Salut!
Am 2 placi de retea (eth0 si eth1) pe un asa-zis server. Incerc sa ma conectez la internet cu un cont PPPoE prin eth0, dar se conecteaza eth0, luandu-si un ip aiurea (192.168.0.240), conexiune pe care trebuie s-o dezactivez ca sa-mi mearga internetul. (Presupun ca cineva a intrat cu vr-un router in retea de ma fenteaza, oricum internetul nu merge pana n-o sterg din webmin). Mandriva 2009.1
Pe fostul asa-zis server, aveam 2008.1, si de fiecare data cand se lua curentul si ma deconecta de la internet (serverul nu se oprea pentru ca era legat la o sursa UPS), nu mai vruia sa se conecteze la loc fara restart, ceea ce e frustrant. Aceeasi problema o am si la 2009.1 pentru ca am oprit switchul si s-a comportat la fel.
pune pe placa de retea o adresa fixa de genul 10.0.x.y.
conectarea la net o poti reface prin repornirea serviciului network
#service network restart
PS: incearca un script prin cron care daca nu primeste periodic rasp la vreun ping sa reporneasca serviciul network.
Cristian
http://www.mandrivausers.ro
Daca pun adresa fixa pe placa, merge doar LAN-ul, nu si internetul. Pe mandriva n-am reusit niciodata sa folosesc si PPPoE-ul si LAN-ul simultan. De asta nici n-am cum sa dau restart la network, daca pica, din parti ssh :|
Pe eth0 isi ia un ip (eth0 fiind pe Automatic, nu pe manual), desi nu sunt legat la nici-un router. Daca il setez manual, se intampla acelasi lucru, se conecteaza eth0, ppp0 ramane conectat, dar nu merge pana nu dezactivez eth0. Din 2 trebuie sa aleg 1...
De asta i-am pus si 2 placi de retea, vruiam pe una sa ma conectez la net, pe cealalalta sa am acces la el prin LAN... dar mai intai trebuie sa rezolv problema cu internetul, ca doar n-o sa-i pun monitor de fiecare data cand ii dau restart, sau sa stau sa-i sterg conexiunea (asta daca fac in asa fel incat sa-mi mearga LAN-ul pe cealalalta placa)
LE: Pana sa-l mut pe unitatea asta, de pe cea cu 2008.1, am fost legat la internet prin DHCP, conexiunea mea sharata... sa-mi faca figura pachetele alea pe care le-a instalat atunci? pentru DHCP? Chestia e ca mi s-a intamplat de 2 ori si pe cel cu 2008.1, dar le-am sters conexiunile alea si n-am mai avut problema asta...
Cam ciudata chestie... Ce comanda dai tu ca sa se conecteze la net? pppoe start, ifup ppp0 sau ifconfig ppp0 up? Sa nu dai ifup eth0! Una din alea 3 comenzi sigur functioneaza si vor face conexiunea corecta! Si eu am avut pe desktopul asta 2 placi de retea, pe una intra netul si pe a doua ma conectam cu LANul iar masinile din LAN primeau net de la compu asta, deci actiona ca router si nu am avut probleme. Doua chestii au fost de facut, una, sa activez forward-ul si ceva reguli in iptables.
Vad ca ai modificat postul intre timp. Verifica ce ai in /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 si tot acolo vezi fisierul ifcfg-ppp0 . Sa nu cumva sa fie ceva pus static sau io stiu... Daca poti refa conexiunile alea. Sterge-le pe astea vechi, fa noi si da un restart, vezi cum se comporta. Conexiunea pppoe se face foarte elegant cu pppoe-setup din consola!
--
Ghidul Mandriva
Configurarea PPPoE
N-am folosit nici o comanda... pe mine ma interesa ca atunci cand booteaza sa-mi porneasca fara probleme. Ii dadeam restart de fiecare data sa vad cum reactioneaza, de fiecare data la fel. Porneste eth0 in fata ppp0 (ppp0 e activa, doar ca nu functioneaza pana nu opresc eth0)
Mda, ceva asemanator am patit si eu, era problema cu gatewayul RDS blabla, ideea e mentionata de Cristi in wiki:
Extras:
"
O alternativa pentru pornirea automata a aplicatiei pppoe este pornirea ca serviciu
MCC –> Sistem –> Enable or disable the system service –>pppoe
Observatie:
Uneori puteti incerca acesta varianta daca dupa pornirea legaturii PPPOE netul nu merge:
- opriti de la boot pornirea placii de retea prin care se realizeza conexiunea pppoe, incluzand in fisierul /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 urmatoarea linie:
ONBOOT=no
"
--
Ghidul Mandriva
Configurarea PPPoE
Ies la o gura de aer, si incerc dupa...
