probleme conectare wireless USB - Edimax EW-7318Ug - Mandriva 2010 RC1

2 posts / 0 new
Last post
nekron29
probleme conectare wireless USB - Edimax EW-7318Ug - Mandriva 2010 RC1

Salutare,

Folosesc 2010 RC1 si pana acum numai de bine, mai ales in ceea ce priveste driverul video pentru Intel (am un intel 915 pe un laptop inspiron 1300).

O problema insa am la conectarea pe wireless, am un USB "dongle" de la Edimax EW-7318Ug bazat pe chipset de la Ralink compatibil cu majoritatea distributiilor de linux, cele mai uzitate cel putin.

In Mandriva am aceeasi problema ca si in PcLinuxOs 2009 - desi placa este detectata cum trebuie iar firmwareul este instalat via ethernet, conectarea se face ok prima oara la routerul wireless (DLink) dar daca dau un restart sau shutdown si repornesc conectarea numai este posibila, mai mult pot sa vad cum net-appletul imi dezactiveaza interfata wlan0 si apoi se plange ca nu se poate conecta - :) normal. Am crezut ca infrastructura de conectare la internet din Mandriva este de vina si am inlocuit-o cu wicd; numai ca se intampla acelasi lucru, desi am selectat ca Wicdul sa se conecteze automat la retea de fiecare data cand pornesc sistemul; acest lucru nu se intampla si dupa mai multe dezactivari si reactivari reusesc sa ma conectez.

Mentionez ca genul asta de probleme nu l-am avut cu alte distributii gen Ubuntu, Pardus, Fedora sau OpenSuse.

Aveti idee care e faza ?

P.S. am schimbat dhcp client cu dhcpd si apoi cu dhcpx - fara niciun fel de efect. Wicdul este configurat pe auto - deci isi selecteaza singur ce trebuie - am bineinteles un dhcp server via router.

Multumesc,

Razvan

ing. Patkos Csaba
ing. Patkos Csaba's picture
Re: probleme conectare wireless USB - Edimax EW-7318Ug - Mandriv

Am mai citit despre asta ceva pe Internet saptamana trecuta. Era ceva legat de un bug in driverul RA2500, dar nu mai stiu ce era exact. Un search cu google te-ar putea ajuta.

Csabi's BLOG

Linux registered user # 457717