copilare kernel

4 posts / 0 new
Last post
razvan
copilare kernel

Propun sa puneti la sectiunea invata un articol cu compilarea kernelului. As vrea sa stiu si eu cum se face si nu am gasit nimic.

adyx
Re: copilare kernel

Mai demult, scrisesem un articol despre compilarea kernelului particularizat pe Mandrake si inspirat de articolul lui Dana Arnold Olson, un canadian care mi-a permis sa ii traduc textele pentru fostul Mandrake Nation. Cred ca inca mai am textul pe un cd. Il caut, il completez si il postez. Ideea este ca zilele acestea sunt super ocupat cu tot felul de chestii si nu o sa am timp. Pana atunci, pe siteul lui Dana, acum in deriva, gasesti textul original. Nu este ceva profesional, dar este genul de text clar si din care prinzi foarte bine bazele.Vezi ca pentru 2.6 lucrurile sunt putin schimbate...
Legat de rubrica Invata, daca aveti documente interesante si gratuite, le puteti posta chiar si in engleza la sectiunea respectiva.

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

razvan
Re: copilare kernel

Mersi cred ca o sa ma ajute.
Am dicutat cu un prieten care m-a intrebat de cate ori am compilat kernelul si am zis ca niciodata. Dupa aia mi-am zis ca neapatat tre' sa compilez si eu un kernel.

Asa mai mult de amorul artei.

adyx
Re: copilare kernel

Cel mai simplu este sa faci compilarea cu interfata grafica. Poti selecta cu mouse-ul optiunile dorite. Ai trei posibilitati sa elimini sa compilezi in kernel sau sa compilezi ca modul suportul pentru diverse dispozitive, sisteme de fisiere si tot ce mai stie linuxul sa faca. Cand compilezi ca modul, sistemul va incarca respectivul modul atunci cand are nevoie de el. Daca il compilezi in kernel, sistemul va avea automat suport pentru el fara a mai incarca nimic. Dezavantajul la a doua varianta ar fi ca iti iese un kernel prea mare. Scopul tau ar fi sa incerci sa il faci cat mai mic. Mandrake in general vine cu un kernel care are compilate mai toate modulele din kernel si atunci cand se instaleaza pe diverse sisteme are posibilitatea foarte usor sa ofere suport incarcand modulul pentru componenta respectiva. Marea problema a compilarii nu este procedura in prin care se realizeaza ci selectarea optiunilor necesare. Te trezesti ca ai stat o gramada sa compilezi kernelul si cand il incerci constati ca ai uitat sa bagi suport pentru ceva si o iei de la capat. Sistemul de la Mandrake mi se pare mai comod, chiar daca nu este optim. Urmand tutorialul pe care ti l-am sugerat vei putea sa compilezi fara sa afectezi nimic in sistem. Daca nu merge, asta e, mai incerci pana reusesti. Succes !

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.