
Mai multe informatiipoti gasi de exemplu:
http://www.google.com/search?q=cursuri+linux+bucuresti&sourceid=opera&num=0&ie=utf-8&oe=utf-8
http://www.cpi.ro/
http://www.promanagement.ro/
Am vazut unul bun organizat de IBM, la Fac. de Automatica parca.
etc.
Dar gasest multe detalii si pe internet. Avantajul e ca nu cheltui prea multi bani. Dezavantajul e ca trebuie sa inveti singur.
Sunt niste cursuri prin Bucuresti, dar nu stiu unde. Cred ca preturile sunt destul de mari si domeniul de acoperire este in special de retele. Nu stiu daca exista un curs destinat utilizarii sistemului pentru desktop. Cine stie, poate pe viitor sa facem un modul pentru incepatori. Ar fi o idee de perspectiva... Cei de la http://www.linux360.ro mai fac niste intalniri dar iarasi nu stiu daca domeniul de acoperire se adreseaza incepatorilor.
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.
Eu folosesc mandrake 10 si mi-ar prinde un curs pentru incepatori. Nu doresc sa fac servere si retele, pentru ca nu este domeniul de activitate, dar as vrea sa stiu sa configurez un desktop cum trebuie. Si de ce nu s-ar putea face un curs special pentru Mandrake. Poate se organizeaza intalniri si pentru comunitatea Mandrake.
La inceput e ideea. Ce spuneti? In viitorul mai mult sau mai putin indepartat. Nu stiu insa daca pentru a organiza cursuri, fie ele platite sau neplatite, nu trebuie sa ai personalitate juridica, dar daca vreti am sa ma interesez... asta in masura in care se gandeste cineva sa dezvolte ideea.
Da, este un proiect care ar putea sa aiba succes. (prin succes inteleg sa se materializeze :-D )
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.
La asta ma gandeam si eu. In plus, daca am cere spijin din afara, nu cred ca nu am fi ajutati cu documentatie. In fond este si interesul lor.Microsft e tare ca asigura si instruire printre altele si singura cale de a face fata mamutului este sa ne organizam si noi.
Sa stii ca este usor sa te aprinzi si sa iti lasi imaginatia sa creeze scenarii mai mult sau mai putin favorabile, dar din pacate in lumea reala lucrurile sunt mai greu de realizat. Pasiunea bineinteles ca este unul dintre cele mai puternice motoare si te poate ajuta sa faci multe insa mai ai nevoie si de finante, spatiu de lucru, echipament. :-(
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.
Da de undeva trebuie sa se inceapa. Totul ar putea incepe prin forma unor intalniri saptamanale, in care se schimba materiale. Una este sa schimbi opinii si idei prin net si alta este sa te intalnesti fata in fata.
Nu stiu care este corporatia care lanseaza versiunea oficiala mandrake, insa oricare ar fi aceasta, nu stim daca ne sprijina sau nu pana nu incercam.
A fost cineva din partea noastra la ei in vara ce a trecut (au fost pe site poze si filmulete de acolo). In vara asta sper sa ajung si eu. Sunt francezi si se numesc MandrakeSoft. Siteul oficial este http://www.mandrakelinux.com (dar asta cred ca stiai deja)
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.
Chestia cu site-ul o stiam. Si tocmai imi trecuse ideea sa incep sa traduc niste documentatie de pe site in romana. In felul asta invat si eu, si nu numai. Daca am fi mai multi sa facem chestia asta, macar un capitol pe luna, am avea in curand ceva mai multa documentatie. Nu cred ca este o problema daca ar fi publicata pe site, cat timp mentionam de unde am luat articolele.
Eu unul sunt incepator in Linux, dar cu cat stiu si pot face, mai adaug ceva la dezvoltarea Mandrake in Romania. Sper sa alature si altii la aceasta initiativa.
Dupa cate stiu eu, pe site-ul oficial al mandrakienilor exista o sectiune dedicata traducerilor de documentatie. Are chiar si o parte de limba romana, unde sunt ceva materiale. Poate ar fi mai bine sa ne alaturam celor care traduc pentru mandrake.com in romaneste. Proiectul lor in acest sens este totusi mai avansat. De ce sa incepem din nou un lucru care este deja inceput? Pe acest site, (mandrakelinux.ro), se pot pune numai niste link-uri utile care sa duca la acele documentatii. In acest fel nici nu poate apare vreo eventuala situatie de litigiu cu partea franceza, care se poate sa nu agreeze copierea surselor lor de documentatie si portarea lor pe un alt site.
Va propun ca fiecare din noi, cand gasim o adresa web utila, s-o afisam pe forum, iar webmasterii nostri sa decida daca merita sau nu sa o introduca in sectiunea noastra de link-uri utile.
Toate bune!
Noi am lucrat deja la traducerea Mandrake in Romana. Din pacate discutiile legate de traducere au ramas pe vechiul forum. Nu este nimic complicat, ba chiar este foarte usor. Lucrurile au luat avant si pe urma s-au oprit. Sper ca in scurt timp sa reluam activitatea, mai erau cateva fisiere importante de tradus.
