grafica vectoriala

3 posts / 0 new
Last post
MaTricks
grafica vectoriala

De cateva zile tot caut un program care sa il inlocuiasca cu succes pe Corel Draw din windows, si care sa fie adecvat si usor de instalat pe mandriva.
Am incercat inkscape, corel xara, sketch.

inkscape l-am folosit, a facut o mare parte din lucrurile care intereseaza, dar e inca destul de subtire ca performanta. In plus la partea cu imprimarea si copierea dintr-un fisier in altul are inca probleme. Deci nu se incadreaza in cerinte. Daca va mai fi dezvoltat, acest program promite multe.

CorelXara - care sper sa ajunga cel putin la nivelul celui cu care eram obisnuit in windows, nu am reusit sa il rulez. La compilarea sursei cerea automake-1.9x. Am pus automake-1.9.6. Dupa care au inceput probleme si cu alte programe (glibc detected free invalid pointer...). Oricum si Xara este inca in faza de dezvoltare, lipsindu-i inca multe din capabilitati, in conformitate cu ce scrie la ei pe site. Oricum, sper din toata inima ca acest program sa fie portat cu succes si integral. L-am iubit in windows. Simplu si eficient.

sketck nu am reusit sa il instalez :-( . Doar am citit cate ceva despre el.

Ce alteprograme de grafica vectoriale profesionale cunoasteti si folositi?
GIMP-ul a reusit sa inlocuiasca cu maxim succes Adobe Photoshopul. La acest capitol e o tema clarificata. Dar pertea cu vectoriala...inca imi da bataie de cap.

Sugestiile voastre vor fi foarte apreciate :-).

adyx
Re: grafica vectoriala

Sodipodi dar nu stiu daca mai este un proiect "viu".

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

MaTricks
Re: grafica vectoriala

E excelent programul sodipodi. E foarte usor de utilizat. Dar nu are functia Path (sau inca nu am gasit-o eu. Am nevoie de path pentru a alinia divese texte pe curbe (executare stampile). Asta printre altele. Oricum, fiu-meu va fi incantat sa foloseasca sodipodi pentru a desena tot felul de schite :-).
Cred ca programul acesta nu va mai fi dezvoltat, si inkscape este oarecum o clona a lui. Poate e continuarea pe sursa lui sodipodi.

Multumesc pentru recomandare.

Daca mai sunt alte sugestii, vor fi foarte apreciate.

La inceput a fost . . . kernelul!
Close Windows...Open Source.