Problema cu verificatul imagini iso

4 posts / 0 new
Last post
marius_iulian
Problema cu verificatul imagini iso

Dupa cum spune titlul nu prea reusesc sa testez imaginea iso(descarcata de pe torrent) cu md5sum in Windows , asta dupa ce am scris dvd-ul  si dupa ce am dat instal ma tratat cu un "Fatal error" .M-am gandit ca ar fi putut fi de la dvd care este rescriptibil si i-am dat stergere rapida ,iar la partea cu defectiune la dvd-writer nu prea are sens ca l-am cumparat de 6 luni.In concluzie imi puteti spune mai pe intelesul fiecaruia cum se face(un mic exemplu ar fi binevenit)

N3o
N3o's picture
Re: Problema cu verificatul imagini iso

Salut! Bine ai venit!

In ghid am aratat cum verifici o imagine pe Windows. Vezi pagina 56. http://mandrivausers.ro/ghid (uita-te aici sus pe bara era butonul "GHID MANDRIVA).

Daca nu ma insel si pe wiki avem un articol pe tema asta!

Succes!

marius_iulian
Re: Problema cu verificatul imagini iso

Mai intai as vrea sa va multumesc pentru primirea calduroasa. In al doilea rand as vrea sa va spun ca desi am citit ghidul nu prea am inteles ce inseamna "C:\calea\către>md5sum.exe -c mandrivalinuxfree2009-dvd-i586.iso.md5.asc" .Este vorba depre calea catre md5sum sau catre folderul cu imaginea iso sau fisierul cu extensia .asc. Imaginea iso(mandriva-linux-free-2009.1-i586) o am alaturi de fisierul cu extensia .asc(mandriva-linux-free-2009.1-i586.iso.md5.asc) si inca cateva fisiere cu extensia .mds(mandriva-linux-free-2009.1-i586.iso.md5) .idx(mandriva-linux-free-2009.1-i586.idx) si .sha1(mandriva-linux-free-2009.1-i586.iso.sha1) care s-au descarcat odata cu imaginea iso de pe torrent la care am adaugat si md5sum .Daca toate fisierele sunt in folderul "D:\mandriva-linux-free-2009.1-i586" , cum ar trebui sa sune linia de comanda?Este necesar ca md5sum sa fie scris cu .exe ?

cgherman
cgherman's picture
Re: Problema cu verificatul imagini iso

C:\calea\către>md5sum.exe - calea completa unde este salvat md5sum.exe

ajunge daca incerci verificarea cu fisierul md5