Comanda MACRO pentru OPEN OFFCIE

10 posts / 0 new
Last post
feceZmeuu
Comanda MACRO pentru OPEN OFFCIE

Am bucuria sa va salut!

Sunt un utilizator mandriv linux de mai demult, desi inca mai am de invatat. Sunt fan Mandriva si o consider cea mai prietenoasas distributie linux, apropos de cele discutate pe prima pagina.

Am o rugaminte la voi, poate ma ajutati indirect daca nu in mod direct. Am nevoie de un anumit program, pe care il am, insa merge sub windows si necesita word. Este vorba de un program free cu care pot crea partituri de muzica psaltica. Eu am source-codul de la cel ce a scris programul si permisiunea lui pentru a va scrie. Ma gandeam ca ar fi cineva dispus sa il faca sa ruleze daca nu pe linux, macar pe Open Office. In aceasta idee, astept un mesaj de la cei interesati pentru a-i trimite pachetul si a asista cu eventuale lamuriri. Ideea este la modul urmator: se instaleaza niste fonturi de psaltica in sistem, apoi in loc de a le introduce cu ajutorul tastaturii, se da click pe un tabel cu respectivele fonturi, iar acestea apar pe ecran. Apoi se aplica o casuta pentru text care se comporta ca un layer, vine peste simbolurile muzicale traduse, pe un rand dedesubt, ca notatia sa fie insotita de cuvinte.

Mi-ar face placere sa putem sparge monopolul Microsoft. Nu cred ca e mare lucru pentru cine se pricepe la programare, deoarece avem de-a face cu o comanda macro ce vine integrata in Word, deci nu e nevoie de un soft cap-coada.

Astept un semn de la voi.

Va salut!

******************************************
mutat symbianflo

Patkos Csaba
Daca e cu macro-uri

Daca e cu macro-uri visualbasic, ar trebui sa merga si pe OpenOffice. Nu poti sa ne dai programul sa il incercam si noi ?

Csabi′s BLOG

Linux registered user # 457717

feceZmeuu
re Macro

Multumesc. Lipsesc fonturile, ttf...

Sanatate!

feceZmeuu
ez psaltica

programul vi-l pot da, insa nu cred ca se poate aici datorita extensiei. Ce v-am trimis mai sus in atasament e doar codul asa cum l-am primit din America...

Patkos Csaba
Fontul la care se face

Fontul la care se face referinta este gratuit si se gaseste aici: Asta nu e problema pentru Linux.

Ceea ce priveste macro-ul (codul sursa) ce ai trimis ... tot nu mi se pare foarte complicat. Nu ma pricem insa suficient de bine la macro-uri ancat sa-l pun/programez, asa ca, fa un bine, si da-ne programul, adica documentul de Word in care macro-urile sunt incluse ci nu doar codul macro-ului. Teoretic tot extensie ".doc" trebuie sa aiba, deci nu ar fi problema sa-l atasezi.

Csabi′s BLOG

Linux registered user # 457717

feceZmeuu
Eu nu am decat un executabil.

Eu nu am decat un executabil. Singurul cod care il aveam, l-am atasat. Mai am un executabil cu literele intr-un tabel pe care se da click si apar in pagina. Altceva nici nu am si nici nu inteleg ce mai trebuie (altceva decat programul in sine). Insa am adresa celui care a facut programul si il pot contacta, dar trebuie sa-mi spuneti exact ce lipseste. Eventual sa va dau adresa (desi pe situl indicat si de dvs. se gaseste softul si ce mai trebuie). Am facut un zip cu programul si redenumit extensia. Sper sa mearga. Deci trebuie redenumit in .zip .

feceZmeuu
re document cu macrou

Aha, cred ca am inteles acum. Va trimit documentul cerut, dar cu observatia ca aveti nevoie de fonturi pentru display corect. Eventual daca nu ma puteti ajuta dvs, poate aveti vreo idee.. Cei de la oo?

Voi reveni cu documentul cerut pentru ca are mai mult de 2 M si nu merge la upload. Il redimensionez si il trimit.

feceZmeuu
Revin cu Documentul ce

Revin cu Documentul ce contine macro-ul de mai sus...

Cu bine!

Patkos Csaba
Hmmda ... am descarcat si de

Hmmda ... am descarcat si de la ei de pe site intre timp. L-am incercat pe un OpenOffice pe un MAC OS si intr-adevar nu merge ... nu stiu ce sa zic, poate cineva mai avizat in de-ale macro-urilor il rescrie in OOoBasic.

Csabi′s BLOG

Linux registered user # 457717

feceZmeuu
Multumesc

Bine, multumesc pentru timpul alocat...

Eu nu stiu pe nimeni asa ca...

Sanatate