In cautarea sunetului...

7 posts / 0 new
Last post
ono
In cautarea sunetului...

O placa tvtuner are, de regula, un cablu care face legatura de la iesirea sa, la intrarea in placa de sunet a calculatorului. Dar sunt si tvtunere fara acest cablu, legatura facandu-se altfel. De pe net am aflat ca sunetul se poate capta in acest caz prin folosirea unui "ADC incorporat in chipul bt878, in care situatie trebuie incarcat driverul btaudio". Rog daca are cineva timp, si stie ce inseamna asta, dar mai ales cum s-ar putea face, sa ma indrume si pe mine. Multumesc!

N3o
N3o's picture
Re: In cautarea sunetului...

Ia vezi cu #modprobe btaudio

ono
Re: In cautarea sunetului...

Spune ca nu are modulul. Curios este ca in Mandriva 2009 am reusit sa am inregistrare, dar la redarea sunetului, merge ca atunci cand am da banda la un magnetofon foarte repede. Vocile se aud foarte repede si pitigaiat, ceva de cascadorii rasului! Dar nu am nicio redare de sunet cand dau , de ex: "mplayer tv://22" (22 e un post, poate fi si altul, acelasi lucru) Iar pe mandriva 2008, invers, am redare, chiar foarte buna, fara time-delay, dar nu pot inregistra nimic. Doua jumatati nu fac un intreg in aceasta situatie, iar eu sunt dupa trei zile de cautat fara succes. Macar daca as sti de ce aud ce inregistrez, asa pitigaiat!

ono

N3o
N3o's picture
Re: In cautarea sunetului...

Nu ma pricep la tvtunere, nu am asa ceva. Incearca sa cauti dupa btaudio pe "goagle". Eventual adauga si termenul "mandriva" la cautare. Sigur se poate rezolva cumva. Daca esti mai indraznet si ai pe ce testa incearca o instalare cooker si vezi daca iti merge acolo. Mai poti cauta si pe mandriva bugzilla dupa astea, poate mai or fost oameni cu aceasi problema si undeva e descris vreun workaround.

ono
Re: In cautarea sunetului...

Am aflat ca btaudio este pentru cardurile tv de tip bttv, deci nu ar fi mers. Dupa trei zile de cautare pe internet, m-am dezumflat, am trecut pe la magazin si am cumparat un tuner cu fir exterior care nu mai pune atatea probleme, insa as fi fost mult mai multumit daca as fi rezolvat problema asta, pentru ca nu era departe luminita de la capatul tunelului. Asa insa, am ocolit rezolvarea, insa problema tot ma mai intereseaza.

ono

ing. Patkos Csaba
ing. Patkos Csaba's picture
Re: In cautarea sunetului...

@ono: ma distreaza la nebunie solutiile unora de aici ... merg si cumpar, reinstalez, schimb ... lol

Si asta pe vremea distributiilor Linux super-simplificate mi se pare o nebunie (scuze daca va ofensez). Mereu imi aduc aminte de experientele mele de acu' aprox 10 ani ... mi-a luat 2 saptamani sa configurez scroll-ul de la mouse ca nu exista detectie automata pe vremea aia.
Sau pe unele computere am pierdut vreo luna doua pana am facut sa mearga X-ul ...
... ahh ... vremuri diferite!

Csabi's BLOG

Linux registered user # 457717

ono
Re: In cautarea sunetului...

Nu de dragul simplificarii! Dar am si eu o dambla, anumite seriale pe care nu le pot vedea la ora cand sunt programate, le captez, iar daca nu am un card tv sigur de functionare, pierd din ele, ceea ce ma ustura, fiindca nu mai au continuitate. In rest, sunt in plina edificare cu sunetul la linux, azi tocmai am conspectat despre modulele alsa. Daca o iau babeste, cu documentatia, ajung undeva pana la urma. Nu renunt. Insa daca ar fi dupa mine, tare mi-as dori o documentatie in germana, ca cu engleza nu prea ma descurc, iar romaneste, nu cred sa fie o traducere detaliata pt. sound/linux.

ono