Eroare la logare user

6 posts / 0 new
Last post
Silvone
Eroare la logare user

Salut,
Am instalat Mandriva Free 2009 dvd, instalarea a decurs fara probleme, dar la prima logare nu-mi recunoaste parola de user si nu ma pot loga. Am incercat sa reinstalez si problema persista. Ce pot sa fac ?

ing. Patkos Csaba
ing. Patkos Csaba's picture
Re: Eroare la logare user

1) te loghezi ca user (ex. Gigi) sau ca si ROOT? Ca si root NU o sa te lase in mod grafic.

2) daca te logezi cu user, atunci fii atent la parole la minuscule/majuscule

3) daca tot nu se rezolva, cand iti cere in mod grafic parola, apasa CTRL+ALT+F1, primesti o consola text, pui user root, parola de root, si se logheaza, evident in mod text. Fiind root, profiti de puterile tale dumnezeesti si dai comanda:
passwd in care inlocuiesti cu utilizatorul a carui parola vrei sa schimbi. Bagi parola, o confirmi si gata. Revii la interfata grafica (virgula) cu CTRL+ALT+F7

Csabi's BLOG

Linux registered user # 457717

Anonymous
Re: Eroare la logare user

La stabilirea parolelor atenţie şi la mapările de tastatură.

Silvone
Re: Eroare la logare user

Multumesc pentru raspunsul rapid !
Nu era parola gresita. Se intampla ca am instalat Mandriva dupa ce am folosit o perioada OpenSuse, asa ca aveam partitiile /home si /Data. La instalare i-am spus sistemului sa nu formateze /home si /Data, la optiuni am validat ca se monteaza auto si de catre utilizator cu optiunea exec. dar la logare imi spunea si in consola No directory /home/user. Asa ca am pornit in failsafe si am reconfigurat partitiile.
La reboot mi-a mers normal. Acum am alte probleme, am sters, nu stiu cum , bara de jos si nu stiu cum sa o pun la loc, atunci cand am vrut sa adaug in bara consola si programul kmail. In opensuse era destul de usor, bara de jos se configura cu usurinta. Am vrut Mandriva pentru programul xdtv care in OpenSuse 11.0 nu mai merge, nu-l mai pot instala, imi da erori chiar si din surse, dar se pare ca aici am dat de alte probleme. Sper sa ma obisnuiesc destul de repede cu Mandriva si sa reusesc sa refac bara de jos.

bbw
Re: Eroare la logare user

Arunca un ochi aici

http://forum.ubuntu.ro/viewtopic.php?id=3144

Am patit o chestie similara cu KDE 4.0, daca-mi amintesc bine. Sper sa te ajute.

Linux registered user #463806

ing. Patkos Csaba
ing. Patkos Csaba's picture
Re: Eroare la logare user

click dreapta pe desktop, Add Pannel.

O sa ai o bara goala, in care dupa aceea va trebui sa pui cu click dreapta pe bara, Add Widgets, widgeturile ce vrei.

Pentru a pune icoane/shortcut-uri la programe, pur si simplu le tragi din meniu si le scapi intr-un spatiu gol pe bara. Sa ai grija sa nu-l pui peste o alta icoana ca nu o sa mearga, cauta micile zone dintre icoane (sunt vreo 2-5 pixeli) si atunci o sa insereze acolo icoana la orice tragi din meniu sau dolphin/konqueror.

Csabi's BLOG

Linux registered user # 457717