Instalare şi înlăturare de programe

5 posts / 0 new
Last post
ono
Instalare şi înlăturare de programe

Când căutam un program cu care să pot seta volumul pentru o înregistrare cu mencoder, neştiind pe atunci că programul este kmix, foarte accesibil, am vrut să pun alsamix. Nu ştiu de ce, instalarea a fost un kix generalizat, apoi mi-a apărut un dialog, numit Unealta de raportat Mandriva erori Mandriva linux. Acest dialog mă anunţa că:
Programul "rpmdrake" a crăpat cu următoarea eroare:

  Can't locate object method "set_icon_from_stock" via package "Gtk2::Entry" at /usr/lib/libDrakX/mygtk2.pm line 517.
  standalone::bug_handler() called from /usr/lib/libDrakX/mygtk2.pm:516
  mygtk2::_gtk__Entry() called from /usr/lib/libDrakX/mygtk2.pm:105
  mygtk2::_gtk() called from /usr/lib/libDrakX/mygtk2.pm:41
  mygtk2::gtknew() called from /usr/sbin/rpmdrake:679
  main::run_treeview_dialog() called from /usr/sbin/rpmdrake:759

Am completat ceea ce era de completat, ajungând până la Bugzila, cu gând că pe urmă îmi voi putea vedea de treabă mai departe, dar nu a fost aşa. Nici azi nu mai pot lansa meniul de instalare / înlăturare programe, pentru că mă ameninţă acelaşi dialog, apoi, nimic.

Spuneţi-mi vă rog, cum s-ar putea repara totul, ca să fie ca mai înainte?  Alsamix, nu mă mai interesează deloc, după ce m-a mâhnit atâta, ba chiar l-aş da afară, dar cum? Că eu nu mai pot lansa din meniul Instalări /înlăturări nimica?

N3o
N3o's picture
Re: Instalare şi înlăturare de programe

Bugul a fost raportat si considerat invalid pentru ca*** https://qa.mandriva.com/show_bug.cgi?id=49256

*** Ce versiune Mandriva folosesti? Cumva 2009.0?
      Ce medii ai setate? Cumva de cooker?

Daca da, atunci ai facut un ghiveci intre pachete.

Oricum, poti folosi foarte bine linia de comanda pentru (dez)|instalarea pachetelor (su, parola, urpmi|e|f|q etc.) sau incearca sa vezi daca iti crapa cand deschizi prin Mandriva Control Center -> Add or remove software.

ono
Re: Instalare şi înlăturare de programe

Folosesc Mdv. 2008.1, nu stiu ce sa fi facut rau, Am vrut si eu sa instalez alsamix?! totul s-a petrecut din senin. Din MCC da aceeasi treaba. Mediile setate sunt cele din ghidul Mandriva, e drept, 2009, ca pe cele din 2008 nu stiu unde sa le gasesc. Ma ajutati?

ono

N3o
N3o's picture
Re: Instalare şi înlăturare de programe

Sincer nu stiu cat de varza e deja sistemul tau. Si daca adaugi mediile corecte apar conflicte intre versiunile de pachete instalate si cele din medii. Iti recomand o reinstalare.

Trebuia sa mai "cutreieri" prin wiki unde avem "pus la naftalina" un articol mic cu setarea mediilor pt 2008. Apropo care 2008? 2008.0 sau 2008.1?

Sau daca citeai mai atent prin ghid vedeai ca la adresa easyurpmi.zarb.org puteai alege orice versiune vroiai si iti oferea linkurile pt medii.

Sau daca descarcai editia precedenta a ghidului (cea pt 2008.1) :) acolo gaseai iar...

Astea-s mediile pt 2008.1

urpmi.addmedia --distrib http://ftp.iasi.roedu.net/mirrors/ftp.mandrake.com/official/2008.1/i586
urpmi.addmedia --distrib http://ftp.gts.lug.ro/plf/mandriva/cfg/2008.1/i586
ono
Re: Instalare şi înlăturare de programe

Am doar kitul de 2008.1. Mi-am notat mediile si cred ca urmeaza sa reinstalez totul iar. Oricum, nici cu urpmi nu mai pot instala nimic. am vrut sa instalez geany si kdevelop, dar imi cauta cu totul in alte medii, apoi ma anunta ca rateaza, nu poate descarca. E fain!

ono