Suspend to RAM

6 posts / 0 new
Last post
bbw
Suspend to RAM

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum sta treaba cu S2RAM, cam care ar fi consumul compului in starea asta, si cel mai important, cum se iese din S2RAM :)

Multumesc!

ing. Patkos Csaba
ing. Patkos Csaba's picture
Re: Suspend to RAM

Grea intrebare ... consumul in S2RAM aka StandBy (Sleep) de Windows este de cativa wati. Nu am citit nici o carte tehnica, dar eu as estima pe la 10 W. De obicei se iese cu apasare orice tasta sau click mouse ... de asemenea, netestat. Poate cineva mai avizat in din astea stie mai multe. Eu imi las tot timpul pornit computerul, iar laptopul il opresc.

Csabi's BLOG

Linux registered user # 457717

bbw
Re: Suspend to RAM

Din pacate nu merge cu orice tasta/click. Poate trebuie setat ceva din BIOS?

Linux registered user #463806

N3o
N3o's picture
Re: Suspend to RAM

Daca te referi la 2009.1 poti seta din KDE Settings (tools -> system tools -> configure your desktop -> Advanced -> Power Management). Ai optiunea sa intre in suspend cand inchizi capacu... sau apesi butonu , bla-bla. Cand am instalat eu isi revenea din suspend foarte rapid si simplu apasand scurt pe bumbu de pornire a laptopului. Asa era setat default, nu a mai trebuit sa mesteresc nimica!

romikele
Re: Suspend to RAM

N3o wrote:
isi revenea din suspend foarte rapid si simplu apasand scurt pe bumbu de pornire a laptopului. Asa era setat default, nu a mai trebuit sa mesteresc nimica!

Exact la fel se intampla si la mine... "apasand scurt pe bumbu de pornire..." :)

Linux pentru toţi
Linux registered user nr. 468331

bbw
Re: Suspend to RAM

@N3o&romikele
Vad ca voi va referiti la laptopuri. Sa inteleg ca la desktopuri e aceeasi chestie? pentru ca la mine(care am desktop) vad ca nu vrea sa mearga. Si ca totul sa fie si mai frumos, nu-mi mai apar nici butoanele de restart si shutdown.

Linux registered user #463806