Happy sharing!

N3o's picture

Saptamana trecuta Curtea Europeana de Justitie s-a pronuntat in favoarea operatorului spaniol de telecomunicatii Telefonica ce refuzase sa ofere informatii referitoare la clientii sai care faceau sharing ilegal de materiale supuse copyrightului.

Confrom deciziei curtii, legile Uniunii Europene nu cer guvernelor sa protejeze copyright-ul fortand companiile sa dezvaluie date personale in cazul unor procese civile.

In acelasi timp insa, Curtea nici nu a negat dreptul tarilor membre de a introduce astfel de legi, daca doresc, cu specificatia ca acestea trebuie sa gaseasca un echilibru intre cele 2 drepturi fundamentale, cel al protejarii datelor personale si cel al respectarii proprietatii.

Decizia este vazuta ca un succes de partea europenilor care se ocupa de sharing-ul online de muzica si filme piratate, aceasta urmand probabil sa fie folosita drept referinta de catre tribunale din tarile membre in procese similare.

Sursa

Comments

Momentan pare genial ... sper sa o tina tot asa ;)

"Munca unui om se vede in ceea ce lasa dupa dansul ca si un adaos la viata neamului sau!" - Nicolae Iorga  (mi-a placut mult citatul)

You are absolutely right !!!