Re: Review Mandriva 2007

6 posts / 0 new
Last post
Syl
Syl's picture
Re: Review Mandriva 2007

Am scris si eu un review cu poze!

cgherman
cgherman's picture
Re: Review Mandriva 2007

Felicitarile noastre Syl.
Poate.... daca ne permiti sa punem acest tutorial si la noi pe site pentru ca e excelent.

Ce spui? :pint: :pint:

admin
admin's picture
Re: Review Mandriva 2007

Nice Syl :-)
Btw, se pot face screenshoturi in timpul instalarii cu f3 sau f5 (si fisierelel le gasesti in /root/drakx parca).
Oricum, good job ;-)

beranger
beranger's picture
Re: Review Mandriva 2007

Nu ma pricep indeajuns la URPMI, dar nu e cumva cam neortodoxa lauda lui din finalul articolului?

Bine, ca e nevoie de mai putin spatiu de disc decat la familia APT sau YUM, si mai e si povestea cu instalarea paralela, dar in rest, povestea cu "dependintele sunt satisfacute instantaneu"... n-am inteles unde bate.

La YUM sau APT, ideea e ca o instalare complexa (care include si dezinstalarea altor pachete) este inclusa intr-o tranzactie. Ce ma fac eu la URPMI daca e asa cum zici tu (trateaza pachetele unul cate unul) daca mie imi moare reteaua sau urpmi sau naiba stie cum raman cu sistemul busit, pentru ca a apucat sa: (1) dezinstaleze pachetele mai vechi sau incompatibile; (2) instaleze numai partial pachetele noi?!

Unde nu mai pui ca daca se schimba ceva in repository in timp ce el aduce pachetul 12 din 20 (sa zicem), si nu mai gaseste versiunea care trebe...

Abordarea TRANZACTIONALA la alte gestionare de pachete NU este un defect! Dimpotriva, as zice...

Syl
Syl's picture
Re: Review Mandriva 2007

- Daca tu crezi ca e important, poti sa il pui unde vrei Cristian.
- Multzam de informatie, Lucian! O sa tin minte!
- Beranger, m-am gandit la ce zici tu. Dar oricum pachetele deja instalate/upgradate de urpmi au dependintele rezolvate. Daca imi cade netul nu e o problema ca nu am terminat instalarea/upgrade-ul. Cu rezolvarea dependintelor instantaneu ma refer la faptul ca un urpmi --auto-select nu sta la fel de mult ca un apt-get upgrade/yum update cu chestii de genul "Building Dependency Tree... ", "Calculating dependencies", etc. Comparativ, urpmi-ul stie instantaneu sa rezolve dependintele.

[url=http://toxic-chat.sourceforge.net/]ToXic Chat[/url]. Come on people, let's talk sick! | [url=http://sourceforge.net/export/rss2_projnews.php?group_id=129863]Stiri RSS[/url]
[url=http://www.caramida-verde.as.ro/]Cărămida Verde[/url]: intelige

beranger
beranger's picture
Re: Review Mandriva 2007

îhî, m-am mai gândit şi eu:

1. nu ştiu cum de urpmi rezolvã aşa de repede dependencies. oricum, nici apt-get nu e chiar aşa de lent. yum este cu adevãrat lent, totuşi!
2. este adevãrat cã yum mi-a dat oarece probleme, de pildã la upgrade-ul de la centos 4.3 la 4.4: neavând spatiu suficient pe disc (el voia sã aducã toate fişierele şi dup'aia sã înceapã instalarea), am spart operatiunea în douã. problema este prezentã şi in apt-get: în foarte multe cazuri pachetele se pot instala pur şi simplu separat, secvential, economisind şi spatiu de disc.
3. totuşi, sunt situatii în care o abordare «tranzactionalã» este mai utilã pentru a te asigura cã nu rãmân "broken/unsatisfied dependencies".

dacã o sã stau ceva mai mult în mandriva (pentru mine nu este o distributie de first choice, dar de cand suse a picat de pe listã, mdv are şanse bune sã intre :), o sã fiu mai atent la functionarea urpmi, ca sã vad ce are cu adevãrat bun...