HP Laserjet 1020 pe SO Mandriva 2009.0

5 posts / 0 new
Last post
ono
HP Laserjet 1020 pe SO Mandriva 2009.0

Eu am reuşit odată să îmi instalez imprimanta pe Mandriva 2009.0, dar de atunci, cu toate că am depus eforturi susţinute, cu toate că am postat şi pe forum paşii cu care am reuşit atunci, nu mai reuşesc de nici un fel. M-am documentat destul de serios, pentru că de fapt nici nu pare un lucru extrem de complicat. De fapt, imprimanta se instalează, din punctul ei de vedere, (dar nu şi dintr-al meu), pentru că, după ce dau comanda hp-setup, ajung la dialogul pentru instalarea driverului USB (acesta e cu problema) şi algoritmul automat se împotmoleşte invariabil la încercarea de a lua de pe internet usb-ul de care are nevoie. Ar putea să fie o situaţie, nefericită, ca să nu fi funcţionat serverul respectiv la acea dată? Pentru că m-am întors la Mandriva 2008.1, pe care merg toate. Nu sunt nici prea dornic să-mi pierd iar toate datele, tot încercînd să mă upgradez şi eu; Ce să fac, acuma o merge? Şi încă: se poate ca pe o maşină cu rezervă mare de GB, să fie instalate şi accesate simultan cele 2 SO, respectiv, Mdv 2008.1 şi respectiv, Mdv 2009.0 ? Aştept cu recunoştinţă un răspuns.

ing. Patkos Csaba
ing. Patkos Csaba's picture
Re: HP Laserjet 1020 pe SO Mandriva 2009.0

Ai incercat sa configurezi imprimanta din MCC (Configure your computer) ??? Ar trebui sa mergi acolo la imprimanta si sa adaugi imprimanta noua, dupa acare Mandriva isi ia tot ce are nevoie. Nu ai nevoie de hp-setup si altele. Nu pot sa-ti dau solutie exacta ca eu am trecut deja pe 2009.
Poate cineva cu 2008.1 te ajuta.

Csabi's BLOG

Linux registered user # 457717

ono
Re: HP Laserjet 1020 pe SO Mandriva 2009.0

Am respectat toti pasii pe care mi i-ati indicat. Acum merge imprimanta pe 2009.0, doar ca la fiecare intrebuintare a acesteia, (cand incep o sesiune noua) trebuie sa intru in managerul de printer, sa reactivez cu click Download firmware si apoi imprimanta asculta, indiferent daca sunt sau nu pe retea.
Multumesc mult!

ono

vitaliok
Re: HP Laserjet 1020 pe SO Mandriva 2009.0

TEXT EDITAT/STERS DE PATKOS CSABA:
VA ROG NU SUGERATI NICI O INDEMNARE LA PIRATARE SOFTWARE, VA MULTUMESC.

Eu am pus o imprimanta HP Laserjet 1020 la doua calculatoare la serviciu si sa instalat fara probleme.  dar intai am instalat sistema, am pornito,  dupa aia am conectat imprimanta si Linux a depistato si a pus draiverele ei.

ono
Re: HP Laserjet 1020 pe SO Mandriva 2009.0

OK, la partea cu majuscule, dar pornirea sistemei, ca să nu mai pomenesc de setarea ei, asta e problema mea!

ono