Modificarea dimensiunilor fotografiilor

4 posts / 0 new
Last post
cvintan
Modificarea dimensiunilor fotografiilor

Recent am primit cadou un aparat foto si am trecut cu el la treaba.Intreb: daca exista in Mandriva 2009 un utilitar(program) care sa faca "resize" la toate fotografiile dintr-un folder sau trebuie sa o iau bucata cu bucata cu Gimp sau showFoto?.Cu stima

N3o
N3o's picture
Re: Modificarea dimensiunilor fotografiilor

Incearca asta sau asta sau astalalta. Mai bine foloseste Gwenview! Deschizi Gwenview, navighezi in folderul cu pozele si dai la Plugins -> Batch Processing -> Resize Images.

admin
admin's picture
Re: Modificarea dimensiunilor fotografiilor

urpmi ImageMagick
cd /folderul/cu/poze
for i in `ls`; do convert $i -resize 800x600 $i.resized.jpg; done

cvintan
Re: Modificarea dimensiunilor fotografiilor

Multumesc N3o si maaxx.Cu sugestiile voastre am reusit f. simplu.Am instalat in Gimp "Batch Process.." cu: # urpmi gimp-dbp-1.1.8-2mdv2009.0.i586 RPM.
Din Xtns se da clik pe Batch Process.. si apare o fereastra de dialog in care poti seta tot se-ti doresti pt "resize".Setarea concreta se vede in imagini aici: http://ulyssesonline.com/2008/09/22/batch-resize-images-with-gimp/ si desi este facuta pt. Ubuntu se "potriveste" f. bine in Mandriva 2009 One.Solutia este f. simpla,rapida si deosebit de performanta putandu-se alege dimensiunile in px sau procente si mai mult, ce tip de fisier doresti la redimensionare(ouput):bmp ,jpg ,png,gif,dpx,miff,pat,etc.Atentie: in Rename puneti un "ceva" la Add Prefix sau Add Postfix ca sa sa nu se suprascrie fisierele redimensionate.Asta numai daca folositi accelasi tip de fisiere la Output (ex: din .jpg tot in .jpg).Daca folositi la Output fisiere sa zicem .png iar cele initiale sunt .jpg nu trebuie trecut nimic la Prefix sau Postfix.
Incaodata cu multumiri sincere pt. cei care m-au ajutat!