kde in 2010 free

11 posts / 0 new
Last post
mindopen
kde in 2010 free

salutare...

am actualizat de la 2009 spring la 2010 free...nu am mai reusit sa pornesc pc cu interfata KDE, porneste numai pe gnome. care este explicatia? e posibil sa fie ceva la laptopul meu fujitsu amilo L 7320? pot remedia cumva problema? am nevoie sa folosesc in continuare kde pt ca am organizate toate documentele si este dificil sa accesez din gnome.. va rog, un sfat
multumesc,
sa fiti iubiti!

romikele
Re: kde in 2010 free

Ai avut in 2009 kde 3.5.x?

Linux pentru toţi
Linux registered user nr. 468331

mindopen
Re: kde in 2010 free

am avut ultima varianta kde, 4.2 parca

N3o
N3o's picture
Re: kde in 2010 free

E foarte posibil sa se fi facut ceva "ghiveci" pe acolo. Ori la pachetele instalate, ori in setari. Incearca sa rulezi cu setarile curate. Adica:

1. copiezi folderul /home/userul_tau/.kde4 in sa zicem /home/userul_tau/KDE4-backup (comanda cp -r /home/userul_tau/.kde4 /home/userul_tau/KDE4-backup)
2. stergi folderul .kde4: rm -rfv /home/userul_tau/.kde4
3. restart

La login sa iti alegi ca mediu de pornire KDE sau daca ai autologin atunci dai Logout si alege KDE4 din meniul de login.

Daca tot nu vrea e foarte posibil sa fie o problema cu pachetele instalate, caz in care iti recomand sa faci o instalare pe curat.

mindopen
Re: kde in 2010 free

ok. ms, voi incerca sfaturile tale. sper sa nu pierd nimic. te anunt cum a mers.

mindopen
Re: kde in 2010 free

apropo. am mai multi useri:D...trebuie sa fac la fel la toti?

mindopen
Re: kde in 2010 free

nu functioneaza.
....cred ca as putea repara problema cu o actualizare la powerpack 2010, dar cum pot sa il achizitionez (legal) fara a fi nevoit sa il comand online de la mandriva?

Multumesc!

N3o
N3o's picture
Re: kde in 2010 free

Nu cred ca vei reusi sa rezolvi problema prin actualizari. Doar o instalare pe curat te scapa de probleme definitiv. Daca ai partitia /home separat atunci e chiar floare la ureche, doar / va fi formatata si nu pierzi datele. Daca insa ai o singura partitie atunci trebuie sa faci backup la datele importante.

Legat de achiztionarea PWP nu cred ca poti cumpara din Romania noastra mioritica... Doar comanda online de la Mandriva. Ti-as recomanda daca faci comanda sa iei "subscription" de 69 Euro care iti va oferi acces la download pentru 2 editii de PWP comparativ cu achizitionarea pachetului cu DVDuri.

mindopen
Re: kde in 2010 free

ok..sper ca nu am fost o pacoste in seara asta...multumesc pt sfaturi.

o seara buna

N3o
N3o's picture
Re: kde in 2010 free

Nici o problema, cu placere!

Mi-a venit o idee! Incearca si urmatoarea metoda:

1. scoate KDE4 cu totul asa: urpme task-kde4 si dupa iti va spune ca sunt pachete orfane care de fapt e tot KDEul.. pachetele le scoti cu urpme --auto-orphans (confirmi cu "y")

2. fii sigur ca ai setate bine mediile. Daca nu esti sigur pune-le utilizand scriptul de aici: http://www.mandrivausers.ro/forum>

3. Instaleaza acuma KDE4: urpmi task-kde4

P.S.: Toate comenzile le dai ca root!

Succes!

mindopen
Re: kde in 2010 free

multumesc pt sfaturi. din pacate nu a functionat nimic. a trebuit sa formatez si sa instalez totul de la zero (o distributie anterioara). eu banuiesc ca este o incompatibilitate cu laptopul meu fujitsul L7320.

sa fiti iubiti