Calculatorul ma trimite acasa

3 posts / 0 new
Last post
scorpyo
Calculatorul ma trimite acasa

Se da problema: desktop cu chipset DG45FC, procesor C2D 2,2, placa video NVidia EAH3450. In fiecare zi intre 17.00 si 17.30, Dolphin se blocheaza (adica sta deschis, insa daca accesez ceva sau deschid o fereastra stau linga el o vesnicie). Singura posibilitate este restart (nu logout, ca nu vrea). Iar la restart alta minunatie: se opreste si nu mai merge mai departe decit cu reset (se blocheaza la init 6 sau cam asa ceva).
Daca cineva de aici ma poate ajuta sa il rezolv.... ramin dator. Spuneti-mi ce sa va transmit si ce comenzi sa dau, ca nu prea stiu mare lucru despre cautarea log-urilor (unde sint puse si alte astea).

Cu stima

Un utilizator care vrea sa lucreze si dupa ora 17.30

N3o
N3o's picture
Re: Calculatorul ma trimite acasa

Nu cred ca tine de Dolphin chestia aia! E vorba de MSEC, o chestie de securitate care ruleaza in intervalul ala orar zilnic. Probabil cand deschizi Dolphin "capacesti" sistemul de tot, mai ales daca deschizi intr-un folder cu multe fisiere.

Solutia e editarea ca root a /etc/cron.d/msec astfel:

----------------------%%--------------------------------------

unde:

30 - minutul, 22 - ora, * - luna * - ziua din luna, 9 - ziua saptamanii (0=duminica).

Traducerea liniei de mai sus: la ora 22 si 30 de minute, in fiecare luna, in orice zi a lunii (1-30/31), sambata, ruleaza scriptul...

Modifica linia cand ti-ar conveni tie sa ruleze MSEC...

Apropo, placa ta video nu e NVIDIA! E un ATI Radeon HD 3450 facut de Asus  ;)

scorpyo
Re: Calculatorul ma trimite acasa

Multumesc frumos de sfaturi. Am sa modific fisierul respectiv.
Cit priveste placa video ai dreptate si nu prea: placa trecuta de mine este un ATI, insa am incurcat eu borcanele si am trecut-o pe aceea in loc de EN7300GT Silent (tot de la Asus).
O zi buna