Samba 2010.1

2 posts / 0 new
Last post
scorpyo
Samba 2010.1

Salut

Revin pe aici cu o problema mai veche: montarea discurilor din retea cu samba.
Am instalat 2010.1 si am incercat sa montez discurile din retea cu ajutorul MCC si Network Sharing. Dupa ce am editat fisierul /etc/fstab (am schimbat numele serverului cu adresa lui de IP) montarea lor s-a facut foarte repede, doar ca fisierele apartin de user root si grup root. Chiar daca incerc sa le schimb apartinatorul (chown) sau permisiunile (chmod) nu se intimpla nimic: in continuare apartin de root, cu permisiunile rwxr-xr-x.
In erata 2010.1 se spune ceva despre montarea automata a discurilor de retea, insa indicatiile pe care le dau ei acolo nu functioneaza (sau poate nu stiu eu sa le citesc). Asa ca va rog sa ma ajutati sa rezolv problema aceasta.
Comanda din fstab este de forma

//10.0.0.3/Comun /home/ilie/Retea/Date/Comun cifs credentials=/etc/samba/auth.10.0.0.3.ilie,uid=ilie 0 0

Aceasta comanda functiona in 2010.0 prin montarea discurilor in grup root si user ilie. Desi ilie nu facea parte din grupul root avea permisiune de scriere pe directoarele respective.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

scorpyo
Hmmm.... topic inchis.

Hmmm.... topic inchis. Comanda exemplificata mai sus a functionat astazi. Nu stiu de ce, nu stiu cum. Aseara nu monta corect, iar astazi o faca. Miine.... sper sa faca la fel ca astazi, ca altfel...