Internet de la Astral

5 posts / 0 new
Last post
crisstian
Internet de la Astral

Mi-am instalat Mandriva 2007, din pacate nu-mi merge netul. Am citit diverse forumuri dar tot nu reusesc. Am o conexiune la Astral. Ma poate ajuta cineva? Nu stiu mai nimic despre Linux.

cosmin
cosmin's picture
Raspuns: Internet de la Astral

Nu ştiu cum e pe la Astral, aşa că te întreb: ai IP fix sau dinamic?
În principiu, pe Mandriva îţi poţi configura conexiunea din Mandriva Control Center. Îţi mai explicăm noi după ce ne spui ce soi de conexiune ai.

[url=http://counter.li.org/]Linux registered user #368449[/url]

cvintan
Raspuns: Internet de la Astral

Si eu sunt pe Astral, actual UPC, si am tot Mandriva 2007.Conexiunea la internet se face f. usor:
      1-suna la 9399 asistenta tehnica Internet UPC ca sa-ti activeze MAC-ul modemului, care sper ca-l ai tot de la ei(eu am Motorola);
      2-intra in "Configure Your Computer/Hardware/Look at and configure the hardware/" si vezi daca sistemul ti-a detectat si configurat Ethernetcard-ul.Daca da, dai clik pe tipul de "network_ethernet "si apoi clik pe "Run config tool" si de aici se deschid ferestre succesive in care dai numai "Next" pana te felicita ca ai satabilit conexiunea la internet.Nu trebuie setat nimica deoarece  este conexiune prin "automatic IP(DHCP)";
      3-daca nu ti-a detectat "network_ethernet" deci nu-l gasesti in "Hardware" atunic trebuie sa gasesti driver-ul pt. tipul tau de card si sa-l instalezi. Noroc si reusita!
                       

cgherman
cgherman's picture
Raspuns: Internet de la Astral

Daca cumva ai modem Motorola probabil terbuie sa comunici MAC-ul placii de retea la care este conectat modemul (prin USB slabe sanse)

admin
admin's picture
Raspuns: Internet de la Astral

si eu am net de la astral/upc
daca conexiunea dintre modem si pc se face prin ethernet (banala placa de retea si cablu utp) atunci e super usor. faci cum a zis cvintan mai sus. daca ti-ai schimbat pc-ul/placa de retea atunci modem-ul trebuie sa invete noul mac.. pt asta reseteaza-l (scoate-l din priza pt vreo 10-15 secunde).