REZOLVAT : Eroare : "Cold not start kdmserver.Check your instalattion."

3 posts / 0 new
Last post
shogun1
shogun1's picture
REZOLVAT : Eroare : "Cold not start kdmserver.Check your instalattion."

Buna ziua. Dupa niste update-uri si cateva socuri de curent ieri nu am putut intra pe net.Conexiunea pppoe este setata dar nu se conecteaza.Daca dau clic pe buton si clic Conecteaza ppp0 nu se intampla nimic.Am incercat sa inlatur conexiunea dar la stergere conexiune crapa interfata grafica primesc mesajul "Could not start kdmserver.Check your instalattion." si ajung in fereastra de logare, ma loghez,incerc sa sterg conexiunea, la fel s.a.m.d. ,un cerc vicios. :-[ Am incercat sa setez alta conexiune, ok, dar nu merge chiar daca apare ppp1, ppp2 conectat.
Am cautat pe net, se pare ca e un bug intalnit in Fedora, OpenSuse, Kubuntu, si chiar in BSD !!!
Curios este faptul ca se intampla aceesi chestie si in Gnome,Lxde si celelalte DE instalate, dar ajung in fereastra de logare direct, fara a primi mesajul mentionat.In orice kernel intru (2.6.29.6-2, 2.6.29.1-4, failsafe) e la fel.Plus ca boot-area dureaza minute bune.
Toate astea pe Mandriva 2009.1, Kde 4.2.4, kernel 2.6.29.6-2mnb, placa video NVIDIA GeForce 4 MX440.
Am instalat Mandriva si pe o alta partitie(am sters alt Linux) fara partitie home comuna cu primul instal-deci o singura partitie /, la inceput a mers bine, dupa update-uri apare aceesi eroare...
Imi puteti da niste sugestii ? Multumesc anticipat !

L.E. :  Dupa mai multe restarturi pot sterge conexiunile(eth0 si ppp0), pot seta alta conexiune, apare ca as fi conectat dar netul nu merge.Chiar dupa ce am sters atat eth0 cat si adsl/ppp0, butonul din pannel indica inexact conexiune pe ppp0, ppp1,ppp2, ppp3.Dar acum in consola primesc mesajul - gpg: AVERTISMENT: permisiuni director incluziuni nesigure (unsafe) pentru fisier configurare ' /home/dan/.gnupg/gpg.conf '!
Deja sunt depasit de situatie, asa ca la plesneala am modificat permisiunile 600 acelui fisier, mesajul tot apare, apoi chmod 400, mesajul apare !Cheile GPG sunt toate instalate(cele care apar in MCC cel putin  ;) ).
In afara de restarturi si logout/login si de cateva caderi de tensiune(numai azi de vreo 4 ori), singurul lucru facut a fost dezinstalarea colorprompt si niste modificari in ~/.bashrc,deci nu prea inteleg schimbarea mesajelor primite...

N3o
N3o's picture
Re: Eroare : "Cold not start kdmserver.Check your instalattion."

Daca ai asa multe caderi de tensiune iti recomand un UPS (APC), undeva la +/-100 euro. Altfel, poti sa ramai nu doar cu probleme soft ci si hardware care or sa te coste mai mult.

Legat de ghiveciul de acolo, incearca sa muti toate folderele si fisierele cu setari din /home/shogun si sa incerci cu setarile pe curat.

comanda:

cd /home/shogun &&  mkdir SETARI_VECHI && mv .* /home/shogun/SETARI_VECHI

dupa asta logout/restart si vezi daca te mai bazaie KDE

Legat de net, stergi conexiunile asa:

ifdown ppp0 && ifdown eth0
rm -fv /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ppp0 && rm -fv /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0

acum dai restart...

la pornire iti creezi iar conexiunea PPPoE (aia eth0 se creaza automat daca nu ma insel).

shogun1
shogun1's picture
Re: Eroare : "Cold not start kdmserver.Check your instalattion."

Yes! Yes! Yes! Mii de mulțumiri N3o !!! După cum am mai spus aveți niște cunoștințe în domeniu IMPRESIONANTE !!! S-a rezolvat totul, și-acum am 2 sisteme Mandriva 2009.1 funcționale  ;D .
Sincer să fiu am înțeles ce am făcut acum la sugestia ta, nu știu însă cum am ajuns în situația asta, mai ales cu sistemul instalat pe o partiție unde aveam Lin-x, și care nu avea nimic în comun cu celelalte partiții Mandriva inițiale(/ și home)?
Încă o dată mulțumesc !!!

L.E. : Bănuiesc ca se trage de la faptul că am montat partiția /home a primului SO instalat, în cel de al doilea(îmi apărea în Dolphin ca %home), și faptului că pe ambele SO aveam același user, aceeași parolă, deci 2 partiții numite /home/dan !

==Those who feel the breath of sadness Sit down next to me Those who find they’re touched by madness Sit down next to me Those who find themselves ridiculous Sit down next to me == http://stressat.blogspot.com/