Probleme cu versiunea 2010.2

15 posts / 0 new
Last post
feceZmeuu
Probleme cu versiunea 2010.2

Cum vi se pare noua versiune? Eu am instalat pe laptop numai KDE si merge cam fara probleme, in timp ce pe desktop am instalat de vreo 2 ori si KDE si Gnome si am NUMAI probleme. Nimic nu merge, nimic din ceea ce mergea pe 2010.0 sau 2010.1. Sunt singurul?

Patkos Csaba
Mandriva Linux 2010.2 =

Mandriva Linux 2010.2 = Mandriva Linux 2010.1 + updates
Deci, daca unul merge si celalalt ar trebui pentru ca nu sunt schimbari majore intre ele, doar update-urile pe care oricum le facea singur daca porneai de la 2010.1.

Csabi′s BLOG

Linux registered user # 457717

feceZmeuu
nu cred

si de ce imi merge totul atat de prost?

http://forum.mandriva.com/en/viewtopic.php?f=35&t=133823

Patkos Csaba
Asta e o intrebare buna, dar

Asta e o intrebare buna, dar faptul ca te plangi acolo sau aici la nivel general, nu cred ca te va ajuta sa-l faci sa mearga bine.
Uite la mine totul merge perfect:
- bag disk-ul scrie iso
- conectez imprimanta nici nu ma intreaba nimic, in cateva secunde am un pop-up ca hplip&co au fost instalate si imprimanta este gata de actiune
- mi-a ghicit si rezolutia la monitor corect
- si nu am mai vazut nimic din tot ce ai povestit tu ca ai avea probleme...

Deci, faptul ca tu ai probleme, ceea ce eu nu contest, nu inseamna ca totul e naspa pentru ca nu merge intr-un caz foarte particular. Ah, ca a mers in trecut si acum nu merge este un semn de intrebare, dar tind sa cred ca in cazul tau este ceva iesit din comun.

Csabi′s BLOG

Linux registered user # 457717

symbianflo
symbianflo's picture
ok din consola lanseaza:cat

ok din consola lanseaza:
cat /etc/urpmi/urpmi.cfg
si lipeste aici exitul.
Imprimantele nu am cum sa le testez ptr ca nu am ale tale , probleme cu ferestrele nu am pe nici o masina cu mdv 2010.2,
fonturile nu am probleme si comportarea asta a ta cu :
" It gave some sort of error."
nici sa fiu Merlin cu globul de cristal nu te pot ajuta.... tu intelegi ca nu sunt bug-uri ce zici tu si ca sunt numai la tine pe pc?
Chiar tu zici ca pe alt pc iti merge....
Eu am instalat pe laptop numai KDE si merge cam fara probleme
si aici .
I could not find a soft, dear to me, Acquire images, I think was in kipi-plugins, instead I have xsane that I don't like/need tu stii ce vrei , defapt ? Ai incercat sa ceri ajutorul AICI ?
daca vrei sa faci o chestie , ca sa poti fi ajutat, atunci lanseaza din shell tot ce nu merge si lipeste aici exitul, in plus ar fi bine sa scrii cum pot fi reproduse problemele tale.
Fa o lista pe puncte cu problemele tale rezultatul din shell si cum poate fi reprodusa chestia si poate te v-om putea ajuta.
Eu nu sunt obsedat de mdv ( ca dovada ca folosesc in prezent mai multe distro decit, tu ai auzit vorbindu-se, poate), dar
sa dai cu pumnul in masa nu e aca ca la oi....adica tre sa cunosti masa, sa moderezi puterea lovituri ca sa nu-ti rupi metatarsienele sau tunelul carpal, sa argumntezi coordonatele punctului de impact cu masa etc.... ptr ca sa dea cu pumnul
stie si un microcefal ...ok ca critici si asta e foarter bine , numai ca critica ta e putin sau deloc constructiva......
PS:
A piece of advice ...for free, even...
Nu crezi ca era mai cinstit sa incerci sa le rezolvi problemele ACASA la noi inainte sa te faci de piele maro pe international?


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

feceZmeuu
raspuns critica 2010.2

Preliminarii: Am scris la rubrica development, presupunand ca sunt interesati de un feedback. Nu cred ca mi-am inmaronit pielea.

