probleme instalare

7 posts / 0 new
Last post
Iulian
probleme instalare

Ma~ baieti ! da sunt incepator nu pot sa zic ca ma pricep dar versiunea Mandriva Linux Limited Edition 2005 chiar nu vrea sa instaleze la mine in calculator, imi apar erori de genul "no rute partition", "no hdlist" sau mai nou "/tmp/mdkinst missing". Am incercat instalarea si in format text, ca am zis ca poate calculatorul meu nu e capabil sa suporte instalarea in normal mode si intradevar reusesc sa trec de primele doua erori dar tot imi amare cea cu /tmp/mdkinst.clp.
Ma gandeam ca poate instalului meu ii lipseste ceva, desi nu cred, sau poate ca, calculatorul meu nu e compatibil, nu stiu ce sa cred, oricum partitiile sunt facute home, swap, totu ok.
Calculatorul meu k7 cpu 1700Mhz, 256ram, Vga Geforce4 MX440 cu 64rami, Hdd 60G zic ca e bun.
Deci sa vedem ce imi recomandati.
Revin mai tarziu.
Hai noroace.

adyx
Re: probleme instalare

Daca mesajele primite apar in timpul instalarii se pare ca ai probleme cu discul de pe care incerci sa instalezi sau cu unitatea CD-ROM. Verifica discul/discurile cu md5sum ca sa elimini una dintre posibilitati. Daca nu stii cum se verifica, intreaba.

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

Iulian
Re: probleme instalare

am doua discuri arse reprezentand Cd1-Iso restul Cd2 si Cd3 nu mi le-a cerut pentru ca nici macar nu am putut sa trec de etapa cu partitionarea, intradevar primul disc avea probleme pt ca era un CD-RW scris de multe ori, dar am facut altul care merge ok, doar sa verific cum ai spus tu adyx, problema este ca nu stiu cum se face asta, o sa incerc sa ma documentez si eu despre md5sum, ar mai fi o varianta si anume sa-mi spuna cineva ce spatiu ocupa exact Cd1-Iso ca poate al meu nu e complet, primul cd la mine are 729,634,816 bytes 695 Mb.
Si mai e ceva, dupa ce am downloadat cele 3 cd uri si dupa ce am ars pe primul si l'am probat sa vad dc e bootabil, acesta nu boota si doar cd-rom-ul meu era pus pe first boot device, a trebuit sa il fac bootabil cu un fisier din folderul isolinux, ma gandeam sa nu fi afectat ceva desi nu cred.

adyx
Re: probleme instalare

Este foarte simplu sa le verifici. Pe mirroruri, acolo unde gasesti discurile sunt postate si niste fisiere cum ar fi acesta pentru 2005. In dreptul imaginilor vezi niste siruri de caractere. Aceste siruri sunt obtinute aplicand o functie pe fisierul care contine imaginea discului. Probabilitatea ca doua fisiere sa fie diferite si sa aiba aceeasi suma este practic nula, deci daca o aplici si obtii aceasi rezultat se presupune ca in urma downloadului ai obtinut o copie perfecta a discului de pe net. Daca ai net, dintr-o consola dai
md5sum /calecatre/numefisier
sau
md5sum /dev/cdrom
daca ai discul deja tras si in unitate. Astepti si compari rezultatul obtinut cu cel de pe site. Daca sunt perfect identice ai reusit sa descarci imaginea corect, daca nu...
Daca nu ai inca Linux poti descarca versiunea de Windows. O gasesti aici. Se foloseste intr-un terminal DOS. Pui imaginea si executabilul in acelasi director, comuti pe el si dai
md5sum.exe numeimagine
Succes !

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

cgherman
cgherman's picture
Re: probleme instalare

sau o poti face automat cu comanda:

md5sum.exe -c fisier.md5.asc

macaz
Re: probleme instalare

am downloadat mandriva-linux-2005-limited-edition CD.x86_64iso.
Problema care este: PC-ul meu e un AMD2500+ RAM256, video nVidia FX5200. Nu stiu exact care dintre softurile de instal mandriva sunt compatibile cu sistemul meu caci versiunea de mai sus, dupa ce buteaza CD-ul imi spune ca nu e compatibila cu procesorul. Am instalat acum vreo luna Ubuntu 5.1.0 si clasificarea sist. meu intre categoriile afisate pe situl Ubuntu era la i386. Am cautat si pe situl mandriva aceasta versiune de instal dar nu prea am gasit-o. Ma puteti ajuta cu niste informatii: de unde pot downloada distributia si care varianta e compatibila.

adyx
Re: probleme instalare

Raspunsul la acesta intrebare nu tine de cunostintele de linux ci mai degraba de cunostintele legate de fenomenul IT. Tu ai descarcat mandriva-linux-2005-limited-edition CD.x86_64iso . Acel x86_64 iti indica faptul ca ai o versiune pentru procesoare pe 64bit. Trebuie sa o iei pe cea cu x86_32 adica pentru 32bit cum avem marea majoritate dintre noi in sisteme.

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.