Linuxul castiga teren ...

Dupa cum s-a preconizat inca de la aparitia lui Vista, Microsoft pierde teren. Desi in anii trecuti era greu sa gasesti calculatoare la magazine cu linux preinstalat, esecul lui Vista a determinat o crestere tot mai mare a pc-urilor (si laptopurilor) noi ce vin cu un sistem de operare opensource. Situatia a ajuns chiar intr-o faza in care in unele locuri distribuitorii nu fac fata cererii...

In 2007 doar 39% din computerele noi au venit cu Windows Vista preinstalat, in comparatie cu 67% al primului an al lui Windows XP.

Speram ca momentumul opensource, datorat partial si esecului lui Vista (sau cum e mai nou poreclit Windows Millenium II), sa fie cat mai puternic si sa ajute la o impunere mai "in forta" a sistemelor de operare free.
Un lucru demn de mentionat este si faptul ca in tari ca Anglia institutii publice au luat in calcul Linux pentru noile lor pc-uri in loc de Vista. Si ce institutie publica mai buna ar fi pentru Linux decat scolile? Da, scolile din Anglia tind sa treaca pe Linux, ci nu pe Vista.

Mai multe (in engleza):
http://www.informationweek.com/news/showArticle.jhtml?articleID=205604334
http://www.informationweek.com/news/showArticle.jhtml?articleID=205602879
http://www.vnunet.com/vnunet/news/2207253/lenovo-launches-linux-laptops

Comments

Iata inca ceva articole aparute azi in legatura cu raspandirea linux ...

http://www.suseblog.com/?p=286

Si un pic de fun, ... site-uri pro-windows si anit-linux care .... gess what! ... ruleaza pe servere *nix si Apache LOL:
http://hacktivision.com/index.php?blog=2&title=microsoft-hypocrites&more...

Linux registered user # 457717
MANDRIVA INSTALLFEST - Timisoara, 18 NOIEMBRIE

Csabi′s BLOG

Linux registered user # 457717