Acum sistematic:

Patkos: ce zici tu asa se intampla si la mine, bagam imprimanat si o vedea din prima, era deja pregatita de tiparit. La .2 nu se mai intampla asta. Nici Samsungul pt care am driver si care a mers brici anterior, nu mai merge. Vreau sa te intreb, daca ai instalat ca mine 2010.2 din scoarta. Cu monitorul nu am avut probleme, mai putin o bara/dunga verticala in dreapta lateral, desi fereastra e maximizata, se mai vede din fundal. Ciudatenia este ca am reinstalat totul de 2 ori, de pe cd diferite si ceea ce inainte mergea, pe 2010.2 NU mai merge, desi hardware-ul e la fel... De unde poate fi?
N-am zis ca totul e nashpa, dar aproape totul. Probleme similare (cu grafica si imprimanta) au avut si altii carora le-am recomandat din plin. Stau si ma intreb cum de o distro ca Mint a putut sa salte pe primul loc in top (chiar daca poate fi o chestie subiectiva). E evident in primul rand, ca daca ar fi picat aplicatiile sau ar fi instabila nu ar fi cautata. Mai ales ca multi au trecut pe Mint direct de pe windows, stiu cazuri concrete. Si au ramas pe Mint. Asta spune ceva, nu?

Symbianflo: nu am avut cum sa ma exprim altfel pentru ca nu mi-a aparut o eroare concreta. Un numar sau ceva. Pur si simplu a zis could not install, desi pe versiunea anterioara s-a putut instala si nu am umblat in pachete sau alte config. Deci, eu consider ca fiind ciudat. Am cautat pe net si am gasit ca si altii au avut probleme de genul asta: au vrut sa dea remove la un font si a aparut o lista tipul general al fontului. Daca asta nu-i bug, si se cheama altfel, sa-l remedieze nene!

Nu stiu sa lansez din shell. Fii mai explicit. Ai in vedere ca esti avansat fata de mine. Daca vrei sa ne intelegem trebuie sa vb limba mea. Eu nu folosesc mai multe distro, pentru ca nu am de ce, insa am incercat in paralel cu Mandriva vreo 20 de altele. Pe care le-am urmarit in timp (urmaresc linuxul de prin 2000 cand mi-am pus un RedHat pe un Celeron la 400, care nu-mi mergea decat in text mode, pe placa mea S3 Trio sau cum ii zicea, ca nu mai stiu). Am ramas la Mandirva pt ca mi se pare cea mai prietenoasa, cea mai ordonata si odihnitoare per ansamblu. Raman la aceeasi parere, numai ca, spre deosebire de unii, carora va merge f bine, noi altii am avut probleme. Taman cand nu te-astepti...

Nu vad de ce spui ca nu e constructiva. Am semnalat o lista de erori in termenii in care mi-a aparut. Sunt sigur ca toate au un limbaj in spate si daca mi-ar scrie cineva avansat cum trebuie sa alcatuiesc un raport calumea, as face-o.

Nu am asteptat raspunsul de la voi pentru ca nu am stiut in ce masura raspundeti. N-as fi adus critica daca nu as fi gasit ciudat ca in aceeasi configuratie pe .0 si .1 mergea totul ce tine de sistem, iar pe .2 nu. Si la fel poate nu as fi adus-o daca nu as fi crezut ca e ceva de Mandriva pentru utilizatorul simplu. Nu-mi place de Billica, recunosc.

feceZmeuu
brasero

Uite acuma, cu brasero, dupa ce aseara am facut un iso cu un alt linux, acuma cand vreaus a pun 2010.2 Gnome One imi intra in ISO ca in folder. K3b Nu vrea sa scrie iso sub nici o forma, iar acu tre sa instalez alt soft sa scriu ISO.

feceZmeuu
kget

acuma dupa ce am inchis kget-ul cu care dlodam un alt distro, pot pune ce iso vreau cu Brasero. Nu mai da eroare. Poftim, comentati, va rog.

symbianflo
symbianflo's picture
Problema ta nu e mandriva sau

Problema ta nu e mandriva sau alt linux...problema ta e ca tu stii deja mai bine decit toti , comportamentul asta
100% out of the box nici macar cel mai incepator ubuntist nu il are.... tu ca sa ajungi vreodata sa te scapi de windows definitiv tre sa mai inveti cite ceva in afara de bla bla bla generic .... si poate ar fi bine sa incepi sa inveti
SA CERI AJUTOR, sau cum se face un bugreport.
Am zis mai sus sa ne dai lista cu mediile ... si tu ??? bla bla bla ... io ti-am scris ce trebuie sa faci daca chiar vrei sa rezolvi ceva , daca ai fi la fel de bun si de minte ca si de gura poate nu aveai probleme , zici ca din 2000 te stii cu prietenul nostru linuxul' pai io nu ...si cred ca aici nimeni nu avea linux in 2000 pe vre-o masina ( cer scuze daca gresesc), dar chiar daca ti-am scris mai sus ce sa faci tu continui cu discursurile generice... stii ca nu esti pe un forum narativ ci pe unul de linux?
Ptr unul care in 2000 folosea rhel in tty tre sa recunosti ca ori e una gogonata rau de tot ori te-ai ramolit
exagerat de tare ... vezi si tu acuma .
Avind in vedere ca eu am instalat primul knoppix2 in 2002 sunt mult mai newbe decit tine iti urez multe chestii
si daca nu o sa stiu ceva vreodata o sa vin la tine dupa ajutor.
E tot al vostru domnilor.
I'm out of here
PS:
tin sa te informez ca eram unul dintre "ei" pe vremuri , si pe international , in cel mai fericit caz trece Germ
si foarte politicos te va invata sa ceri ajutor , altfel daca prinzi pe altii mod/admin , in cel mai bun caz, o sa ai un RTFM