Problema este de rutare, scrie te rog în fişierul /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ppp0 METRIC=5 , iar în ifcfg-eth0/eth1 METRIC=10. ar trebui să-ţi rezolve toate problemele, după repornirea reţelei sau a sistemului.
Merge! Multumesc mult ^^
/bow
A venit din pacate si vremea mea sa ma mut la erdeesh si n-am mai configurat niciodata ppp prin linux.
* am inteles ideea de baza din conexiunea din consola , dar as vrea daca stie cineva sa spuna cum se face asta din interfata grafica ( ca in windows). Am acasa 1 bucata nevasta si 1 bucata frate care nu au treaba nimic din ce scrie mai sus, si am nevoie sa seteze /reseteze conexiunea din interfata grafica.
Am crezut ca e usor ca in windows , dar cand am intrat la network center n-am gasit optiune de ppoe doar etherenet , DSL ..si altele .
OFFTOPIC: In casa mai am si un rooter, simplu de configurat, si as vrea sa il folosesc in spatele serverului , intre server si celelalte echipamente . Credeti ca in vreo situatie , este mai bine invers? Adica sa stea routerul primul , si in spate serverul la acelasi nivel cu celelalte calculatoare ?( Stiu ca va trebui sa forwardez niste porturi prin router).
Eu m-am gandit ca e mai bine invers, sa separ reteaua de calculatoare , telefoane wireless , si alte echipamente virusabile , cat mai bine de server, si de outter world. As accepta contra argumente , daca-s explicate. :~
Bots do all the hard work.We should only enjoy the game
Link:http://catalinx.homeftp.org/web/trx/
PPPoE este de fapt DSL prin Ethernet ... deci acolo trebuie sa-l configurezi ... parca s-a explicat pe forum ... sau in ghid ... chestia asta.
Cat despre server, depinde cum ti-ai gandit tu logica de retea. Totusi, este mai logic sa ai routerul primul care sa faca NAT si firewall si sa opreasca rauvoitorii. Astfel nu-ti expui serverul la pericolele aflate pe Internet. Si daca pui serverul -> router -> computere asta inseamna ca tot traficul trece prin serverul tau, deci in loc sa te izolezi de ceilalti, dimpotriva routezi toate pachetele. Daca pui router->server&computere, atunci o comunicare computer->Internet trece doar prin router, fara sa treaca prin serverul tau, in concluzie ai serverul mai izolat.
PS: Daca vrei sa discutam mai mult pe aceasta tema, deschide un alt topic te rog.
Csabi′s BLOG
Linux registered user # 457717
Am configurat comform instructiunilor si nu merge....La connect primesc ^M^JAuthentication failed(external check failed) PAP authentication failed.
Am bagat userul si parola bine...pe verificatelea.
am instalat rp-pppoe-3.10....
Ca sa il instalez a trebuit sa il downloadez mai intai , si am facut asta avand serverul connectat la net prin router (same pppoe), dupa care am initiat connexiunea pppoe pe server fiind deja connectat la serviciu cu ruterul..... nenorocitul, asa a mers.
Dar nu ma ajuta la nimic,
Bots do all the hard work.We should only enjoy the game
Link:http://catalinx.homeftp.org/web/trx/
A mai intalnit cineva erroarea?
-----------------------
LE: In postul "Problema PPPOE .." am gasit o fraza care spune sa faci totul textmode , ca via interfata grafica , e un esec.
Total adevarat. A mers via consola , insa incep sa iubesc tot mai mult windowsul,pacat ca nu poti sa faci server din 450 de Mhz si ca licenta costa mii de euro.
Bots do all the hard work.We should only enjoy the game
Link:http://catalinx.homeftp.org/web/trx/
Avem si un tutorial video in care am aratat cum sa setezi conexiunea PPPoE pe Mandriva. [CLICK](http://www.youtube.com/watch?v=OmSbulKA_X8)
--
Ghidul Mandriva
Configurarea PPPoE
din MCC faci urmatoarele;
- stergi toate conexiunile create
- setezi PPPOE conform tutorial video
- setezi a doua placa de retea (pe care o ai catre reteaua interna)
- setezi prima placa de retea (catre RDS) - recomand fie o adresa fixa aiurea 10.8.x.254 fie sa nu porneasca la boot (pppoe nu va tusi)
Cristian
http://www.mandrivausers.ro