Carti pentru Linux - Polirom

1 post / 0 new
adyx
Carti pentru Linux - Polirom

Probabil ca nu ar strica sa existe pe site o rubrica destinata aparitiilor editoriale care se adreseaza utilizatorilor de linux. Desi foarte sarac in comparatie cu posibilitatile oferite de acest subiect, peisajul literar destinat acestui sistem de operare se completeaza incet incet. Cele doua edituri care se remarca sunt Polirom si Teora. O sa ma opresc asupra primei edituri unde avem o colectie numita Linux, colectie coordonata de Gabriel Ciobanu, si care contine un numar de sapte titluri originale. In primul rand sunt cartile scrise de Dl. Dragos Acostachioaie, programator de sistem si aplicatii Linux, administrator de retea la firma BIOSFARM din Iasi. Dintre acestea recomand incepatorilor volumele Utilizare Linux si in completare la ea Administrarea si configurarea sistemelor Linux (aparuta in doua editii). Desi nu exceleaza in detalierea diverselor probleme, cele doua carti sunt un material la indemana tuturor. Volumul Utilizare Linux contine o parte din exemple date pe distributia Mandrake Linux.
Tot de acelasi autor se mai remarca volumul Securitatea sistemelor Linux aparitie care arunca o privire asupra metodelor prin care sistemul linux poate fi securizat.
De asemenea in 2005 a aparut in colectia Calculatoare Informatica un volum numit Free BSD. Utilizare.Administrare.Configurare (2005) o aparitie destul de interesanta, mai ales ca numarul celor carora li se adreseaza probabil ca este destul de restrans.