Aş adresa o rugăminte celor care au lucrat programe in gtk+1.2: am căutat pe tot internetul şi nu am găsit, cum pot fi afişate diacriticile in meniuri, labels şi entries. Există două funcţii, g_convert şi g_locale_to_utf8, pentru care trebuie inclus glib.h, dar nu le-am găsit, primesc eroare ‘g_convert’ was not declared in this scope. Ce ar trebui să fac? Am ataşat în makefile, şi glib-config --cflags, respectiv, --libs, dar persistă mesajul de eroare. Mulţumesc anticipat!
Autentificare
Meniu utilizator
Cine este online
There are currently 0 users online.
Cine este nou
- gogutu
- alexpetrut93
- CostiCampean
Topicuri noi
Ultimele comentarii
-
1 year 3 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 3 months agoAuthor: rich1974
-
1 year 4 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 4 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 5 months agoAuthor: pretender
-
1 year 8 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 8 months agoAuthor: rich1974
-
1 year 8 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 8 months agoAuthor: rich1974
-
1 year 8 months agoAuthor: symbianflo
Aplicatii noi
Powered by pkgs.org
Sincer eu nu folosesc g_convert in schimb iconv, ai incercat intii sa validezi locale cu gchar* g_locale_to_utf8 ?
Te mai sfatutuiesc sa nu folosesti path-uri absolute incearca sa incluzi in cflags variabile ambientale
iti dau un exemplu.
include_directories (
${GTK2_INCLUDE_DIRS}
${LIBGNOME2_INCLUDE_DIRS}
${PROJECT_SOURCE_DIR}
${PROJECT_SOURCE_DIR}/..
${Boost_INCLUDE_DIRS}
)
set (LIBS ${LIBS}
${X11_LIBRARIES}
${GTK2_LIBRARIES}
${LIBGNOME2_LIBRARIES}
${Boost_LIBRARIES}
${ICONV_LIBRARIES}
${LIBNOTIFY}
${GTHREAD}
)
asta in gtk noi poate te ajuta si in 1.2....
uite aici GLib Reference Manual:
http://www.ldc.usb.ve/docs/gtk/2.2/glib/glib-Character-Set-Conversion.html
Sper sa te ajute cu ceva :(
Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are
Mulţumesc, mă apuc de treabă! Funcţia gchar* g_locale_to_utf8 nu e găsită de compilator! Dar poate că nici nu există în gtk+ 1.2 ? Rpm-ul nostru pe mandriva instaleaza numai versiunea 1.2 (iar cu glade nu mi-a mers niciun program, nici măcar Hello World). Ca să instalez, de exemplu, versiunea 2 de gtk+, am targz-ul corespunzător.Dar găsesc acolo ce imi trebuie pentru programare? Dar până una-alta, iau să mă documentez pe direcţia sugerată. Mulţumesc!
ono
Ono, gtk2 e inclus in toate distributiile moderne, inclusiv Mandriva 2010.x, de ce te chinui cu surse? Sau nu am inteles eu bine?
' Zombie: "Thou canst not kill that which doth not live. But you can blast it into chunky kibbles." ' (Quake1 manual, chapter VI, section D, line 676)
corect gtk2, dar el vorbeste de gtk1.2 adica librariile gtk de pe mdv 2009.0/.1 , sabayon 4.2, suse 10, fedora 11 etc...si sincer nu am idee de ce 1.2 oricum ca sa poata fi instalate programele in gtk1.2 pe distributiile noi care deja unele au trecut pe 3.0 nu o sa se mai poata ptr ca din primavara cam toate vor renunta la librariile de retrocompatibilitate si vor trece la gtk3.
(cam cum s-a intimplat cu kde3=>kde4 && qt3=>qt4)
Dar poate ca e doar un exercitu de a se cimenta in gtk...
Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are
Aşa este, m-am prins pe urmă, când m-am uitat după gtk2 prin calculator, cu pkg-config, şi l-am găsit, başca am găsit g_convert & company. Se pare că mai întâi trebuie să mă fac de râs, apoi să rezolv problema. Am un program in wxGTK şi pentru că am probleme mari cu compilarea şi portabilitatea lui, m-am gândit să folosesc ceva mai natural pe viitor. Qt4, sincer, nu-mi place, chiar dacă este aproape perfect, sau poate tocmai de aceea. Gtk ar fi mai apropiat şi de GNOME, dar şi de gustul meu, chiar dacă nu lucrează OOP în adevăratul sens, probabil că l-aş prefera pentru că aduce la filozofie cumva cu c-windows, cu care am inceput cândva, de pe la windows 3.1 încoace, hăt-hăt! Mă păzesc şi de programele interpretate, nu îmi plac, nici nu s-ar potrivi. Mă refer mai cu seamă la Java. Dar cel mai puţine lucruri, deocamdată, ştiu despre gtk. Ar exista ceva şi mai apropiat de Gnome, decât gtk?
Vă mulţumesc foarte mult că mă ajutaţi!
ono
deci as zice daca te stii mai bine cu win + basic ( implicit) de ce nu gambas?
Gambas is a free development environment based on a Basic interpreter with object extensions, a bit like Visual Basic™ (but it is NOT a clone !). Read the introduction for more information.
daca esti melancolic dupa basic-ul din scoala sa stii ca exixta gambas ( acusa ies gambas3) de ce nu le incerci?
Asta ca sa nu depinzi niuci de qt nici de gtk si eventual folosesti bindigs ptr ce veri tu ( banuiesc ca gambas-GTK-bindings... :D)
Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are
Deja am făcut in c bibliotecile de care am nevoie (cam aproape tot programul e scris în c, şi e funcţional cu consola). Îmi propun ca interfaţa grafică să fie doar atâta, cat să nu trebuiască sa folosesc consola pentru dialogarea cu programul, adică numai strictul strictului necesar. Exclud orice zorzoane, iar pentru portabilitate compilez sub M-soft aceleaşi biblioteci, folosind compilatoarele lor. E bine aşa oare?
ono
foarte bine , numai ca .... sa nici nu pierzi timpul cu MinGW instaleaza gcc si pe windoze si compileaza cu el
zic eu ,acum poate sunt si fani mingw care ma v-or contrazice .... :D
Oricum pe vremuri era gcc complect in lzma deci ar trebui sa instalezi mai intii lzma.sdk -ul si poate si un shell
mai decent ...asta vezi tu , oricum shelul de dos este cea mai mare rusine de pe windoze..... ( stiu ca is mai multe dar IMO asta e strigator la cer.... nu pot sa-i inteleg pe programatorii care il folosesc....)
Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are
Cam de pe când am inceput să am considerente de conştiinţă referitoare la dreptul de a folosi calculatorul, m-am decis să mă axez pe linux. Am tot încercat, ca la însurătoare, până am găsit mandriva, apoi inexplicabil nu am mai plecat de aici. Ca să îmi satisfac pofta de programare şi în noile condiţii. am luat-o cătinel, cu partea cea mai grea şi mai încovoiată, cu makefile. Acuma mă descurc mai mult decât mă aşteptam. Ba mai îmi şi place. Îm crează impresia că pot controla cât mai bine situaţia. Ia ce e drept, mai mult timp, dar nu chiar aşa de mult!
Nu am folosit niciodată windoze, dar am să-l încerc. Mulţumesc foarte mult pentru că ai timp cu mine!
ono
asta am dibuit-o ....dar la inceput ...
gata ... io te-am pierdut ... "frameteleu " stiu ca am lacune la romana deci "aim sori " :D
dar tu nu tre sa ma bagi in seama pe mine sau pe altul ...eventual cind o sa publici sursa ( ptr ca tu o sa o publici , nu-i asa? )
atunci incercam sa facem si un rpm cu progamul tau.
te trailes bahtalo :D
Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are
S-a rezolvat, diacriticele curg singure. Thank You again, symby!
ono
NP ,eu nu am facut nimic ...ai facut tot tu ....chestia ce n-am inteles , ce licenta ii dai la program?
Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are
Păi, ce licenţă? E pentru nevoi personale. trebuie să ţin o evidenţă de familii şi persoane: actualizări, intrări, ieşiri, modificări, statistici simple. Good knowledge de mysql, de c şi c++ şi cam asta. Nu m-am gândit niciodată să-l comercializez. Chestia cu ”free software” mi-a intrat cam prea tare la inimă. Dacă vrei amănunte, le dau bucuros. Poate aşa mă mai perfecţionez.
Am însă două belele cu mdv 2010.2 gnome şi one totodată: Primesc permanent anunţ că există new software de update, dar teşchereaua e goală. După ce închid dialogul, apare iarăşi şi nu se plictiseşte (doar eu mă!). Pe urmă, nu mai are calea $HOME/bin. Parcă era cumva un cod în fişierul ascuns .profile?, care adaugă la $PATH şi localul?
ono
Acum cativa ani lucram curent cu wxWidgets. Ma mir de faptul ca sunt probleme cu compilarea si portabilitatea. Dupa parerea mea, programele scrise cu wx sunt al naibii de usor de portat de pe lin pe win, tocmai pentru ca wx are acele clase ce ascund diferentele.
Pe win foloseam DevCpp - deci pana la urma Mingw.
Nota: Cand aveam nevoie de scris o aplicatie cat de rapid posibil, foloseam FLTK
@ono ptr err pe mdv sau probleme deschide un topic nou si descrie problema pe larg lansind tot ce nu merge din shell si postind rezultatul.
@ merwizard .
fain de tine , am stiut ca sunt si alte pareri eu vorbeam doar din experienta personala si ce belele mi-a cauzat
Mingw :D
Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are
Poate nu par desprins din cotidian, dar tot cu makefile le faceam si pentru windows! M-am inspirat la inceput din exemplele care se afla (subdirectorul samples) cu pachetul wxWindowsXXX.tar.gz, pe urma mergea de la sine. La inceputul inceputului, un timp le compilam chiar cu compilatorul de la Visual C++, pe atunci visual 7, mediul lui MFC7, (cat o mai fi acum!...). Mergea brici! Dar dupa revolutia de gandire, am trecut definitiv si irevocabil pe linux. De atuncea, treaba cu microsoftul nu m-a mai interesat, dar, normal ca dupa atata timp de lucru cu MFC, mai visez si acuma din el, era bun! Si acuma, iata cum m-am sfadit cu wxul. Eu desenam cu programul formularele, pe care apoi le tipaream la imprimanta (ca sa le fac mai intai fisiere (serialize), ar fi trebuit sa recurg la solutia doc-view, ca la MFC, si ar fi fost o munca in plus). Oricum, linuxul are o solutie parfum: nu vrei la imprimanta, tiparesti in PDF. Atunci la ce bun sa mai muncesc sa refac aplicatia ca doc-view? Aveam gata formularul, un PDF sau hartie. Dar pentru a tipari fara generic, trebuia sa compilez wx-ul cu libgnomeprint si libgnomeprintui, recurgand la parametrii lui configure. Caci rpm-ul nu are asa ceva si nu are nici varianta debug, care stim ce buna e cand programezi si ai vreo eroare de te apuca plansul ca n-o dibuiesti. Are - si e bine ca da - unicode, ca vrem sau nu, trebuie sa le folosim, Ştefănescu nu e totuna cu Stefănescu şi nici cu Stefanescu, etc. Bine, ca sa instalezi wx din sursa e cum e, cere mai multe, gtk, glib, cairo, pango, atk, samd, dar pana la urma ajungi sa le aduni si dai configure --prefix=/usr ... celelalte optiuni ... si totul merge snur pana la make, cand se incurca pentru ca sunt niste confuzii in program. Si aici moare! Bine, dar cu Mdv 2010.2 compilez, iar la executare da o eroare din care nu inteleg mare lucru, dar idin bug...txt -ul pe care il face, ar rezulta ca apare un confilct cu alte biblioteci. Cum setea mea de cunoastere imi creaza mancarimi de nesuportat, m-am apucat de alte medii. Cel mai cel e qt. Dar nu imi place. Trec pe gtk, si fiindca am experienta cat de cat, ma descurc ceva mai repede ca un incepator.
ono
dai configure --prefix=/usr ... celelalte optiuni ... si totul merge snur pana la make, cand se incurca pentru ca sunt niste confuzii in program. Si aici moare! Bine, dar cu Mdv 2010.2 compilez, iar la executare da o eroare din care nu inteleg mare lucru, dar idin bug...txt -ul pe care il face, ar rezulta ca apare un confilct cu alte biblioteci.
