cum modific terminalul

4 posts / 0 new
Last post
ono
cum modific terminalul

Am reinstalat Mandriva 2010.1 GNOME si cand deschid terminalul, imi arata ”bash-4.1” in loc de user si cale. Pentru mine era mai utila forma cu userul si directorul in care navigam, decat bash-4.1, pentru ca nu trebuie sa cer mereu cu pwd sau echo $PWD, adresa la care ma aflu (cand baladez de colo-colo, mai uit unde sunt) Am citit Help-ul terminalului, dar nu ia vorba de asta. Am mai citit si cate ceva de programarea bash, dar stand prost cu engleza, nu inteleg prea bine cum este cu PS1, etc. Va rog frumos, dati-mi si mie o adresa unde sa invat despre asta, sau o comanda cu care sa revin la terminalul prietenos pe care il stiam eu. Multumesc anticipat.

Patkos Csaba
Primul rezultat din google.

Csabi′s BLOG

Linux registered user # 457717

shogun1
shogun1's picture
@ono: ai probleme cu

@ono:
ai probleme cu fișierul .bashrc ( adică /home/user/.bashrc), sau l-ai șters sau e dat peste cap. Vezi dacă ai pe acolo un fișier .bashrc~ (are o icoană verde cu trei săgeți în cerc/ mă rog pe acolo... ;) ) redenumește-l în .bashrc sau crează un fișier .bashrc cu conținutul:

# .bashrc

# User specific aliases and functions

# Source global definitions
if [ -f /etc/bashrc ]; then
. /etc/bashrc

fi

Ăsta e fișierul unde poți modifica promptul, poți pune mesaj de întâmpinare în consolă, poți pune fortune, cowsay, aliasuri... Deci poți avea un shell cu mai multe informații și mult mai atractiv. J)

==Those who feel the breath of sadness Sit down next to me Those who find they’re touched by madness Sit down next to me Those who find themselves ridiculous Sit down next to me == http://stressat.blogspot.com/

ono
.bashrc

Mulţumesc! Nu îl mai aveam, făcusem curăţenie, ştergînd toate fişierele şi directoarele cu punct în faţă, aflate în $HOME. Deja l-am reînfiinţat şi merge. Mulţumesc frumos!

ono