Probleme kde mandriva 2008

9 posts / 0 new
Last post
Ric0
Probleme kde mandriva 2008

am si eu o problema. mi-am instalat mandriva 2008 si in momentul in care intra in kde se blocheaza si nu mai pot face nimik. inainte sa se blocheze se aude un zgomot puternic in boxe si crapa.

MaTricks
Re: Probleme kde mandriva 2008

Cred ca pentru a te putea ajuta, am avea nevoie de putin mai multe detalii.
Asa a facut de la inceput, sau dupa cateva restartari?
Ai instalat cumva compiz?
Ce configuratie ai?

La inceput a fost . . . kernelul!
Close Windows...Open Source.

Ric0
Re: Probleme kde mandriva 2008

de prima data s-a intamplat. apoi am instalat gnome si la fel. sistemul este bunicel. un amd athlon64 3000+, 512 ddram, placa de baza gigabyte. nu pot sa inteleg de ce...

N3o
N3o's picture
Re: Probleme kde mandriva 2008

Sigur e la intrarea in KDE? Atunci cand apare Loading Desktop... Peripherals etc.? sau in timp ce booteaza si vezi jos in stanga progress baru? Daca e in timpul bootarii dai ESC ca sa vezi ce face. Ma gandesc ca nu e la intrarea in KDE cum ai spus, pentru ca ai mentionat de sunetul din boxe si ala la mine se aude cand porneste sunetul (ALSA) si am boxele date mai tare. Si cum ALSA porneste 'nainte de KDE am banuiala ca blocajul tau e inainte de intrarea in KDE. Deci vezi ce mesaje primesti la boot (Dai ESC si vezi unde apare mesajul FAILED sau pana unde merge si se blocheaza pe urma si posteaza aici).

P.S.: Ai incercat sa rulezi de pe un CD cu 2008 ONE? Daca merge din ONE inseamna ca ceva nu e instalat bine.

Ric0
Re: Probleme kde mandriva 2008

deci se blocheaza la 2-3 secunde dupa ce se termina de incarcat kde. imi apare desktop-ul si apoi se blocheaza. la periferice nu-mi zice nimic ca ar fi in neregula

shivali
Re: Probleme kde mandriva 2008

poate sa fie si de la configurarea gresita a placii video. Pune un desktop "usor"  gen icewm sau instaleaza si gnome si vezi daca mai face asa.
Cred ca nu este de la kde

ing. Patkos Csaba
ing. Patkos Csaba's picture
Re: Probleme kde mandriva 2008

Intra in mod text (alt+f2), intra ca root, fa un alt user, si vezi daca merge cu acel user. S-a mai intamplat ca erau "date peste cap" setarile de user pentru kde.

Daca ti se intampla si cu alte interfete grafice (gnome, icewm), probabil se trage problema de la configurarea X.

In "Failsafe" de la meniul de boot, merge?

Daca da, intra asa, si da o configurare de X.

Alte idei acum nu am ... sa vedem daca astea ajuta.

Csabi's BLOG

Linux registered user # 457717

unixlust
Re: Probleme kde mandriva 2008

rm -rf ~/.kde  si incearca dup-aia.

unixlust
Re: Probleme kde mandriva 2008

Daca zici ca patesti asta si in alte WM/DE-uri, poti folosi 'xorgconfig' sau 'X -configure' ca sa generezi un nou xorg.conf, pe care il copiezi apoi, cu drepturi de root, in /etc/X11, suprascriindu-l pe cel existent. 'man xorg.conf' este o alta sursa nepretuita de informatii care cu siguranta iti va fi de ajutor. Daca nu e de la X, atunci e ceva bulit (hardware) :)