Daca ne dai si noua eroarea de make si mai ales parametri pasati la configure atunci poate pot sa-ti dau o mina de ajutor.
Cel mai bine pune tot exitul de la cd $HOME/director/bla-bla pina la eroarea din make , pe paste/bin linkuieste-l aici.
Si poate chiar si config.log ar fi bine .
Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are
Ataşez ultima comanda make, aceea unde se înfundă compilarea wxGTK-2.8.7.
Config.log. e prea mare, nu-l ia. Pare să crape la GSocket, ar fi o nepotrivire de declaraţii şi de obiecte pe care nu le găseşte?
ono
ok ....cred ca ai dat peste o goanga....incearca patchul asta:
http://trac.wxwidgets.org/ticket/10883
Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are
Gata, a trecut ca glonţul de gsocket!
ono
eh sarumina , fara d'astea sefu , ma multumesc cu berILE, ghghghghgh
PS:
Partea naspa e ca daca tu cauti cam pe toate distrourile serioase wxgtk2.8 sunt deja fixuite cu glibc-irile noi ....
se pare ca tovarasi dela mdv le-au patchat numai pe cooker , sau poate daca cumva le vor reface pe 2010.2 poate ca
avem vreo sansa ...ar fi bine sa-i tragi de mineca cu un bug-report pe bugzilla, daca vrei ....
Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are
Păi singurul noroc al celor de la bugzilla este că nu ştiu cum să devin ”reclamagiu”, că pe urmă le dau de lucru. Mai am o idee chiar acuma. Ea ţâşneşte cu forţa neputinţei proprii, adică, se poate ”repemeui” pachetul wxGTK aşa încât să poată fi selecţionate unele opţiuni, ca cele de care ziceam aici în post? E foarte greu de făcut rpm-uri? M-am documentat şi cu bash-programming, dar m-am sfiit de rpm-uri, avem deja meseriaşi serioşi. Oricum ar fi, dacă ajungem să ne cunoaştem, vor veni poate şi berile!
ono
Deci rpm-uri se pot face in 3 feluri din care unul e gresit , si care din pacate e larg folosit de contrib... :(,
adica ce vreau sa zic cu asta :
Tu care zici ca ar trebui sa fie modus operandi a packagerilor? :D
Deci , daca un rpm este compilat cum trebuie , tu ar trebui in cel mai rau caz sa poti beneficia de aceleasi
posibilitati pe care ti le-ar da o instalare din sursa, in cazul in care tu vrei sa folosesti mai putini parametri
decit ce-ti ofera sursa ajunge sa lansezi executabilul cu :
parcurs_executabil --no_paramertu
parcurs_executabil --parametru-disable=yes
parcurs_executabil --parametru-enable=NO
etcin functie de ce iti ofera configure, din sursa.
Un pachet rpm nu ar trebui sa fie altceva decit sursa deja chroot-ata ( unde chroot in momentul compilarii este
BuildRoot) si nu face altceva decit la instalare imprasite fisierele prezente in rpm pe sistem si executa animite comenzi
specifice sistemului gazda ( update db, menus, icons, start scripts, ld config etc).
Acestea fiind zise cind vrei tu , zi , si ne intilnim pe chat ( sau propune tu ce si cum) si macinam si sursa ta in rpm .
Bugzilla ,
ajunge sa iti creezi un cont si sa propui un bug tre sa scrii:
-eroarea din shell
-cum e reproducibil
-la ce pachet se refera
-eventualele rezolvari pe care le-ai gasit.
Acuma partea cu berile ...hmmmmm faza asta "ca daca ajungem sa ne cunoastem" , suna tare ca o scuza ...ahahahahahahahahah
Sorry dar mi-ai servit-o pe un platou de argint si nu m-am putut retine ghghghghgh
Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are