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.
Sa inteleg ca, in situatia in care vor fi traduse si fisierele ramase, vom avea in curand pe site documentatie Mandrake? Ar fi bine daca ar fi asa.
Noi am tradus distributia nu documentatia. Exista posibiliatatea sa iti stezi Mandrakele sa ruleze in romana si toate minunile ce tin de el, de ex. MDK Control Center sa fie tradus etc etc. Documentatia este stufoasa si se tot schimba de la o distributie la alta. Totusi mi-as dori sa gasesc cativa doritori care sa participe la traducerea manualului Mandrake.
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.
Eu m-as baga la chestia asta. O sa mao adpatez pe ici pe colo, ca de... nu am de ales, nu totul merge de-a dreptul. Eu ma gandeam sa incep cu documentatie STARTER de la Mandrake: instalare, configurare, dezinstalare. Numa ca o sa ia ceva vreme... nu gluma.
Chestia cu MDK in romana e o chestie misto. E finalizata?
Cam 85-90% este finalizata. Chiar si dupa ce va fi gata mai raman de facut corectari ale traducerii. In plus mereu apar lucruri noi prin sistem care trebuiesc la randul lor traduse.
Traducerea manualul Mandrake este un proiect de care as fi interesat, dar trebuie vazut cum se poate face asta. Pentru traducerea distributiei exista un soft special.
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.
Si versiunea in limba romana ar avea si comenzile in romana? Adica in loc de copy sa apara "copiaza"?
Cred ca si in alte centre universitare se fac cursuri de genul asta:
http://www.infoap.utcluj.ro/operet.html
# depinde mult si de cursanti; nu e mare lucru, dar ajuta mut daca exista seriozitate; profesorii/asistentii nu pot invata in locul nostru :)
Nu ! Comenzile nu tin de distributie.
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.
Credeam ca si comenzile vor fi in romana. Nu mai tin minte exact, dar parca am vazut la cineva mai demult un MS Office care avea si comenzile in romana. Credeam ca asa o sa fie si Linux-ul, dar repet a fost demult si nu sunt foarte sigur ca tin bine minte.
daca comenzile in linux vor fi in alta limba decat engleza atunci ma las de meserie.. ar fi un adevarat haos.. doamne fereste! :)
:)
E... nu ma refer la comenzile date in consola. Ma refeream la meniurile alea din interfata grafica. Ceva de genul "instaleaza" in loc "install' etc. Nu or merge atat de departe incat sa se scrie in linia de comanda in romana. :)
Eu nu cred ca ma insel, dar am vazut asta la pachetul office a lui Microsoft. Si apropo de asta, am vazut destui de multi pe forumul de la Linux.ro care spuneau ca s-ar apuca sa utilizeze linuxul, insa nu prea le vine intrucat nu stau prea bine cu engleza si le trebuie multa documentatie. De altminteri nici eu nu sunt un as la engleza (inteleg, dar nu prea imi vine nici mie sa citest sute de pagini in engelza), si de aia cred ca Mandrake e o alegere buna. Nefiind nici un as al calculatoarelor, ma descurc cu el si chiar pot sa zic ca inlocuieste Windows-ul... ceea ce nu e lucru de colo. Mi-ar trebui totusi un curs... tocmai de aia am deschis subiectul asta.
Gasesti tutoriale in romana la http://www.galuna.ro , http://www.ournet.md ...
Ed. Niculescu are in pregatire un curs de Linux. Cred ca are si un curs de SQL .
http://www.linux.ro vinde distributii si documentatii ( cred ca in engleza ).
Mai gasesti tutoriale pentru cazuri concrete ( instalari de componente, drivere , etc ) la unii producatori .
Google rules
Nu am inteles, linux.ro vinde ceva ? :-o
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.
Scuze !
Este vorba de http://www.linuxcd.ro care de altfel are un link de pe acest site.
Revista MyComputer a inceput un curs de Linux iar redactorii de acolo au promis ca vor scoate o revista noua care se va numi probabil Linux Magazin .
A aparut in cele din urma "Instrumente Linux" la ed. Niculescu .
" ...un ghid care precizeaza ce se poate face cu un sistem Linux "
Traducere dupa "Multitool Linux" din 2002.
Inca mai astept "Linux Magazin" promis de "MyComputer"
Este impresionant pachetul de programe din Mandrake 10.1 . In "Documents" gasiti si un curs Linux ( bineinteles in engleza ) si o multime de "How-to"
Chiar ma gandeam sa fac o scurta lista cu publicatiile din domeniul linux care au mai aparut pe la noi. Am vazut cateva titluri interesante in rafturi...ar trebui sa existe pe site o sectiune dedicata lor.
Personal cred ca m-ar tenta cursul de Fundamente Unix de aici, si cred ca o sa-l urmez pana la urma.
http://www.infoacademy.ro/
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.