RAID RELOADED

4 posts / 0 new
Last post
cipyk
cipyk's picture
RAID RELOADED

Revin cu un subiect legat de RAID. Trebuie sa configuram acest server si am reusit sa punem pe el Windows2003 server.
Eu as vrea sa pun si un Mandriva dar nu-mi vede hardurile.

Avem 4 HDD SAS, si un chip RAID pe placa de baza, configurabil din BIOS. Din cate inteleg el face un fel de Software Raid, deci nu e echivalentul unei placi RAID extinse.

Pe site-ul intel exista driver special pentru Red Hat aici: [url=http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&Inst=Yes&ProductI...http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&Inst=Yes&ProductID=2308&DwnldID=14608&strOSs=129&OSFullName=Red%20Hat*%20Enterprise%20Linux%204.0&lang=eng[/url]

Practic daca as avea driver valabil pentru Mandriva, as putea sa instalez lejer, folosind optiunea de a adauga un driver de pe un floppy extern (cum am facut de fapt si la instalarea win2003).

Scopul final este sa am dual boot pe server (windows-ul tre sa fie macar de forma, pentru proful care l-a cumparat, sa vada ca exista dar sa folosesc linuxul).

Intrebarile mele ar fi:
1. Stie cineva cum as putea sa gasesc un driver echivalent celui pt Red-Hat care sa mearga pe linux? (eu am cautat, dar poate stiti si voi ceva noutati).
2. Eu am incercat cu 2008.0 - stie cineva daca incerc cu 2008.1 sau cu Powerpack daca is mai multe sanse sa-mi recunoasca raidul?
2. Exista vreo varianta sa ignor la instalare raidul si sa-l fac raid software de linux, fara sa busesc instalarea de windows si apoi sa-mi mearga dual boot amandoua?

mersi,
cipri

ing. Patkos Csaba
ing. Patkos Csaba's picture
Re: RAID RELOADED

Ai putea contacta mandriva.com in legatura cu driver si cu posibilitatile de instalare ... evident sa-i dai toate detaliile hardware al computerului.

Csabi's BLOG

Linux registered user # 457717

admin
admin's picture
Re: RAID RELOADED

Am avut de-a face cu SAS recent, solutia, disable din controller sau bios la raidu ala al lor si linux raid. :)
Nu te chinui cu mail la Mandriva, driverul ar trebui sa fie in kernel, or daca Intel nu da si sursa driverului.. degeaba publica ei binare pt rhel.

cipyk
cipyk's picture
Re: RAID RELOADED

aha, am inteles.
ma gandeam totusi sa fac dual boot - si cum am windowsul instalat pe raidul ala nu prea pot sa-l dezactivez.
asta este... momentan raman la varianta windows, poate in 2008.1 o fi si driverul asta...
sau, poate nu merge windows-ul  ::)
si atunci pun doar linux cu Raid Software

<a href="http://zisinoapte.blogspot.com">Ganduri de zi si noapte</a><br>
You'll never get to heaven if you're scared of getting high!