Instalare driver ATi

4 posts / 0 new
Last post
billyboy
Instalare driver ATi

Salut!Sunt incepator in utilizarea linuxului, astazi am instalat pt prima oara distributia mandriva linux 2009 power pack si as dori sa stiu si eu cum sa instalez driverul la placa video (ATI 3650).Eu vreau sa instalez ultima versiune a driverului existent pe site-ul celor de la ATI...cateva idei.Va multumesc!

PS : Am citit ghidul si am instalat driverul cu comanda XFdrake.

piriu
piriu's picture
Re: Instalare driver ATi

Dacă ai configurat toate mediile corect precum în ghid, se face actualizarea automat, ca la orice program.

ing. Patkos Csaba
ing. Patkos Csaba's picture
Re: Instalare driver ATi

@Piriu: nu se face actualizare la drivere daca acestea trec de la o versiune la alta. Eu pot sa-ti dau exemplu/indrumare doar pentru NVidia, dar de exemplu acolo, ultimul driver din Mandriva este 170.80 si ultimul lansat oficial de Nvidia este 180.29, iar ultimul pre-release este 180.37.

@billyboy: ultimele drivere pentru orice componenta a sistemului tau nu sunt neaparat si cele mai bune. Cel mai recomandat este sa folosesti driverele cu care vine sistemul. Tu ai instalat Mandriva 2009, inseamna ca ai driverele scoase prin Octombrie/Noiembrie 2008, deci sunt relativ noi. Acele drivere sunt proiectate pentru si testate pe Mandriva 2009 si sunt cele oficial suportate. Ultimele drivere ATI aparute (saptamana trecuta daca nu ma insel) nu sunt testate de catre producatorii Mandriva 2009. Desigur le poti instala, dar fiind si incepator s-ar putea "sa-ti prinz parul" cu ele. De asemenea, daca folosesti drivere nesuportate oficial, va trebui sa le reinstalezi dupa fiecare update de kernel.

Csabi's BLOG

Linux registered user # 457717

DarkPrince
DarkPrince's picture
Re: Instalare driver ATi

ultimele drivere pentru orice componenta a sistemului tau nu sunt neaparat si cele mai bune. Cel mai recomandat este sa folosesti driverele cu care vine sistemul. Tu ai instalat Mandriva 2009, inseamna ca ai driverele scoase prin Octombrie/Noiembrie 2008, deci sunt relativ noi. Acele drivere sunt proiectate pentru si testate pe Mandriva 2009 si sunt cele oficial suportate. Ultimele drivere ATI aparute (saptamana trecuta daca nu ma insel) nu sunt testate de catre producatorii Mandriva 2009. Desigur le poti instala, dar fiind si incepator s-ar putea "sa-ti prinz parul" cu ele. De asemenea, daca folosesti drivere nesuportate oficial, va trebui sa le reinstalezi dupa fiecare update de kernel.

La driverul de l-a instalat Mandriva,adica cel care il are inclus,cand dau click pe icoana de la ATI imi da o eroare si zice ca ori driverul video nu este instalat,ori nu e bun driverul,ceva de genul...