La Multi Ani!
Folosesc Mandriva Linux 2010.2 si,datorita unor probleme avute cu cei de la RDS/RCS-providerul meu de internet,vreau sa am un calculator care sa stea pe net(RDS) tot timpul,si prin Share Internet Connection sa folosesc un swich pentru a da net celorlalte calculatoare din casa.
In afara de faptul ca trebuie doua placi de retea,in rest va rog sa ma ajutati sa configurez reteaua aceasta.
Multumesc anticipat.GS.
Share Internet Connection
7. January 2012 - 2:01
#1
Share Internet Connection
De ce calculator?
Costul de investitie pentru placa de retea, switch, cabluri si curent este mult mai mare decat sa-ti iei un amarat de router, chiar si wireless. Eu ti-as recomanda varianta cu router, il configurezi conform manualului si pe calculatoare lasi DHCP. Esti gata in 30 minute.
Daca vrei neaparat pe Linux si computer, cred ca ajunge sa bifezi in MCC sa share-ui conexiunea de net. Daca nu, revin-o cu intrebari concrete. Vezi si in ghid pe la firewall si alte chestii.
PS: Se poate face si cu o singura placa de retea fizica, dar e mai complicat ;)
Csabi′s BLOG
Linux registered user # 457717
corect
Csaba are dreptate , cu un router ai rezolvat problemele, in plus tre sa calculezi un uptime de 24/24 pe masina
si de aici toate belele...
Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are
Salut!
Bun,raman la ideea de router(problema mea cu RDS-ul fiind tocmai asta,de cate ori se defecteaza netul,ei NU acorda asistenta nici pentru router,nici pentru alt OS decat Windows...),si,ca si ieri,desi era problema RDS,m-au chinuit vreo 8 ore cu acuza ca folosesc router!!!
Deci,daca ati fi in locul meu ce ati alege ca router,intre firmele MSI si Belkin(pe amandoua le am in casa)
Multumesc.GS.
GVSrec.
Noi majoritatea suntem in 'locul tau', adica avem routere. Oricare dintre cele doua ce ai mentionat functionaza, foloseste cel care iti place mai mult.
Ca si un backup la problema ta cu RDS-ul. Si eu si N3o avem o lista cu codurile de eroare de la Windows. Si cand sunam si aia incepe cu Windows in stanga/dreapta, ii zic ca am codul de eroare cutare. Desigur eu imi dau seama ce zice routerul si gasesc codul aferent de Windows. Daca zice sa reconfigurez ii spun ca sunt informatician, stiu ce fac, am net de 8 ani de la ei si ca am facut tot ce imi zice. In acest moment nu are ce sa mai zica, ca nu are de unde sa stie aia cu care vorbesti la telefon ca tu ai router, Linux sau Windows.
Csabi′s BLOG
Linux registered user # 457717
@patkos Csaba: fii amabil te rog și pune aici pe undeva lista aia cu ”ororile” din Windows! Eu n-am avut net de sărbători (se stricase switch-ul din bloc) și când am telefonat mă frecau cu ”Poate e vina dumneavoastră, poate nu-ș ce, e conectat firul, ați pus bine parola...”, și-mi cereau eroarea. Vreți eroare? Le-am dat eroare: #pppoe-start /usr/sbin/pppoe-start: line 12893 Terminated $CONNECT "$@" > /dev/null 2>&1 Plus: pppoe-status: Link is down (can't read pppoe PID file...etc). :D
N-au dom'ne simțul umorului! Aveau reclamații de la tot blocul și ei întrebau dacă am sârma băgată-n PC.
==Those who feel the breath of sadness Sit down next to me Those who find they’re touched by madness Sit down next to me Those who find themselves ridiculous Sit down next to me == http://stressat.blogspot.com/
Uite aici, nu mai gasesc acum pe PC lista originala: click click click
Csabi′s BLOG
Linux registered user # 457717
:( Mulțumesc!
==Those who feel the breath of sadness Sit down next to me Those who find they’re touched by madness Sit down next to me Those who find themselves ridiculous Sit down next to me == http://stressat.blogspot.com/
Salutari!
Ce marca? Linksys/Netgear/Belkin
Modele anume:
Linksys WRT54GL -- excelent pentru abonamentul de 50Mbps pentru ca atat "duce" si el. Este cel mai de succes model de router din istorie, poti pune firmware Linux-based pe el (Tomato -- recomand, DD-WRT, etc.) . Pentru ca e un model aparut mai demult, chipsetul lui nu e asa de "musculos" si de aia nu poti prinde viteze mai mari pe el; opereaza in benzile b/g.
Netgear WNR3500L -- asta-l am acuma, jos palaria; iar, suporta firmware open source si stie si banda n. In plus toate porturile sunt 10/100/1000. Asta e bun daca ai abonamentul de 100 Mbps, nu iti "gatuieste" banda, ai viteze bune si pe WiFi (93 Mbps) in banda n!
Ambele sunt rock-solid ca hardware si daca pui Tomato iti garantez ca va fi la fel de "tapan" si dpdv software. Asa ca daca te trezesti ca nu merge netu atunci sunt 99% sanse ca RDSu sa fie de vina si nu routeru! :)
--
Ghidul Mandriva
Configurarea PPPoE