Surse pentru Mandriva 2008.1

10 posts / 0 new
Last post
willy
Surse pentru Mandriva 2008.1

  Salut la toata lumea.

Am instalat si eu Mandriva 2008.1 si sunt destul de incantat. Este prima distributie Mandriva care se instaleaza si merge fara probleme pe calculatorul meu. E drept ca la momentul la care scriu am doar 2 ore de cand am instalat distributia. Acum intrebarea: unde gasesc sursele pentru 2008.1? Pentru ca cele oficiale nu au mers la mine ( si nu sunt decat 4 locatii: Austria, China - 2, Letonia).

N3o
N3o's picture
Re: Surse pentru Mandriva 2008.1

Mai asteapta o zi - doua pana se updateaza mediile pe servere si dupa accea le poti pune.

fuhrer21ymh
Exista urpmi pentru Mandriva 2008.1 Spring?

Salut!
Am vazut ca pe http://easyurpmi.zarb.org/ sau pe http://www.mandrivauser.de/smarturpmi/ nu exista urpmi pentru 2008.1
Exista si o alta alternativa? Sau ma inarmez cu rabdare pana apar?  ;D

Mutam

MaTricks
Re: Exista urpmi pentru Mandriva 2008.1 Spring?

Rabdare. :)

La inceput a fost . . . kernelul!
Close Windows...Open Source.

willy
Re: Surse pentru Mandriva 2008.1

  OK multumesc. Acum am verificat si am vazut ca au mai fost adaugate cateva. Am instalat unele din Franta. In schimb am observat cateva probleme cu sistemul: nu mentine unele modificari cum ar fi ora (am setat time zone pe Bucuresti, dar are 3 ore inainte fata de ceas si chiar daca eu o corectez, dupa restart tot cu 3 ore inainte e) si am redus numarul de desktopuri la 1, dar dupa restart imi apar tot 4. A mai intalnit cineva problemele astea?

N3o
N3o's picture
Re: Surse pentru Mandriva 2008.1

Am unit topicul nou creat de fuhrer21ymh cu acesta fiind pe acelasi subiect si le-am mutat in sectiunea Incepatori! Va rog sa fiti mai atenti cand postati mai ales ca topicul cu acelasi subiect era proaspat postat si vizibil in Recent Topics! Multumesc!

ing. Patkos Csaba
ing. Patkos Csaba's picture
Re: Surse pentru Mandriva 2008.1

@willy: nu stiu care este faza cu desktop-urile, dar cu ora era ceva asemanator si in 2008.0 Atunci solutia era sa scoti "ceasul" din bara, sa repornesti interfata grafica (logout/login), sa pui inapoi ceasul, sa-ti faci setarile si gata. Nu stiu daca se aplica si pe 2008.1 (Spring) dar merita o incercare.

Csabi's BLOG

Linux registered user # 457717

yo5bdm
yo5bdm's picture
Re: Surse pentru Mandriva 2008.1

willy wrote:
In schimb am observat cateva probleme cu sistemul: nu mentine unele modificari cum ar fi ora (am setat time zone pe Bucuresti, dar are 3 ore inainte fata de ceas si chiar daca eu o corectez, dupa restart tot cu 3 ore inainte e) si am redus numarul de desktopuri la 1, dar dupa restart imi apar tot 4. A mai intalnit cineva problemele astea?

Eu asa am patit cand am configurat Time Zone si am dat sa actualizeze ceasul via servere NTP. Eventual renunta la setarea respectiva, tre sa isi revina dupa aia.

De faza cu desktopurile vezi daca ai compiz activat. Daca e activat se reduce nr de desktopuri din setarile lui.

The Future is OpenSource.... Fully editable....
Linux registered user #439407
[url=http://erdeirudolf.blogspot.com/]Erdei Rudolf Photography[/url]

willy
Re: Surse pentru Mandriva 2008.1

Pana la urma s-au rezolvat toate problemele. Nu stiu de ce nu a mers la inceput, dar acum totul este ok. Totul merge bine si sper sa nu se schimbe nimic. Multumesc pentru sfaturi.

N3o
N3o's picture
Re: Surse pentru Mandriva 2008.1

In legatura cu mediile de pe easyurpmi.zarb.org daca v-ati obisnuit cu metoda clasica de adaugare a mediilor atunci urmati acesti link:

http://easyurpmi.zarb.org/index.php?manual_mirror=1&custom_media=1&language=en#content

Alegeti versiunea si arhitectura si dupa aceea alegeti _un singur_ mirror pentru mediile oficiale si un altul pentru mediile PLF.
ATENTIE! Nu bifati mediile de TESTING (ultimele 3 din categoria oficiale).
Dupa ce ati selectat mediile si mirrorurile dati jos la Refresh commands si vi se vor afisa comenzile pentru adaugarea mediilor. Succes!