Mandriva Linux 2007.1 Spring RC2

10 posts / 0 new
Last post
cgherman
cgherman's picture
Mandriva Linux 2007.1 Spring RC2

Pe tacute au aparut noile imagini iso pe server:
- DVD (i586 si x86_64)
- mini cd-uri (i586 si x86_64).

Download:
- [ftp=ftp://mandrivauser.cz/Mandrivalinux/devel/iso/2007.1/]ftp://mandrivauser.cz/Mandrivalinux/devel/iso/2007.1/[/ftp]
- [ftp=ftp://ftp.iasi.roedu.net/pub/mirrors/ftp.mandrake.com/devel/iso/2007.1/]ftp://ftp.iasi.roedu.net/pub/mirrors/ftp.mandrake.com/devel/iso/2007.1/[/ftp]

Asteptam alte informatii.

Anonymous
Raspuns: Mandriva Linux 2007.1 Spring RC2

A incercat cineva RC2? Ca sa ne impartaseasca parerea despre acest rc. Sunt curios cum se comporta ca sa stiu daca trec la el sau nu.

tracul
Raspuns: Mandriva Linux 2007.1 Spring RC2

Ei bine l-am incercat si  :D , il recomand cu caldura . pot sa zic ca instalerul are un pic mai multe optiuni , in rest este acelsi . Sistemul odata instalat se comporta foarte bine (probabil ca mai are cateva buguri pe care nu le-am observat inca) dar prima mea impresie este ca este un pic mai rapid. Alte lucruri hmmmm...
sunt destul de multe as putea sa zic ce am observat pana acum firefox 2.0.0.2 si ...
Metisse  :D :D ;D yep ce este drept nu am avut prea mult timp sa ma joc cu el dar arata bine si este o experienta oarecum diferita fata de celelante desktopuri 3d . Sistemul se misca la fel de repede cu el pornit si , la mine cel putin a mers out-of-the box , nu am facut decat sa il activev din drak3d . ( asta dupa ce am instalat driverul nvidia 9755)
Atat deocamdata .
P.S. GRUB in loc de LILO !!??

The Best Things In Life Are FREE ...

Anonymous
Raspuns: Mandriva Linux 2007.1 Spring RC2

Mda... nu mi-a placut nici mie....
Eu sunt obisnuit cu LILO, am incredere in acest boot manager, ca sa nu mai vorbim ca cel putin pe sistemul meu se misca mai repede decat GRUB. Voi incerca si eu cat de curand RC2. Sunt foarte curios daca a fost remediata viteza de lucru fata de RC1, care se misca mai greu decat 2007.0. Sunt curios si de Metisse, care atunci cand l-am pornit a reusit performanta sa-mi aduca sistemul la nivelul de procesare a unui 586, asa de greu mergea :( Probabil ca e o incompatibilitate cu o componenta hardware, cine stie? :)
Ce versiune de kernel are? Imi amintesc ca citisem pe undeva ca in versiunile anterioare de 2007.1 kernelul era mai vechi decat in 2007.0. Serios!

tracul
Raspuns: Mandriva Linux 2007.1 Spring RC2

2.6.17-12.uc2mdv

The Best Things In Life Are FREE ...

Anonymous
Raspuns: Mandriva Linux 2007.1 Spring RC2

Multumesc tracule :)

Anonymous
Raspuns: Mandriva Linux 2007.1 Spring RC2

Mda... au facut imbunatatiri considerabile, dar mai au de mers...

De exemplu>

1 - Cand am incercat sa actualizez pachetele, m-am trezit ca a inceput sa-mi deschida si sa-mi inchide tray-ul unitatii optice, dua ce mi-a cerut sa introduc dvd-ul mandriva si l-am introdus.
2 - Desi la instalare am selectionat o rezolutie de 1152x864, la restartare m-am rtezit cu 800x600.
3 - Dupa ce am schimbat rezolutia zona de selectare a ferestrelor a aparut distorsionata (ferestrele apareau ca niste bare foarte inguste).
4 - Aplicatia KPowerSave (sau ceva de genul, nu-mi amintesc prea bine si este si o ora inaintata in noapte, iar mie mi-au cazut ochii in gura de somn) s-a prabusit fara nici un motiv aparent (nici macar nu-i dadusem click pe icoana din tray, nu umblasem deloc).
5 - Desi teoretic a instalat dkms-nvidia (eu am o nvidia FX5200) practic im lipseste accelerarea hardware. Va trebui sa instalez driverele de pe site-ul producatorului.
6 - Azureus nici macar acum nu merge nstalat din repo. De ce, nu stiu. Nici in 2007.0 nu merge. Culmea e ca in versiunile anterioare de Mandriva mergea instalat fara probleme!
7 - Icoana de actualizari automate din tray este semnul intrebarii si imi spune ca nu am nici un mediu setat. De ce zice asta de vreme ce eu tocmai am actualizat sistemul? Enigma.. :)
8 - Ocazional cand apas pe butonul de start al KDE meniul apare suprapus peste buton
9 - Dupa ce am setat compiz ca si 3D am avut surpriza ce nu a mai putea sa nu mai folosesc desktopul 3d. Ca sa schimb intre beryl si compiz, da. Dar sa le scot, nu. A trebuit sa editez compozing-wm ca sa nu mai porneasca beryl/compiz.
10- Am dat de eterna problema de la beryl (de la care s-a molipsit si compiz) de a nu afisa chenarul ferestrelor. In beryl e simplu de rezolvat asta, dar in compiz... fara sa te apuci de editat fisiere nu stiu cum s-ar putea...

O parte buna e ca au reparat problemele de raportare a cailor de acces. De exemplu, cine a instalat driverele nvidia in 2007.0 isi amintescte ca installerul era fortat sa ghiceasca unde sunt caile de acces.

Cam atat deocamdata. Dar abia am facut instalarea. Mi-e frica sa ma gandesc ce mai descopar maine, cand voi fi odihnit.. :D

Anonymous
Raspuns: Mandriva Linux 2007.1 Spring RC2

Asa, am uitat sa spun ca am dvd-uri pe care nu vrea sa le monteze automat si dvd-uri pe care nu reuseste sa le citeasca nici in ruptul capului. Iar Mandriva 2007.0 le citeste perfect, fara nici o problema (ca si orice alt SO/distro pe care l-am incercat)

Anonymous
Raspuns: Mandriva Linux 2007.1 Spring RC2

Nu vi se pare ciudat ca sunt 6 zile de cand a fost actualizat mirror-ul iasi.roedu si totusi pana acum nu a fot facut anuntul oficial? Au mai asteptat pana sa faca anuntul in trecut, dar niciodata atat de mult.

cgherman
cgherman's picture
Raspuns: Mandriva Linux 2007.1 Spring RC2

asta pentru ca Mandriva se pregateste de lansarea oficiala: :D

Anunt de presa