Este Linuxul mai usor de instalat pe laptopuri acum fata de anii anteriori ? S-au facut progrese in aceasta directie, sau totul se rezuma la "patch and recompile the kernel". Puteti citi aici un punct de vedere al unui utilizator de laptop.
Autentificare
Meniu utilizator
Cine este online
There are currently 0 users online.
Cine este nou
- gogutu
- alexpetrut93
- CostiCampean
Topicuri noi
Ultimele comentarii
-
1 year 3 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 3 months agoAuthor: rich1974
-
1 year 4 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 4 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 5 months agoAuthor: pretender
-
1 year 8 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 8 months agoAuthor: rich1974
-
1 year 8 months agoAuthor: symbianflo
-
1 year 8 months agoAuthor: rich1974
-
1 year 8 months agoAuthor: symbianflo
Aplicatii noi
Powered by pkgs.org
Respectivul autor al articolului a facut cele mai proaste alegeri. Incepand cu Toshiba si terminand cu Fedora. Cu Suse a mai dres-o oleaca. Iar cu Slack-ul a zbarcit-o rau.
La mine cum naiba or merge toate pe care le-a insirat el de 2 ani de zile? Cu wifi built-in cu tot. Si n-am recompilat niciodata nici un kernel pt. asta. Dar nu pe Toshiba. Ala nu-i Linux ready.
Oricum tot Mandriva e mai laptop ready.
Pe ce distributie si cu ce laptop ti-au mers componenetele ? Intr-adevar sunt unii useri din ale caror articole realizezi ca au frunzarit documentatia si nu au citit-o cu atentie. Pana la urma eu dau pe site articole pentru incepatori,scrise de utilizatori obisnuiti, care vor doar sa merga componenta si nu sa se apuce de recompilari...asa e firesc.
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.
Ca sa incep cu inceputul, merge si Slack-ul, dar nu-i facut pt. asa ceva. Am pus si-un Linspire la un moment dat dar nu cel de care zice rspectivul, nu mai stiu care. Merge si Fedora, dar iar nu-i cel mai potrivit scopului. Suse e mai potrivit (9.2, 9.1 n-am incercat si 9.3 nu l-am luat inca).
Am mai incercat: Debian 3 (mama ce-am mai muncit la el), Knoppix (instalat pe hard, 3.8 s-a cam zapacit, 3.7 a mers cel mai bine), Ubuntu (Kubuntu), Mepis si alte cateva mai mititele si nesemnificative.
Tot Mandrake merge cel mai uns.
La toate singura problemuta e modem-ul, dar daca stii sa cauti gasesti si drivere-le. Mandrake le are pe cd-urile comerciale (4 sau 5).
Uite ca nu m-am invrednicit sa iau Mandriva 2005. Probabil pt. ca nu m-am hotarat daca sa dau install from scratch sau update, ca as vrea sa incerc ambele variante si nu mai am spatiu pe disk.
Laptop-urile sunt Dell Inspiron 8200 si 8500. Eu sunt fan Dell pe viata. In consecinta, poate un usor subiectivism.
Pt. laptop eu as recomanda, in ordinea asta: Mandriva, Suse si ... uite ca nu stiu ce sa mai recomand. As fi vrut sa pun ceva din debian dar parca n-ar corespunde nici unul. Poate Mepis, dar nu are toate cele.
Te intrebasem de modelul laptopului pentru ca sunt utilizatori de Compaq care s-au mai plans de Mandriva. Stiu ca incepand cu versiunea 10.0 au inceput sa acorde o atentie deosebita suportului pentru laptop si utilizatorii erau incantati de progresele facute.
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.
Are Compaq-ul probleme si cu curentul electric, d-apoi cu sistemul de operare. Acum sa nu va luati dupa mine dar eu nu iau Compaq nici gratis, ca ma costa mai mult vremea pierduta cu el.