Virusul gripei aviare a fost confirmat oficial in Romania. (parca sunt pe un sit de securitate Windows :-( ). Autoritatile, cu ajutorul laboratorului Uniunii Europene vor stabili daca avem de a face cu o tulpina transmisibila la om. Chiar daca va fi asa, trebuie stiut ca transmiterea nu se face de la om la om ci doar de la pasare la om. Este o situatie destul de grava, deoarece rata de mortalitate este de aproape 90%. Daca aveati vreodata nevoie de confirmarea ca porcul are o carne sanatoasa, ei bine acum este momentul sa credeti in ea. Ergo, strangeti randurile, haliti pork si fiti cu ochii pe stiri. Cateva sfaturi profilactice gasiti aici.
Autentificare
Meniu utilizator
Cine este online
There are currently 0 users online.
Cine este nou
- gogutu
- alexpetrut93
- CostiCampean
Topicuri noi
Ultimele comentarii
-
1 year 3 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 3 months agoAuthor: rich1974
-
1 year 4 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 4 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 5 months agoAuthor: pretender
-
1 year 8 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 8 months agoAuthor: rich1974
-
1 year 8 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 8 months agoAuthor: rich1974
-
1 year 8 months agoAuthor: symbianflo
Aplicatii noi
Powered by pkgs.org
e groasa ... nu suntem noi destul de batuti de soarta... dupa inundatii nesfarsite urmeaza un virus de care se teme o lume intreaga. ar trebui sa ridice niste semne de intrebare. parerea mea
Din păcate suntem prea mici pentru nişte semne de întrebare aşa mari ...
Inteligenţa mă urmăreşte ... da' io's mai rapid !!!
Cred ca sunt mai degraba niste semne de exclamare ! Oare incearca cineva sa ne puna punct ? :-D Ah punctuatia asta...
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.
vedeti ca porcul poate lua si el boala de la pasari si o poate ransmite la om.
totusi, gripa asta nu se ia oricum. daca urmam niste reguli si norme de igiena, mai strict ca de obicei, nu avem de ce sa ne temem asa mare.
asa ca ar fi bine sa ne spalam pe maini cu sapun cat mai des, in special imediat dupa ce am pus maina pe un animal, in special pasari, sa fierbem carnea mai mult si la o temperatura ( a apei, nu a aerului) cat mai mare, de peste 70 grade celsius, sa evitam sa raspindim zvonuri (care creaza frica si panica) si cam atat.
Imi place aia cu temperatura apei. In principiu in Bucuresti fierbe la 100 grade C :-D Daca ai fi mai sus ca altitudine probabil temperatura de fierbere ar fi mai mica dar oricum peste 70 grade C asa ca este suficient sa fierbi carnea. Este vorba de a gati/prepara la temperaturi mai mari de 70 grade C la care virusul face shutdown. Pericolul rezida in combinarea intre tulpina de virus H5N1 si un virus al gripei obisnuit ceea ce ar duce la transmiterea mai usoara la om. Doar o teorie inca...
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.