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

cgherman
cgherman's picture
Adevarul

Symbianflo a fost cam dur cu raspunsul, dar are dreptate: vrei raspuns , adu si ceva feedback la solicitarile celor ce incearca sa te ajute.
Aici noi nu reprezentam Mandriva ca firma in Romania ci suntem un grup de oameni ce iubim Mandriva si care ajutam comunitatea in masura timpului liber. Nu avem timp sa experimentam si sa ghicim din globul fermecat setarile tale.

Sooo... asteptam vesti daca vrei sa incercam a te ajuta.

feceZmeuu
re: Adevarul

problema de atitudine e in alta parte nu la mine...

1 - n-am inteles ce vreti sa va mai zic? Daca se poate da un raport detaliat, nu stiu cum. Nici pana acum nu mi-ati spus cum si e deja prea tarziu. Am ras totul, dat ma gandesc sa dau a 3-a instalare sa mai incerc odata.

2 - nu v-am obligat sa raspundeti la nimic. Topicul l-am deschis semnaland ca la mine nu imi merge cum trebuie. Am vrut sa stiu daca mai are cineva astfeld e probleme.

3 - v-am dat linkul in engleza ca sa vedeti ce dificultati intampin, sa nu scriu de 2 ori. Nu v-am constrans la nimic.

4 - am fost destul de specific. Am semnalat erorile cum apar. Daca imi aparea altceva pe ecran, as fi scris. N-am altceva sa adaug, pentru ca nu am. Uite, acum am instalat alta distributio, Aptosid ii zice. Mi-a vazut imprimantele din prima! 3 bucati. Mai am una la care am instalat driverul si a mers totul OK, dar nu reusesc sa o adaug in CUPS. Dar e in lucru.

5 - am zis ca prima experienta a fost cu linuxul atunci, nu ca l-am si folosit. Asta ca raspuns la cele distributii despre care nu s-a auzit.

6 - nu sunteti prea amabili vad ca. E drept ca nu sunteti obligati la nimic... Thanks for nothing, vorba aia. Si-altadata cu placere, vine raspusul... :(

N3o
N3o's picture
Hai sa o luam punctual daca

Hai sa o luam punctual daca vrei. Luam fiecare problema pe rand. Alege tu care vrei si explica ce nu merge. Noi incercam sa te ajutam.

Sau n-are parohia bani de ... Windows? :D -- si nu, nu e nici un atac si eu sunt in "domeniu" (oarecum).

feceZmeuu
re N3o

E prea tarziu acum, sunt pe aptosid.

Problemele sunt de sistem si prea multe. Poate ca nu-mi merge mie Mandriva cum trebuie pe hardwareul meu. Am uitat sa precizez ca pe laptop copie f greu prin usb. Am conectat un player Eboda, si comparativ cu versiunile anterioare si cu XP, merge de 10 ori mai greu transferul. Imprimantele nu le-am conectat pe laptotp, probabil as fi avut aceleasi probleme. Pe aptosid le-a detectat instant, mai putin un samsung clx 3175 care necesita driver.

Probleme au avut si altii carora le-am recomandat Mandriva, tot de sistem, dar minore. Vom vedea pe viitor, cum se misca 2011. Practic va fi punctul de cotitura pentru Mandriva.

Multumesc tuturor pentru bunavointa de a ma ajuta, insa eu am terminat-o cu Mandriva pe moment. Imi place, dar erorirle nu pot fi ignorate.

Cu bine tuturor!

copi_40
De ce atita revolta cind e sa recunosti

ca nu totul merge bine .
Momentan ca simplu utilizator intimpin " mici " neplaceri dupa upgrade la 2010 .2 . Incerc sa le rezolv de la caz la caz .De ce atita constipare in a considera ca Mandriva in actuala configuratie are probleme .

symbianflo
symbianflo's picture
ciau

ciau
nimeni nu contesta faptul ca mdv are belele ia mai citeste tu inca o data threadul , si daca cineva a criticat si critica mdv ala sunt eu si nu tu ....
problema aici e de INVATAT SA CERETI AJUTOR, "some kind of error " io nu il pot accepta de la unul care in 2000 folosea RH in tty
acuma ai inteles?
Ai vazut vreun output din command line in cererea lui de ajutor? sau ai vazut vre-un raspuns la cererea mea de a-si posta urpmi.cfg? io nu am vazut .


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are