Incerc sa instalex LAMP folosind tutorialul de aici http://wiki.gandi.net/en/hosting/using-linux/tutorials/mandriva/lamp si a mers totul bine la instalarea apache pana la "Then go to your server's IP address using your web browser. Normally: It works!" a mers pe calc local http://a.a.a.a/ unde a.a.a.a. este adresa de ip a calc , adresa externa NU de forma 192.168.x.x si totul a fost ok (am vazut pagina corect), dar daca ma duc pe un alt calc nu mai merge .... am incercat ping -t la adresa de ip si imi da request time out , se pare ca pot iesi pe net dar altcineva nu poate da nici macar ping la mine . Ma gandesc la vreo regula de iptable , desi nu am modificat deloc iptable.
LE: eroare de la sftp:
sftp
Connecting to a.a.a.a...
ssh: connect to host a.a.a.a port 22: Connection refused
Couldn't read packet: Connection reset by peer
daca vrau sa fac update imi da "Package openssh-clients-5.2p1-1mdv2009.1.i586 is already installed " deci e ok.
Unde e problema va rog .
vezi firewall-ul din mcc, ce are bifat ca este autorizat sa lase sa se conecteze din afara
Deci ... inainte de toate, sftp (care e numai un client de SSH) nu are nici o treaba cu serverul Apache. Sunt 2 programe total distincte ce comunica pe 2 porturi diferite asa ca nu au ABSOLUT NICI O TANGENTA.
Deci ... (din nou, ca asa e interesant), probabil iptables iti blocheaza portul de web (adica 80/http). Pentru asta am nevoie sa faci urmatoarele:
1) dezinstaleaza orice alt firewall, atat cel a lui Mandriva cat si Shorewall ... astea sunt bune la un singur lucru, sa te incurce ... mai ales pe un server.
2) sa dai un restart dupa dezinstalare si sa incerci conectarea atunci (pentru web)
3) daca tot nu merge, da comanda (ca root): iptables -L -n si da-ne rezultatul comenzii
Deci ... (si a treia oara), "Package openssh-clients-5.2p1-1mdv2009.1.i586" ... cum scrie sin in numele pachetului, este CLIENTUL nu serverul de SSH. Serverul il instalezi cu "urpmi openssh".
Nah, astept un raspuns de la tine si vedem in ce directie o luam de acolo.
PS: in GHID am explicat cum se configureaza iptables.
Csabi's BLOG
Linux registered user # 457717
ai instalat serverul de ssh? (openssh-server)
Cristian
http://www.mandrivausers.ro
In MCC am bifat web server iar acum pot vizualiza pagina din exterior.
Daca spui ca mai mult ma incurca firewall din MCC , ce imi recomanzi ?
Am intrat saptamana trecuta pe GHID (nu mai stiu ziua ) dar nu mergea , atat cu sau fara logare , acum merge si ma apuc de citit.
Intrebari:
1.Eu voi lucra pe parte de administrare server dar editarea paginilor web o va face altcineva care e obisnuit cu front page-ul, .... cum fac ca paginile salavate in /var/www/html sa fie editate cu frontpage de pe alt calc din alta retea cu alt ip . Ma gandesc la sistemul din windows, My network places - map network drive- adresa web- conectare cu user si parola . Accesibila si in fornt page cu user parola ... Care sunt procedurile ?
2. Ce solutie de back-up imi recomandati ? pana acum pe windowsul de acasa am ghost . Stiu ca merge si pe linux ... Voi ce folositi pt backup total? Fiind server de web si la nivelul minim de cunsotinte care le am in domeniu ma gandesc foarte serios la o solutie de back-up pana cand voi invata ...
---------------------
[url=http://counter.li.org/cgi-bin/runscript/display-person.cgi?user=432155]L... Registered User 432155 [/url]
Sincer nu folosesc nimic ptr backup total ca simplu user. Am arhivat doar folderul personal (de cand am patitie separata ptr /home am si renuntat la asta), /etc (ptr a regasi unele setari), fisierele de pe serverul personal de web si unele baze de date.
Poti incerca Clonezilla - un live cd ce stie sa faca backup in multe moduri. Vezi aici: http://howtoforge.com/back-up-restore-hard-drives-and-partitions-with-clonezilla-live
Cristian
http://www.mandrivausers.ro
0) In Linux ai "iptables" ca si firewall. Restul, tot ce gasesti prin MCC sau ShoreWall sau altii nu sunt altceva decat interfete diferite de a configura "iptables". Cel mai sigur si mai usor mie personal, pe un server, mi se pare sa folosesc direct "iptables". Vezi in ghid ce am scris.
1) Regula generala este ca nu se editeaza direct pagina web de pe server, ci se lucreaza local pe un computer dupa care se face upload. Daca tot ai SSH pus, pune la individul respectiv un "WinSCP" cu care poate copia prin SSH. Fa-i un folder in home-ul lui (ex. /home/webdesign/public_html) si seteaza in apache un VirtualHost cu documentroot catre acel folder. O alta alternativa ar fi sa nu folosesti VirtualHost, ci mai degraba stergi directorul /var/www/html si il inlocuiesti cu un link catre /home/webdesign/public_html, dupa care verifici in setarile apache (/etc/httpd/...) sa fie configurat "Follow Symlinks".
2) La metode de backup ai de ales dintre foarte multe variante in functie de necesitati:
- daca e un server foarte important, atunci mai bine iei inca vreo 3 computere si-ti faci un mic cluster din 4 computere
- daca e important, dar nu foarte, mai iei un computer si faci backup-uri periodice pe o instalare identica. Pentru fisiere poti folosi "rdiff" sau "rsync", iar daca folosesti baze de date MySQL, acesta are optiunea de replicare pe un server de backup a bazelor de date, asincron si cu delay de max cateva secunde.
- dace nu e asa important, faci un backup ocazional pe DVD sau pe un alt computer dupa setarile principale (/var/www, /etc , /home ... s.a.m.d.)
Csabi's BLOG
Linux registered user # 457717