Instalare mandriva in lan

3 posts / 0 new
Last post
MaTricks
Instalare mandriva in lan

Sambata am de instalat mandriva pe 8 calculatoare care sunt legate in retea intre ele.
M-am intrebat daca este posibil sa fac o instalare simultana pe toate. Si m-am gandit daca exista o eventuala alternativa de instalare prin lan.
Adica sa folosesc un dvd pe un calculator, iar restul sa faca instalarea de pe acel drive. Chiar daca dureaza ceva mai mult instalarea decat daca as face-o direct de pe dvd, cumulat timpul de instalare individuala al celor 8 sisteme, cred ca as castiga timp daca as da drumul tuturor sa se instaleze simultan in retea.
Oare este posibil asa ceva?
Daca da, as vrea niste sugestii daca se poate.
Multumesc anticipat.

cgherman
cgherman's picture
Re: Instalare mandriva in lan

daca ai folosi acest tutorial?

MaTricks
Re: Instalare mandriva in lan

In primul rand multumesc de sugestie. Pare foarte valoroasa.
Inainte sa am dvd-ul cu mandriva 2007, am facut o incercare de a instala de pe net, insa a fost esuata. Se pare ca pe ftp era o adresa, iar in distributie a cautat alta cale. Pe parcurs am observat ca s-a modificat pe mirror-uri calea sa coincida cu cea din distributie, dar nu am mai facut inca o incercare, ca intre timp instalasem de pe dvd.
In alta ordine de idei, conform tutorialului, va trebui sa fac o instalare pe unul dintre sisteme, sa pornesc ftp-ul pe el, si apoi pe celelalte sa fac instalarea de pe primul. Oricum, daca functioneaza metoda, va fi mult mai rapid decat sa fac instalare pe fiecare in parte.
Multumesc inca o data.

La inceput a fost . . . kernelul!
Close Windows...Open Source.