PCLinuxOS 2007 Test Release 1

10 posts / 0 new
Last post
cgherman
cgherman's picture
PCLinuxOS 2007 Test Release 1

Dupa o lunga perioada echipa PCLinuxOS isi prezinta viitoarea versiune a distributiiei lor PCLinuxOS 2007. Aceasta distributie dezvoltata de o echipa mica si care isi are radacinile in Mandrake a reusit sa adune o comunitate de utilizatori stabila. Ce va aduce nou aceasta distribuitie:
* Kernel 2.6.18.6-dev3
* KDE 3.5.6
* Mozilla Firefox 2.0.0.1
* Flash 9
* Mozilla Thunderbird 1.5.0.9
* Open Office 2.1.0
* Xorg 7.1
* Beryl, Compiz, Aixgl and Xgl for 3D graphics support
* Gcc 4.1.1 and updated glibc
* Updated bootsplash, icons, and more from the mypclinuxos.com beautification project.
* Xdg Menu system
* Rebuild and update of our entire repository against new gcc and glibc
* Simplified Livecd boot options.

Un review gasiti aici.

cgherman
cgherman's picture
Raspuns: PCLinuxOS 2007 Test Release 1

Grafica este extraordinara, realizata cu atentie. Mie teama ca ma va corupe ....

cosmin
cosmin's picture
Raspuns: PCLinuxOS 2007 Test Release 1

Am avut mai demult un LiveCD cu PCLinuxOS şi mi-a plăcut. Trebuie să îl încerc şi pe acesta, dacă se vorbeşte atât de bine despre el.
Dacă e derivat din Mandriva, foloseşte şi el urpmi?

[url=http://counter.li.org/]Linux registered user #368449[/url]

Anonymous
Raspuns: PCLinuxOS 2007 Test Release 1

PCLinuxOS, este febletea mea,  :-* si inclin sa cred, ca nu numai a mea, ci a mai multora dintre noi, cei care tot timpul, schimbam distributiile una dupa alta, Linuxisti, sau nu ! Mai cu seama ca radacina lui este destul de clara, Mandrake !
Ideea, cred ca nu asta este, ci ca tot timpul sa fim in pas cu ... NOUL, si cred ca asta nu-i un lucru rau, ci dimpotriva !!!
La primul contact cu PCLinuxOS, ramai surprins de rapiditatea cu care raspunde la comenzi, cu toate ca mie mi-a lasat un gust amar la prima incercare (nu aveam sunet), dar incercati si voi si va ve-ti convinge !

Anonymous
Raspuns: PCLinuxOS 2007 Test Release 1

De ce nu aveai sunet? Ce fel de placa de sunet ai?

romikele
Raspuns: PCLinuxOS 2007 Test Release 1

Pot spune ca m-a lasat cu gura cascata!
Fata de versiunile anterioare, aceasta e o adevarata bijuterie, si ce m-a frapat este viteza mult mai mare a livecd-ului.
Sincere felicitari realizatorilor, au reusit sa depaseasca Mandriva.

Linux pentru toţi
Linux registered user nr. 468331

admin
admin's picture
Raspuns: PCLinuxOS 2007 Test Release 1

O afirmatie destul de indrazneata, romikele. Poti spune ca au depasit in anumite sectoare mandriva, dar nu mai mult. :-)

Anonymous
Raspuns: PCLinuxOS 2007 Test Release 1

PCLinuxOS, ...  :-* se pot spune foarte multe, dar, mai ales pentru cei care sunt la inceput de drum, este ... UCIGATOR de simplu de manevrat, chiar si fata de Mandriva, mediul grafic de conectare la internet, atat de discutatul, pppoe, si nu numai, care in Mandriva Free 2007, nu exista,  si multe altele, eu am incercat si versiunile anterioare, (PCLinuxOS) care m-au impresionat, dar aveau mai multe, sau mai putine neajunsuri, in functie de placerea, sau de configuratia hardware, a fiecarui utilizator, DAR, PCLinuxOS-2007, este net superior, variantelor anterioare ... incercati, si va ve-ti convinge ... !!! Merita incercarea !!! Este pana la urma, ceva NOU !!! ...

romikele
Raspuns: PCLinuxOS 2007 Test Release 1

@ maaxx, m-am referit in primul rand la livecd, dar si la continut.
Fata de Mandriva, a reusit sa-mi recunoasca tot hardware-ul, fara sa mai intervin ulterior.
Si nu in ultimul rand, m-am referit la incepatorii care au un prim contact cu linuxul, acest distro facand o excelenta propaganda pinguinului, atat ca design cat si continut. Evident, nu am avut timp pentru comparatii in detaliu, asa ca ma rezum a face comparatia doar la Livecd, unde Mandriva One mai are de lucru...

Linux pentru toţi
Linux registered user nr. 468331

A.Faith
Raspuns: PCLinuxOS 2007 Test Release 1

prima mea distribuţie linux rulată de pe hdd a fost Fedora Core 1 care mi-a formatat hdd din cauza unui bug  ??? şi m-am lăsat pentru câţiva ani buni de linux! până când am auzit de PCLinuxOS. Am văzut nişte screenshot-uri şi am rămas  :o am instalat versiunea anterioară, şi anume 0.93 şi pur şi simplu m-am lăsat purtat de val ... în sfârşit găsisem o distribuţie care să face tot ce vreau eu şi mai ales, să facă ce îi zic eu!
după ceva vreme am găsit şi nişte mici neajunsuri :
1. faptul că e o distribuţie one cd face să îi lipsească destul de multe programe, cum ar fi samba de exemplu, care pentru un începător constituie un mare dezavantaj!
2. necesitată mult prea multe upgrade-uri
3. repository-urile oficiale sunt cam sărace şi nu prea upgradate! adică am găsit acolo Skype variantă de linux 1.0.2 sau ceva apropiat de versiunea 1, când s-a ajuns deja la 1.3.0.53
4. lucrul cu rpm-uri e puţin mai dificil
5. se foloseşte prea mult synaptic & apt-get, fiind uitate celălalte modalităţi de instalare

pentru cel care a întrebat dacă foloseşte urpmi, îi răspund eu : nu, PCLinuxOS a renunţat la pachetele urpmi în favoarea apt-get. personal, cred că a făcut o alegere foarte bună!

aştept cu nerăbdare PCLinuxOS variantă stabilă! până la ora actuală e singura distribuţie care pune în pericol Mandriva 2007 care rulează momentan pe PC-ul meu!

ah, să nu uit : PCLinuxOS ca live-cd instalabil e net superior Mandriva One 2007. cum zice un coleg de şcoală : îi dă fum .... :D

Lumea lui A.Faith --> http://afaith.eu
###############################
There is no patch for human stupidity
###############################

join #mandrivaro on FreeNode!