Free sau nu?

8 posts / 0 new
Last post
Casper
Free sau nu?

salutare...am luat si eu de pe net Mandriva 2007 Free...versiunea pe 4 CD-uri..si la instalare am vazut ceva cu register...si power trial...etc...e chiar FREE versiunea asta sau ... TRIAL?! ???
------------------
Acum partea 2: Am instalat Mandriva 2007 Free pe un Laptop Toshiba Satellite L20 (1.600 Celeron ,256 DDR, 40 HDD, Video Ati Xpress 200M 64 Mb, Sound Ati Ac97) ..toate bune si frumoase dar nu mai am control la tasta FN (Function) deci nu pot da volumul mai tare sau mai incet decat de jos din bara...nu pot seta contrastul etc...mentionez k pe windows aveam afisaj pe ecranul laptopului..nu exista asa ceva si pentru Linux?? apoi partea 3: de ce nu pot folosi 3D Desktop? imi zice k nu am accelerare...cam atat pe moment

Va multumesc!

Grunt
Grunt's picture
Raspuns: Free sau nu?

Partea intai: Da, Mandriva Free 2007 este in totalitate gratuita. Desigur ca pe producatori ii intereseaza cati utilizatori folosesc produsul lor, asa ca iti dau posibilitatea de a te inregistra la Mandriva Online. Ceea ce tu castigi prin inregistrare e suport (ceva nu iti merge, te loghezi cu contul tau Mandriva pe care il creezi la inregistrare, si ii intrebi). Daca nu vrei, poti sa nu te inregistrezi dupa instalare (ai o optiune pentru asa ceva), si continui fara sa inregistrezi.

Apoi: Nu cred ca tasta Fn a fost creata pentru a regla volumul.

Pentru contrast: In sectiunea "Display" din MCC (Mandriva Control Center), mergi la "Configureaza ecran" (daca imi amintesc mai bine), si cauti in meniul din stanga ceva legat de contrast si luminozitate.

Cred ca problema ta in legatura cu contrastul si XGL-ul sunt cauzate de lipsa driverelor. In plus, driverele direct de la ATI am vazut ca nu sunt tocmai pe placul utilizatorilor. Din pacate pentru tine, nu stiu pe unde ai putea gasi alte drivere.

Daca totusi vrei sa incerci, http://ati.de/support/driver.html

"Prostilor! Nu mi se spune degeaba Maestrul Mortii! Victoria voastra va va fi infrangerea. Triumful vostru va va fi sicriul. Mi-am invins propria moarte, si din Abis am renascut..."

shivali
Raspuns: Free sau nu?

toate problemele cu partea video se rezolva prin driverul de la ati. Du-te pe site downloadeaza ultimul driver, citeste instructiunile de utilizare si apoi e ok.
Sau mai este o varianta sa iei driverele gata compilate de pe net, sau de pe varianta powerpack.
Trebuie sa ai setata tastatura corecta pt a avea active toate tastele. S-ar putea sa ai surpriza insa sa nu o poti utiliza la capacitate maxima, depinde de tastatura.

Casper
Raspuns: Free sau nu?

ok...mersi de raspunsuri deci sa inteleg ca nu pot activa tasta function in Linux?

adyx
Raspuns: Free sau nu?

Daca pe Windows tasta respectiva avea o functie anume, si pe Linux o poti face sa execute un acelasi lucru, totul este sa legi tasta respectiva de un anume program pe care doresti sa il controleze (de ex. un mixer audio pentru volum). Oricum mi se pare evident ca ea sa nu mearga la fel pe Linux... nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun... Windows este doar una dintre multele lumi posibile :)

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

Casper
Raspuns: Free sau nu?

oke...mersi adyx ... dar totusi cum pot face tasta FN ( function ) sa mearga combinata cu alte taste gen sageata in sus sau in jos pentru control volum etc?

Syl
Syl's picture
Raspuns: Free sau nu?

Mie îmi merge nativ fn-ul pe laptop. Dar.. ia incearca sa te joci in KDE Control Center la Regional & Accessibility cu Keyboard Layout/Model...

[url=http://toxic-chat.sourceforge.net/]ToXic Chat[/url]. Come on people, let's talk sick! | [url=http://sourceforge.net/export/rss2_projnews.php?group_id=129863]Stiri RSS[/url]
[url=http://www.caramida-verde.as.ro/]Cărămida Verde[/url]: intelige

SmilingHand
Raspuns: Free sau nu?

In Gnome poti configura multimedia keys > System > Preferences > Keyboard shortcuts

Eu asa am facut la o tastatura multimedia! recunoaste toate tastele desi nu este instalata ca fiind multimedia!

Poate merge!