In legalitate

4 posts / 0 new
Last post
Checkerap
In legalitate

Sa incep cu inceputul. La noi in camin, l-a saltat politia pe unu fiindca daduse niste anunturi prin ziare ca face CDuri cu filme si alte dracii de astea. Cel putin asta am auzit noi. S-ar putea sa fie mai mult, dar nu asta conteaza.

Dupa faza asta, mai multi baieti si-au dat jos de tot windozele, au ascuns prin gradini CD, DVD ce aveau prin casa :) si au ramas doar cu linuxul. Linuxul e Mandriva 2006 Powerpack. L-am comandat de pe http://www.linuxcd.ro, dar parca editia Powerpack e pe bani, nu? Sau ma insel eu si poate fi distribuita, precum fac astia de pe linuxcd.ro?

Acuma sa presupunem ca ar veni garda sa se uite la calculatorul meu in care nu am muzica, filme, jocuri, doar Mandriva asta Powerpack. Si sa presupunem ca garda e chitita sa vada daca tot ce am eu in calculator e legal, nu incarca copyrighturi, patente, licente si ce-o mai fi. As fi in regula cu Mandriva Powerpack instalat fara sa fi dat vreun leu pe al? Sau ar trebui sa am Free Edition?

Sper ca ati inteles. Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!

cgherman
cgherman's picture
Re: In legalitate

Nu prea au ce-ti face. Aproape toate aplicatiile din distributie pot fi compilate de tine din sursele disponibile de pe net.

Inca n-am auzit de nimeni care sa fie arestat ptr ca are linux.

adyx
Re: In legalitate

Programele din Powerpack sunt tot free, cu mici exceptii. Numai compilatia in sine costa, luate separat sunt free. Ca sa te acuze de ceva trebuie sa existe o entitate juridica in numele careia sa faca actiunea. Pentru programe open-source nu au asa ceva. Stai calm nu stiu aia sa se uite ce ai tu in linux... Le pui ca interfata un Fluxbox sau un Ion si i-ai calmat. Tipii astia umblau si pe vremea noastra prin camere...multi dintre ei sunt "falsi" :)

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

Checkerap
Re: In legalitate

OK, merci de raspunsuri! :D