crash mandriva 2006

4 posts / 0 new
Last post
shivali
crash mandriva 2006

Am avut acum apoximativ 2 saptamani o problema foarte ciudata care m-a stresat ff mult.
A trebuit sa instalez din nou tot sistemul.
Am instalat un font arial si times new roman pentru unele documente. Instalarea am facut-o grafic din control center. totul bine si frumos merge beton. (Pana la prima restartare)
A doua zi X-ul nu a mai vrut sa porneasca de nici un fel , in mod consola ma arunca imediat si imi spune ceva cu font should be -1
fixing ok.
Cu toate ca am avut bakup facut la tot sistemul, dupa ce am restaurat tot sistemul, inclusiv micutul /usr nu a vrut cu nici in chip sa imi porneasca nici un fel de X (icewm, kde ) etc. Am cautat fonturile nou instalate le-am scos, apoi am instalat toate fonturile posibile din linux, acelasi mesaj, aceeasi porcarie.
Ce ma enerveaza cel mai mult ca nu stiu ce sa fac, sa instalez din nou fonturi nu imi mai vine si totusi am nevoie de ele pentru niste documente importate.
...Any sugestions please?

adyx
Re: crash mandriva 2006

Cred ca s-a mai discutat despre eroarea asta pe sit. Nu sunt sigur, dar da si tu un search pe forum...
Ca sa eviti problema, ar trebui sa incerci sa faci rost de pachetul
msfonts-1.2.1-3tex.noarch.rpm. Contine toate fonturile MS si se instaleaza fara probleme pe Mandrake/Mandriva. "Cunoscatorii" stiu despre ce este vorba asa ca o sa-l vezi mentionat pe mai multe situri dedicate. Faca parte dintr-o generatie mai veche de pachete preparate de Texstar pentru Mandrake si se pare ca se mai gaseste inca aici. Daca il descarci toate problemele tale sunt rezolvate. Dai un rpm -i si ai toate fonturile instalate perfect.

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

ping_win
Re: crash mandriva 2006

incerc si io cu fonturile astea. poate ma astampar cu treaba asta pana la urma... :-D

shivali
Re: crash mandriva 2006

Ok, multumesc adyx pentru raspuns si pentru link, dar eu tot nu pot sa imi explic de ce a cazut iremediabil sistemul. Este adevarat ca eram pe nivel de securitate standard dar asa ceva "never should happend"